نداشتن مجوز بیمه مرکزی، این روزها درخصوص بیمه آتیه سازان که متولی بیمه طلایی فرهنگیان است، به گوش میرسد. مسئولان این شرکت معتقدند که مجوز لازم را از بیمه سلامت دارند، اما آیا صرف داشتن مجوز از بیمه سلامت کافی است؟
به گزارش پول پرس، قرارداد جدید بیمه طلایی فرهنگیان بألاخره منعقد شد اما اینبار بیمه ایران به عنوان شرکت کارگزار بیمه طلایی فرهنگیان انتخاب نشد بلکه قرارداد جدید با شرکت بیمه گذار جدیدی به نام آتیه سازان حافظ منعقد شد.
قرارداد بیمه طلایی فرهنگیان از سال ۸۹ میان وزارت آموزش و پرورش و بیمه ایران منعقد شد اما آنگونه که جبار کوچکی نژاد نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس به تسنیم گفت این قرارداد امسال به دلیل بدهی حدود ۲۵۰ میلیارد تومانی آموزش و پرورش به بیمه ایران با این شرکت بیمهگذار منعقد نشد.
از همین رو بیمه آتیه سازان حافظ به عنوان شرکت جدید، متولی بیمه طلایی فرهنگیان شد و قرارداد جدید بیمه طلایی فرهنگیان هفته گذشته با حضور وزیر آموزش و پرورش و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با شرکت بیمهگذار آتیه سازان حافظ منعقد شد.
در این قرارداد جدید خدمات دندانپزشکی از لیست تعهدات بیمه طلایی حذف شد و عینک به لیست تعهدات بیمه طلایی بازگشت.
** بیمهای که دیگر طلایی نیست
بسیاری از فرهنگیان نسبت به حذف خدمت دندانپزشکی از لیست بیمه طلایی اعتراض دارند و معتقدند که با این اوضاع و از سوی دیگر پرداخت تمام حق بیمه از سوی فرهنگیان دیگر نمیتوان عنوان طلایی را برای این بیمه به کار برد. حتی جمعی از فرهنگیان اعتقاد دارند که بهتر است تا از بیمه طلایی انصراف دهند.
** آتیه سازان مجوز ندارد؛ بیمه مرکزی در برابر این شرکت مسئولیتی ندارد
در حالیکه بسیاری از فرهنگیان از خدمات ارائه شده در قالب بیمه طلایی گلایه دارند این روزها اخباری به گوش میرسد که از نداشتن مجوز بیمه آتیه سازان حافظ که شرکت کارگزار بیمه طلایی فرهنگیان است، حکایت دارد.
رحیم مصدق، معاون طرح و توسعه بیمه مرکزی در این خصوص میگوید: بیمه آتیه سازان مجوزهای لازم را از سوی بیمه مرکزی اخذ نکرده است و به این ترتیب درصورتی که این بیمه تعهداتش را در قبال فرهنگیان به جا نیاورد بیمه مرکزی مسئولیتی نخواهد داشت.
وی درخصوص مجوز این شرکت بیمهگر میافزاید: تاکنون شرکت آتیه سازان حافظ علیرغم مکاتبات بسیار هیچگونه مجوزی از بیمه مرکزی دریافت نکرده است و به تبع درصورت ایجاد مشکلاتی در فعالیت این شرکت، بیمه مرکزی نمیتواند هیچ اقدامی در جهت حل این مشکلات به عمل آورد.
** آموزش و پرورش در خصوص مجوز نداشتن آتیه سازان حافظ چه میگوید؟
پیگیری خبرنگار تسنیم از وزارت آموزش و پرورش برای بررسی این موضوع این نتیجه را به همراه داشت که شرکت آتیه سازان زیر مجموعه بیمه سلامت است و بر این اساس مجوزهای لازم را در بحث بیمه پایه و بیمه مکمل داراست و از آنجایی که کارگزار بیمه سلامت است میتواند فعالیت بیمهای خود را انجام دهد.
افشین مقصودی مدیر عامل شرکت بیمه آتیه سازان حافظ نیز درخصوص نداشتن مجوزهای لازم به تسنیم میگوید: به استناد اساسنامه سازمان بیمه سلامت که در جلسه ۹ بهمن ۱۳۹۱ ابلاغ شده است، “بیمه سلامت” شامل تامین تمام خدمات سطوح سه گانه مندرج در بند د ماده یک اساسنامه سازمان بیمه سلامت و در چارچوب مقررات مربوطه و مصوبات شورای عالی مجازی به ارائه خدمات بیمه سلامت (پایه و مکمل) است و شرکتهای بیمه تجاری و غیرتجاری فقط با رعایت قوانین و مقررات مربوطه و مصوبات شورای عالی مجاز به ارائه خدمات بیمه سلامت هستند.
** آتیه سازان حافظ زیر مجموعه بیمه سلامت فعالیت میکند و مجوزهای لازم را دارد
وی میافزاید: از طرفی مطابق بند “ی” ماده ۷ اساسنامه سازمان بیمه سلامت نظارت بر ارائه خدمات بیمه تکمیلی سلامت و دریافت حق بیمه تکمیلی از وظایف سازمان بیمه سلامت بوده و مطابق بند “ه” ماده ۱۲ پیشنهاد ضوابط مربوط به عقد و لغو قرارداد بیمه پایه و تکمیلی با اشخاص حقیقی و حقوقی به عهده سازمان بیمه سلامت گذاشته شده است.
مدیر عامل شرکت بیمه آتیه سازان حافظ عنوان میکند: لذا از تاریخ فوق وظایف مشروحه و نظارت بر شرکتهای ارائه دهنده بیمه مکمل درمان به سازمان بیمه سلامت واگذار شد. و شرکت آتیه سازان حافظ زیر مجموعه سازمان بیمه سلامت ایران بوده و بر اساس موارد فوق به نیابت از این سازمان فعالیت میکند و سازمان بیمه سلامت بر نحوه فعالیت و انعقاد قراردادهای این شرکت نظارت میکند.
ماجرای نداشتن مجوز بیمه آتیه سازان حافظ به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز کشیده شد.
علی ربیعی وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی در حاشیه همایش کار و محرومیت در گفتمان امام در خصوص صحبتهایی که در مورد بیمه آتیه سازان حافظ و نداشتن مجوز از بیمه مرکزی مطرح شده است، میگوید: طبق قانون برنامه پنجم توسعه همه باید با بیمه سلامت هماهنگ باشند چرا که این بیمه تشکیل شده برای اینکه استارت خدمات رسانی را بزند.
وی ادامه میدهد: مشکل بیمه آتیه سازان حافظ یک مشکل داخلی و درون دستگاهی است و طی جلسه ای که امروز یا فردا برگزار میکنم این مسئله حل خواهد شد. بیمه آتیه سازان حافظ تاکنون خدمات خوبی را به بازنشستگان تأمین اجتماعی ارائه کرده و این خدمات قابل توجه است.
به گزارش تسنیم، هنوز این سوال برای حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر از فرهنگیان و خانوادههای آنها بی پاسخ مانده است.
آیا صرف داشتن مجوز از سوی بیمه سلامت کافی است یا لازم است که مجوزهای لازم از سوی بیمه مرکزی اخذ شود؟ آتیه سازان حافظ که مجوز لازم را از بیمه مرکزی ندارد اگر نتواند به تعهدات خود در قبال فرهنگیان عمل کند، آیا مرجع قانونی برای پاسخگویی و دفاع از حقوق فرهنگیان وجود دارد؟
انتهای پیام
این بیمه آتیه ساز حافظ، نه شایستگی و نه توان ارایه خدمت به جمعیت چند میلیونی فرهنگیان را دارد
در شهر مشهد فقط چند شعبه محدود دارد و به علت نداشتن کادر کافی ، بسیار عصبی و غیر اخلاقی برخورد می کنند.
«از طلا بودن پشیمان گشته….»