سخنگوی دولت و معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور گفت: استقلال در تدوین و اجرای آزادانه سیاستهای پولی و ارزی بدون دخالت سیاست مداران امری ضروری است و دولت از این مهم استقبال میکند.
به گزارش پول پرس، چهل و سومین اجلاس اتحادیه پایاپای آسیا (ACU) روز گذشته به کار خود پایان داد.
اجلاس اتحادیه پایاپای آسیا با حضور محمدباقر نوبخت معاون اول رئیس جمهور، ولی اله سیف رئیس کل بانک مرکزی، روسای کل بانکهای مرکزی عضو و لیدا برهان آزاد دبیرکل اتحادیه پایاپای آسیا در سالن رازی مرکز همایشهای بینالمللی کیش برگزار شد.
*تاکید بر گسترش سطح همکاریها
نوبخت در آیین گشایش چهل و سومین اجلاس اتحادیه، ضمن خوشامدگویی به میهمانان به نمایندگی ریاست جمهور و دولت ایران گفت: این موضوع که شما از فواصل دور در این اجلاس حضور به هم رسانده اید ، اهمیت اجلاس و تلاش های همکارانمان در بانک مرکزی را نشان می دهد و امیدوارم این نشست ، نتایج ارزشمندی برای همگان در برداشته باشد.
وی ضمن اشاره به تاریخچه ۴ دهه فعالیت اتحادیه در راستای گسترش همکاریهای پولی، ارتقای فرصتهای رشد اقتصادی و همکاریهای دو و چند جانبه،ابراز امیدواری کرد تا با استفاده بهینه از ظرفیت های تولید و مکانیزم توزیع، موجبات رشد اعضاء فراهم آمده و در جهت تنوع بخشیدن به پرتفوی داراییها ، استفاده از منابع مالی و بهبود معیشت مردم گام بردارند.
معاون رئیس جمهوری افزود: گسترش همکاری های کشورهای عضو از فراز و نشیب هایی برخوردار بوده ولی روند کلی آن رو به رشد است.
وی در ادامه افزود: امیدوارم این رخداد، زمینههای موفقیت روزافزون اتحادیه را فراهم ساخته و به تحرک سرمایه و افزایش شتاب سیالیت آن منجر شود.
نوبخت در بخش دیگری از سخنانش به نقش تعیین کننده ایران در اتحادیه اشاره کرد و گفت:ایران به عنوان یکی از کشور های بنیانگذار اتحادیه، همواره روابط گستردهای با اعضاء داشته است.
وی همچنین تصریح کرد: صادقانه باور داریم با شروع کار دولت آقای روحانی و تعامل مسئولانه ایران با مجامع بین المللی و در سایه توافق های گسترده ایران با گروه ۱+۵، شاهد بسط همکاریهای کشورمان با اتحادیه باشیم.
نوبخت سپس به موفقیتهای دولت تدبیر و امید در زمینه بهبود شرایط اقتصاد ملی پرداخت و گفت: طی مدت کوتاهی که از روی کار آمدن دولت یازدهم میگذرد، دستاوردهای خوبی در صحنه داخلی حاصل شده است؛ دولت آقای روحانی وارث تحریم های گسترده بین المللی بوده و این امر، حجم تجارت بین المللی ایران را به شدت تحت تاثیر قرار داده است .
وی با اشاره به تاثیر نامطلوب نوسانات بازار ارز بر فعالیتهای اقتصادی،تغییرات غیرقابل پیش بینی قیمتها و در پی آن افزایش نرخ تورم، افزود: دولت جدید، کاهش سطح نااطمینانیها، تعمیق شفافیت، افزایش پاسخگویی در قبال ملت و کاهش فشارهای تحریمی به منظور کاستن از فشار تورم رکودی را مد نظر قرار داده است.
معاون رئیس چمهور سپس به موفقیتهای به دست آمده در سایه تلاش های دولت پرداخت و گفت: نرخ تورم با ۱۳ درصد کاهش از ۴۳ درصد به حدود ۳۰ درصد کاهش یافته و نرخ تورم نقطه به نقطه نیز به ۱۷ درصد رسیده است.
وی تاکید کرد: اصلاح قیمتهای نسبی حاملهای انرژی و سامان بخشیدن به پرداختها برای نیل به عدالت اقتصادی و اجتماعی از دستاوردهای دولت به شمار میآیند.
نوبخت افزود: بیمه سلامت و تامین دارو و درمان با حداقل قیمت و دسترسی به پزشک خانواده در دورترین نقاط کشور، بیانگر تعهد مستحکم دولت در تحقق عدالت اجتماعی است و افراد با پرداخت ۵ تا ۱۰ درصد هزینه های درمان می توانند از خدمات درمانی استفاده کنند.
*استقبال دولت از استقلال بانک مرکزی
وی همچنین با استقبال دولت از استقلال بانک مرکزی بیان کرد: اختلالی که سال های گذشته به دلیل دخالت سیاستمداران در بازار ارز پدید آمد، بر ضرورت استقلال بانک مرکزی تاکید دارد. استقلال در تدوین و اجرای آزادانه سیاستهای پولی و ارزی بدون دخالت سیاستمداران امری ضروری است و دولت از این مهم استقبال میکند.
معاون رئیس جمهور در معاونت برنامهریزی با ابراز خوشبینی نسبت به این که سال ۲۰۱۴ برای کشورمان رشد و شکوفایی اقتصادی و کاهش تورم را به ارمغان خواهد آورد، بیان داشت: در مدل بودجه سال ۲۰۱۴ ، رشد اقتصادی ۱.۵ درصد و تورم ۲۵ درصد برای کشور پیش بینی شده است. صندوق بین المللی پول نیز تورم زیر ۲۰ درصد و بیزینس مانیتور، رشد اقتصادی ۲.۸ درصد را درسال جاری برای ایران پیش بینی کرده است.
*آغاز فصلی نوین
ولی الله سیف رئیس کل بانک مرکزی نیز در ادامه این نشست، ضمن خوش آمدگویی به میهمانان اعلام کرد: امروز با اراده و عزم ملی و در راستای ایفای تعهدات بین المللی و اتحادیه پایاپای آسیا ، فصل نوینی از روابط و مبادلات تجاری و بانکی آغاز شده است و افتخار داریم در این لحظه باشکوه، در جزیره کیش میزبان چهل و سومین اجلاس اتحادیه پایاپای آسیا باشیم.
وی در توصیف قابلیتهای این جزیره گفت: کیش نگین زیبای خلیج فارس با جمعیتی در حدود ۲۰ هزار نفر، سالانه یک میلیون بازدیدکننده دارد. این جزیره در سال ۲۰۱۰ در بین ۱۰ جزیره برتر دنیا جای گرفت و چهارمین مقصد گردشگری جنوب آسیا به شمار میرود.
رئیس کل بانک مرکزی سپس مراتب سپاس خویش را از اهتمام اشرف محمود واترا رئیس کل بانک مرکزی پاکستان به جهت همکاریهای صادقانه ایشان برای ارتقای جایگاه اتحادیه پایاپای آسیا و میزبانی چهل و دومین اجلاسACU در اسلام آباد بیان داشت .
*فرصتی برای تعامل بیشتر
در ابتدای این نشست نیز واترا رئیس کل بانک مرکزی پاکستان که ریاست دوره ای اتحادیه را به دکتر سیف واگذار کرد، در سخنانی مراتب سپاس خود را از میهمان نوازی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و دبیرخانه اتحادیه پایاپای آسیا در جریان برپایی این اجلاس ابراز نمود.
وی مهمترین کارکرد این اجلاس را انتقال تجارب دوجانبه و چندجانبه میان اعضاء عنوان کرد و افزود: این گردهمایی موجب خواهد شد هر چه بهتر بتوانیم بر اهداف آینده تمرکز کنیم و به همکاریهای بیشتر میان اعضاء بیندیشیم.
*تصویب گزارش سال ۲۰۱۳ اتحادیه پایاپای آسیا
مطابق با برنامه کاری اجلاس ، برهان آزاد دبیرکل اتحادیه پایاپای آسیا گزارش عملکرد اتحادیه در سال ۲۰۱۳ را به آگاهی اعضای هیات مدیره اتحادیه رساند و این گزارش به اتفاق آراء به تصویب رسید.
در ادامه، پیشنهادات کمیته فنی توسط غلامعلی کامیاب معاون ارزی بانک مرکزی مطرح شد و پس از بحث و تبادل نظر اعضاء، به تصویب رسید.
همچنین مقرر شد که اجلاس آتی هیات مدیره اتحادیه به میزبانی بانک مرکزی بنگلادش در سال ۲۰۱۵ برگزار گردد.
شایان ذکر است میهمانان در ضیافت شام ریاست کل حضور یافتند و طی آن، مراسم بزرگداشت چهلمین سالگرد تاسیس اتحادیه پایاپای آسیا برگزار و به روسای کل بانکهای مرکزی عضو و دبیرکل اتحادیه لوح یادبود و تندیس اتحادیه تقدیم شد.
انتهای پیام