اعلام اسامی بدهکاران بانکی و نحوه برخورد با آنان این روز‌ها بحث داغ مردم در محافل و مکان های عمومی گردیده و مردم بیشتر خواهان اعلام کامل نام این دانه درشت‌ها هستند .در گپی با دکتر مهدی تقوی به این موضوع پرداختیم.

در سال‌های گذشته شاهد دستگیری برخی مفسدین اقتصادی بودیم که به‌رغم خواست مردم نام این افراد به صورت اختصاری اعلام می گردید،به نظر شما بهتر نیست در حال حاضر اسامی دانه‌درشت های بدهکاران بانکی برای شفاف سازی اذهان عمومی به طور کامل اعلام گردد؟

یک مساله اساسی این است که ممکن است بعد از دستگیری و محاکمه متوجه شوند که اینها واقعا مساله ای نداشته‌اند و جزو مفسدین نبوده‌اند و آن وقت آبروی آنها می رود.

قطع به یقین مردم خواهان آن هستند که بدانند چه کسی توانسته وام ۱۰۰ میلیاردی از بانک بگیرد و در چه راهی ازآن استفاده کرده‌است.

در خارج مردم می توانند وام هایی خیلی بیشتر از آنچه برخی از بانک‌ها گرفته بگیرند .اما در آن جامعه قوانینی وجود دارد که در واقع آن کسی که این وامها را گرفته وباید متناسب آن برنامه ای که به بانک داده برود سرمایه گذاری کند. پس این موضوع یک مقدار به قوانین بستگی دارد یعنی عده‌ای هستند که پول می گیرند و وام تزریق می کنند در حالی که علم اقتصاد می گوید اگر کسی می خواهد کار اقتصادی بکند باید ارزیابی طرح اقتصادی انجام دهد و اگر پیش بینی شد که این طرح مثبت است آنوقت می توان شروع کرد.در خارج کسی که می‌خواهد وام بگیرد این ارزیابی را انجام می‌دهد و بانک هم پس از بررسی چنانچه دید طرحی که می‌خواهند روی آن وام بگیرند قابل اجرا و سود آور است وام را می دهد.اما اینجا اینطور نیست و ایراد از خود ما مردم است و تعداد آنهایی که در کشور ما اینجوری هستند بیشتر است .

به نکته خوبی اشاره کردید. در ایران بانک‌ها به افراد برای گرفتن وام های خرد فشار زیادی اعم از ضامن و اینها می‌آورند ولی در مقابل در بحث معوقات بانکی سیستم حقوقی بانک‌ها آنطور که باید عمل نکرده و نمی کند،آیا این نشان از دانه درشت بودن افراد نیست؟

این کوتاهی بانک است و همچنین باید در نظر داشت که در کشور های در حال توسعه رشوه نیز وجود دارد و از طرفی حرفه ای نبودن بانکی‌ها هم در این امر دخیل است.یعنی افرادی را داریم که با اینکه ۲۰ سال هم در بانک کار کرده‌اند هنوز خیلی چیز‌ها را نمی دانند اما خیلی هایشان هم که زحمت کشیده‌اند خبره شده اند.

آیا بیشتر این میزان بدهی‌ها در دولت‌های نهم و دهم اتفاق افتاده؟

در این مورد یکی از این اقتصاددان‌ها باید برود و پیگیری کند و ببیند که چند درصد وام های داده شده در زمان احمدی نژاد بوده است .در واقع این رقم‌ها خیلی بزرگ است ولی اگر بیاییم و این را در قالب درصدی از کل وام های داده شده بگیریم معلوم می شود که تا چه میزان در دوره احمدی نژاد اتفاق افتاده است.

منبع: آرمان


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=37168
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

حرفه ای نبودن بانک‌ها دلیل وجود معوقات است
حرفه ای نبودن بانک‌ها دلیل وجود معوقات است
حرفه ای نبودن بانک‌ها دلیل وجود معوقات است
حرفه ای نبودن بانک‌ها دلیل وجود معوقات است
حرفه ای نبودن بانک‌ها دلیل وجود معوقات است
حرفه ای نبودن بانک‌ها دلیل وجود معوقات است