پس از مدتی افت، بالاخره شاخص بورس تهران رویی خوش به سهامداران نگران و مترصد خود نشان داد، شرایط کنونی و موثر بازار سرمایه را می‌توان به دو بخش تقسیم کرد، ‌نخست شرایط کلان اقتصادی است که با توجه به ثبات نرخ ارز و کاهش نرخ تورم دچار شوک خاصی نخواهد بود و دوم جو روانی یا همان رفتار سهامداران است که دومین عامل اثر‌گذار بر شاخص خواهد بود که پیش‌بینی وضعیت بازار را دشوار می‌کند، ‌به هر روی شرایط و جو کنونی بازار نشان می‌دهد که حمایت بانک‌ها و بیمه‌ها از بازار دلگرمی خاصی را به فعالان این بازار بخشیده و از سویی دیگر احتمال کنترل سودسپرده‌های بانکی به عنوان عاملی اثر‌گذار در بازار می‌تواند در مدت زمانی خاص همچنان رشدها را در بورس تضمین کند.

فردین آقا بزرگی، ‌مدیرعامل کارگزاری بانک آینده با بیان اینکه بورس در مجموع در سال جاری، از بازدهی متعادلی برخوردار خواهد بود، افزود: اصول و ادبیات سیستم کنترلی در بازار سرمایه می‌گوید که مقام ناظر نباید دخالت مستقیم در شکل‌گیری روند نزولی وصعودی شاخص داشته باشد به عبارتی ناظر بورس باید با بیطرفی کامل نسبت به شاخص بنگرد و تنها از طریق سیاستگذاری‌های مستقیم و غیر‌مستقیم متغیرهای موثر بر شکل‌گیری روند بازار را تحت تاثیر قرار بدهد. به گفته او، ‌در شرایط فعلی اگرچه دولت برای ماندن سهامداران در بورس و ماندن نقدینگی این سرمایه‌ها در بازار از ابزارهای خوبی استفاده کرده است اما نکته اینجاست نوسانات و تغییرات مداوم در تصمیم‌گیری‌ها به وی‍ژه از نوع برون سیستمی موجب بی‌اطمینانی و عدم ثبات در تمام بخش‌ها می‌شود. وی که از فعالان قدیمی بازار سرمایه محسوب می‌شود، تصریح کرد: مطمئنا سرمایه‌گذاران بورس انتظار ندارند با ورود ابزارهای مختلف مانند صندوق توسعه، ‌بازار به سطح قیمت‌های سال ۹۲ برسد زیرا آنها می‌دانند سال ۹۳ سالی متعادل برای بورس خواهد بود و دیگر از بازدهی استثنایی سال ۹۲ خبری نخواهد بود.
به بازار اجازه خود اصلاحی ندادند

دکتر شاهین شایان آرانی نیز با انتقاد از دخالت دولت و ناظران در حفظ شاخص تصریح کرد: بازار واقعی، بازاریست که خود را اصلاح کند و به تعادل برسد درحالی که حمایت از بازار برای افزایش شاخص تنها یک دوپینگ مقطعی از بازار وبه نوعی حمایت کاذب است که تنها سهامداران بزرگ از آن نفع می‌برند. وی پیش‌بینی کردکه تمام رشدهای امروزی کاذب است بدون اینکه اجازه داده شود بازار هویت و شخصیت خود را پیدا کند. او با تاکید براینکه در این چندسال به‌ سرمایه‌گذارهای کاذب بسیاری وارد بازار شده‌اند بدون اینکه ازذات بورس با خبر باشند، تصریح کرد: این افراد درپی افت‌های مکرر شاخص و کسب نکردن سودهای سال گذشته، ‌شروع به خروج پول‌های خود از این بازار کرده‌اند که این عامل خود موجب کاهش دربازار شد درحالی که بورس‌بازان ریسک‌پذیر هم هستند و با دیدی میان و بلندمدت دربازار می‌مانند.
چه کسانی بیشترین زیان را می‌بینند؟

نصرالله برزنی، کارشناس بازار سرمایه، سرمایه‌گذاران با نگاه کوتاه‌مدت را از آسیب دیدگان اصلی بازار می‌داند و می‌گوید: پدیده معاملات روزانه از دهه ۹۰ میلادی در دنیا رونق گرفت. گرچه پیش از آن زمان، نگاه بلندمدت در میان سرمایه‌گذاران بورسی وجود داشت؛ به وجود آمدن محصولات جدیدی مثل ابزارهای مالی مختلف، سرمایه‌گذاران را جهت کسب سودهای کوتاه‌مدت ترغیب کرد. به اعتقاد وی در حالی این نوع معاملات به بازار سهام کشور ما سرایت کرده است که در بازارهای پیشرفته، گروه‌های حرفه‌یی وجود دارند که به دنبال سرمایه‌گذاری‌های زودبازده و آن هم در بازارهایی مثل ارز و آتی فعالیت می‌کنند.

برزنی در این خصوص می‌افزاید: مطالعات نشان می‌دهد ۹۵ درصد کسانی که به این طریق سرمایه‌گذاری می‌کنند در نهایت زیان‌ده هستند. این افراد از دو طریق دچار زیان می‌شوند؛ نخست کسانی که طعمه افراد حرفه‌یی می‌شوند و عموما در قیمت‌های بالاتر خرید و در قیمت‌های پایین فروش انجام می‌دهند. برزنی افزود: زیان ناشی از پرداخت هزینه معاملات نظیر کمیسیون‌ها و مالیات نیز به صورت روزانه است که در نهایت امر منجر به زیان‌دهی این افراد می‌شود. بر این اساس، باید با قاطعیت گفت که سرمایه‌گذاران با دیدگاه میان و بلندمدت وارد معاملات شوند.

منبع: اعتماد


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=36045
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

بانگاه کوتاه‌مدت وارد بورس شوید زیان می‌بینید
بانگاه کوتاه‌مدت وارد بورس شوید زیان می‌بینید
بانگاه کوتاه‌مدت وارد بورس شوید زیان می‌بینید
بانگاه کوتاه‌مدت وارد بورس شوید زیان می‌بینید
بانگاه کوتاه‌مدت وارد بورس شوید زیان می‌بینید
بانگاه کوتاه‌مدت وارد بورس شوید زیان می‌بینید