براساس تازهترین تصمیم، قرار است تا پایان هفته جداول و نرخهای جدید بیمه شخص ثالث در سال ۹۳ بازنگری و تعدیل شود که در این صورت، شرکتهای بیمه موظف به بازگرداندن مبالغ دریافتی اضافه از بیمهگذاران در اعمال نرخهای جدید طی ۹ روز اخیر خواهند شد، ضمن اینکه این تصمیم مدیران صنعت بیمه را شوکه کرده است.
به گزارش پول پرس به نقل از مهر، در پی افزایش ۳۱.۶ درصدی نرخ دیه سال ۱۳۹۳ از سوی قوه قضاییه، بیمه مرکزی در اولین روز اردیبهشت ماه سال جاری بر اساس قوانین و مقررات مربوط، حق بیمه شخص ثالث خودروها را با حداکثر ۲۴ درصد افزایش نسبت به سال قبل تعیین و ابلاغ کرد.
این در حالی است که مصطفی پورمحمدی وزیر دادگستری در واکنش به نرخ جدید بیمه شخص ثالث اعلام کرد که نرخهای بیمه شخص ثالث در سال جدید تا پایان هفته جاری مورد بازنگری و تعدیل قرار می گیرد. این گفته، تلاطمی در صنعت بیمه ایجاد کرده است و به زودی شاهد تغییراتی در نرخهای بیمه شخص ثالث خواهیم بود.
در عین حال، با توجه به ابلاغ افزایش ۲۴ درصدی بیمه نامه شخص ثالث از سوی بیمه مرکزی، در حال حاضر تا زمان اعلام نرخهای جدید، شرکتهای بیمه، بیمه نامه ها را با تعهداتی که نرخ های آن ابلاغ شده است، عرضه کنند و پس از ابلاغ نرخ های بازنگری شده، مابه التفاوت مبالغ را به بیمه گذاران بازپرداخت خواهند کرد.
همچنین مهلت و زمان دریافت الحاقیه بیمهنامه تا پایان فردا ۱۰ اردیبهشت اعلام شده بود، بر این اساس با توجه به اینکه سقف بیمهنامههای شخص ثالث در سال گذشته، ۱۵۲ میلیون تومان است، این پوشش کفایت ماههای عادی با نرخ جدید را میکند اما با توجه به نزدیک بودن ماه رجب که اولین ماه حرام سال است، بیمهگذاران باید حداکثر تا ۱۰ روز آینده نسبت به خرید الحاقیه بیمهنامه تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان اقدام کنند.
بیمه مرکزی اعلام کرده بود که حق بیمه در مقایسه با افزایش دیه، حدود ۸ درصد کمتر افزایش داده شده و این کاهش به عنوان تخفیف داوطلبانه صنعت بیمه در راستای اجرای سیاست های دولت تدبیر و امید و حمایت از بیمه گذاران در نظر گرفته شده است.
براساس جداول ابلاغی در تاریخ اول اردیبهشت ماه جاری، حداکثر حق بیمه سالیانه بیمه اجباری شخص ثالث انواع وسایل نقلیه با اعمال ۵ درصد تخفیف موضوع بند ه تبصره ۱۵ قانون بودجه سال ۱۳۹۳ و تخفیف داوطلبانه صنعت بیمه برای تعهدات بدنی (دیه) به میزان ۲۰۰ میلیون تومان و تعهدات مالی ۵ میلیون تومان، توسط بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران اعلام شد.
نرخ حق بیمه برای وسیله نقلیه کمتر از چهار سیلندر۵.۹۴۶.۴۵۰ ریال، پیکان، پراید و سپند۷.۰۲۰.۱۱۵ ریال ، سایر چهار سیلندرها۸.۲۵۸.۹۵۸ ریال ،بیش از چهار سیلندر ۹.۲۵۰.۰۳۳ ریال، موتورسیکلت گازی۱.۴۸۶.۶۱۲ریال، موتورسیکلت دنده ای یک سیلندر۱.۸۱۶.۹۷۱ریال، موتورسیکلت دو سیلندر و به بالا۱.۹۸۲.۱۵۰ریال ، دنده ای سه چرخ یا سایدکار ۲.۱۴۷.۳۲۹ تعیین شد.
طبق قانون، به حق بیمه هر خودرو مبلغ مقرر مالیات بر ارزش افزوده اضافه می شود. حداکثر حق بیمه پوشش حوادث راننده برای سواری ۶۰۰ هزار ریال، برای اتوبوس و بارکش ۲ میلیون ریال و برای موتورسیکلت ۵۰۰ هزار ریال است که به حق بیمه اضافه می شود.
همچنین چنانچه از سال ساخت وسیله نقلیه پانزده سال گذشته باشد، به ازای هر سال مازاد بر پانزده سال، دو درصد و حداکثر ۱۰ درصد به حق بیمه مربوط اضافه می شود.
انتهای پیام