در بخشی از گزارش «سازمان جهانی کار» که به بررسی اقتصاد جهان در سال ۲۰۱۳ پرداخته، کشورهایی ردیف شدهاند که بیشترین افزایش دستمزد را تجربه کردهاند.
اگر شغل آزاد ندارید حتما یکی از دغدغههای بزرگتان مبلغی است که بعد ازپایان کار یا در پایان هرماه به شما پرداخت میشود. شاید همین حالا هم که این مطلب را میخوانید از جمله کسانی باشید که از حقوقتان چندان رضایتی ندارید و به دوستان و آشنایان سپردهاید که اگر کار بهتری سراغ داشتند حتما شما را مطلع کنند.
احتمالا شغلی را که بهدنبال آن هستید به راحتی نخواهید یافت اما بد نیست بدانید کشورهایی در دنیا وجود دارند که بیشترین حقوق و دستمزد را پرداخت میکنند. در بخشی از گزارش «سازمان جهانی کار» که به بررسی اقتصاد جهان در سال ۲۰۱۳ پرداخته، کشورهایی ردیف شدهاند که بیشترین افزایش دستمزد را تجربه کردهاند.کشورهای آسیایی در این لیست جایگاه چشمگیری را به خوداختصاص دادهاند. در این مطلب با نام این ۱۰ کشور آشنا میشویم.
تایلند
تا سال ۱۹۳۹ نام رسمی این کشور «سیام» بود. از ۱۹۴۵ تا ۱۹۴۹ نیز سیام خوانده میشد تا آنکه با اعلام رسمی دولت نام آن به تایلند تغییر یافت.واژه «تای» در زبان تایلندی علاوه بر نام قوم تای، که اکثریت مردم کشور را تشکیل میدهند، به معنی «لبخند» نیز هست. «تایلند» با جای گرفتن دررتبه نخست این گزارش باعث شده که نام قاره آسیا درصدر قرار بگیرد. گزارش سازمان جهانی کار نشان میدهد که درصد خالص افزایش دستمزد در این کشور تازه صنعتی شده بالغ بر ۴۲ درصد است.
پرو
«جمهوری پرو» در آمریکای جنوبی واقع شده است. پایتخت این کشور «لیما» است و از شمال با «اکوادور» و «کلمبیا»، از شرق با «برزیل»، از جنوبشرقی با «بولیوی»، از جنوب با «شیلی» و از غرب با اقیانوس آرام هممرز است.«پرو» کشوری در حال پیشرفت است که کمپانیهای آن بالغ بر ۲۹ درصد خالص به دستمزدها افزودهاند. فعالیتهای اصلی اقتصادی در این کشور شامل فعالیت در زمینه معدن، کشاورزی و ماهیگیری است.
برزیل
کشور «برزیل» بزرگترین و پرجمعیتترین کشور آمریکای جنوبی است. «برزیل»یکی از کشورهایی است که رشد سریع اقتصادی را در دنیا تجربه میکند. این کشور دارای زمینهای کشاورزی وسیع و جنگلهای استوایی است و با داشتن منابع طبیعی گسترده و نیروی کاری غنی، قدرتمندترین اقتصاد آمریکای جنوبی است. گزارشها نشان میدهد که کارمندانی که در برزیل مشغول بهکار هستند بالغ بر ۲۹ درصد خالص افزایش حقوق را در سال ۲۰۱۳ میلادی تجربه کردهاند.
هند
اقتصاد هند چهارمین اقتصاد بزرگ جهان است. هند باوجود رکود اقتصادی جهانی با رشد اقتصادی متوسط بالاتر از ۸درصد طی چند سال گذشته به یک قدرت اقتصادی تبدیل شدهاست.مهمترین صنایع کشور «هندوستان» عبارتند از تولید منسوجات، ماشینهای سنگین، صنایع مخابراتی، نرمافزار و بیوتکنولوژی. براساس گزارش منتشر شده در زمینه افزایش دستمزد، کارمندان این کشور به صورت خالص افزایش ۲۸ درصدی حقوق خود در سال ۲۰۱۳ را تجربه کردهاند.
شیلی
«شیلی» همواره به عنوان یک کشور مرفه شناخته میشود. دولت شیلی در سال ۲۰۰۱آزادی بیشتری را در بازارهای سرمایه پیاده کرد. مردم شیلی ازابزارهای مالی جدیدی همچون وامهای سرمایهگذاری مسکن، حقوق خرید و فروش ارز، مقاطعه کاری، لیزینگ، و کارتهای اعتباری برخوردار شدهاند. کارگران این کشور در سال ۲۰۱۳ میلادی با افزایش ۲۸ درصدی حقوق و دستمزد خود روبهرو شدهاند.
ترکیه
اقتصاد ترکیه ترکیبی از صنایع بومی و مدرن است. بخش خصوصی اقتصاد ترکیه نیز قوی و به سرعت در حال رشد است. افرادی که در «ترکیه» مشغول به کار هستند، انتظار دارند دستمزدشان در سالجاری میلادی بالغ بر ۲۶درصد افزایش یابد. علاوه بر بانکداری، صنایع الکترونیک و تولید منسوجات، گردشگری یکی از راههای درآمد این کشور است که باعث رشد اقتصادی سریع آن نیز شده است.
آفریقای جنوبی
«آفریقای جنوبی» کشوری با درآمد متوسط همراه با منابع غنی و توسعهیافته از نظر مالی، قانونی، ارتباطات، انرژی و بخشهای حمل و نقل و دارای بازار سهام است. «آفریقای جنوبی» کشوری «چند قومی» است که هنوز بسیاری از ساکنان آن در حال مبارزه برای یافتن کار مناسب هستند. با این حال این مسئله باعث نشده است که شرکتهای این کشور از افزایش حقوق کارمندان خود در سالجاری میلادی غافل بمانند: ۲۶ درصد افزایشی است که روی دستمزد حقوقبگیران اعمال شده است.
آلمان
آلمان دارای یک بازار اقتصادی اجتماعی با نیروی کار مجرب، موجودیسرمایه بزرگ، سطح پایین فساد و سطح بالا از نوآوری و بزرگترین اقتصاد ملی در اروپاست. کشور «آلمان» به عنوان یکی از بزرگترین و مهمترین قطبهای اقتصادی جهان نیز شناخته میشود. از بین ۵۰۰ شرکت بزرگ دنیا از لحاظ سرمایه، ۳۷کمپانی در آلمان قرار دارد. در سال ۲۰۱۳ میلادی، کارمندان این کشور افزایش ۲۳ درصدی حقوق خود را تجربه کردهاند.
استرالیا
«استرالیا» کشوری توسعهیافته با اقتصاد متکی بر بازرگانی و کشاورزی است. محصولات اصلی استرالیا نیشکر، پنبه، غلات و گوشت است. سیدنی و ملبورن دو شهر بزرگ استرالیا هستند. این کشور دارای مرز خاکی با کشور دیگری نیست و دور آن را از شرق اقیانوس آرام، از جنوب اقیانوس منجمد جنوبی، از غرب اقیانوس هند و از شمال چندین دریا و خلیج احاطه کرده است. این کشور معادن فراوانی نیز دارد. صنایع این کشور در سالجاری میلادی حقوق کارمندان خود را ۲۲ درصد افزایش دادهاند.
نیوزلند
نیوزلند یا زلاند نو کشوری در جنوب غربی اقیانوس آرام است. بیشتر جمعیت نیوزلند را مهاجران اروپایی (بهویژه بریتانیایی و ایرلندی) تشکیل میدهند. مهمترین اقلیت هم رنگین پوستان «مائوری» هستند که از هزار سال پیش ساکن این سرزمین شدهاند. اقلیتهای کوچکتر ساکن نیوزلند آسیاییها و پولینزیها هستند که بیشتر در شهرهای بزرگ سکونت دارند. «نیوزلند» در سالجاری میلادی بالغ بر ۲۲ درصد بهحقوق کارمندان و کارکنان خود افزوده است.
منبع: راه دانشجو