معاون طرح توسعه بیمه مرکزی با تأکید براینکه رانندگان قبل از آغاز ماههای حرام باید نسبت به دریافت الحاقیه بیمه اقدام کنند، گفت: مردم تا ۲۱ اردیبهشت وقت دارند که برای دریافت الحاقیه تخفیف ۱۵ درصدی اقدام کنند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پول پرس به نقل از تسنیم، رحیم مصدق در خصوص آخرین مهلت دریافت الحاقیه بیمه برای سال جاری، اظهار داشت: از نظر قانونی برای دریافت الحاقیه بیمه محدودیت زمانی در نظر گرفته نشده است اما هر کسی که بیمهنامه وی برای
سال گذشته بوده و حق بیمه وی کمتر از نرخ دیه مصوب امسال است باید برای دریافت الحاقیه از سوی شرکتهای بیمه اقدام کند. وی با بیان اینکه از ۲۲ اردیبهشت ماه امسال مصادف با نخستین روز ماه رجب ماههای حرام آغاز می شود، افزود: اگر از روز ۲۲ اردیبشهت ماه افراد
تصادف منجر به فوت داشته باشند باید مابهالتفاوت بیمه نامه ۱۲۶ میلیون تومان با ۱۵۲ میلیون تومان یعنی معادل ۲۶ میلیون تومان را به ازای هر فرد خود افراد (صاحب وسیله نقلیه) بپردازند.
معاون طرح توسعه بیمه مرکزی در ادامه درباره طرح تشویق و تنبیه برای الحاقیه بیمه نیز اضافه کرد: اگر فرد از قبل تخفیف عدم خسارت (تخفیف حدود۷۰ درصدی) را داشته باشد به الحاقیه وی نیز تخفیف عدم خسارت تعلق می گیرد.
اما علاوه بر این بیمه مرکزی به شرکتهای بیمه اعلام کرده است که ۱۰ درصدهم به بیمهنامه تخفیف دهند علاوه بر این کمیسیون تلفیق طی روزهای اخیرمصوب کرد که ۵ درصد تخفیف دیگر نیز برای این امر لحاظ شود.
رحیم مصدق البته تأکید کرد: این تخفیفهای ۱۰ الی ۱۵ درصدی برای الحاقیه بیمه مانند تخفیف خود بیمه نامه نخواهد بود که بعنوان نمونه در زمان دریافت بیمه نامه جدید ۴۰-۵۰ هزار تومان تخفیف شامل راننده شود؛ مردم باید توجه داشته باشند که تا ۲۱ اردیبهشت ماه بیمه ماه عادی ۱۱۴ میلیون تومان لحاظ می شود اما از روز ۲۲ اردیبشهت ماه تخفیف ماه حرام یعنی ۱۵۲ میلیون تومان اعمال خواهد شد.
بر اساس جداول حق بیمه شخص ثالث سال ۹۲ که به شرکتهای بیمه ابلاغ شد، حق بیمه شخص ثالث پراید با محاسبه مالیات ارزش
افزوده حدود ۷۰۰ هزار تومان می شود. محمد کریمی رئیس کل بیمه مرکزی پیش از این اعلام کرده بود که الحاقیه براساس مدت باقیمانده از دیه وسایل نقلیه محاسبه میشود؛ شرکتهای بیمه مابهالتفاوت را نسبت به اعتبار بیمهنامه به عنوان الحاقیه دریافت میکنند همچنین همزمان با افزایش ۲۰.۶ درصدی نرخ دیه در سال آینده مقررشد شرکتهای بیمه نسبت به تعرفههای بیمه مرکزی ۱۰ درصد افزایش نرخ بیمهنامه داشته باشند.
نرخ حق بیمه شخص ثالث انواع وسایل نقلیه در سال جاری را در ادامه بخوانید؛ البته توجه داشته باشید که این نرخها بدون احتساب ۶درصد مالیات بر ارزش افزوده ذکر شدهاند و برای پی بردن به نرخهای جاری در شرکتهای بیمه ۶ درصد دیگر نیز به این ارقام اضافه میشود. حداکثر حق بیمه اجباری شخص ثالث انواع وسایل نقلیه در سال ۱۳۹۲
برای تعهدات بدنی (دیه) ۱.۵۲۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال و تعهدات مالی ۳۸.۰۰۰.۰۰۰ ریال
سواری
وسیله نقلیه……..حق بیمه (ریال)
کمتر از چهار سیلندر………………….۵.۰۴۷.۹۲۰
پیکان، پراید و سمند…………………..۵.۹۵۹.۳۵۰
سایر چهار سیلندرها………………….۷.۰۱۱.۰۰۰
بیش از چهار سیلندر………………….۷.۸۵۲.۳۲۰
توجه: مبلغ حق بیمه برای وسایل نقلیه سواری با کاربری آژانس، تاکسی،
کرایه و مسافرکش شخصی درون شهری ۲۰ درصد و سواری کرایه و مسافرکش شخصی
برون شهری ۳۵ درصد بیشتر از حق بیمه وسایل نقلیه سواری مشابه است.
موتورسیکلت
گازی…………………………………………۱.۲۶۱.۹۸۰
دنده ای یک سیلندر……………………….۱.۵۴۲.۴۲۰
دو سیلندر و به بالا…………………………۱.۶۸۲.۶۴۰
دندهای دارای سه چرخ یا ساید کار……..۱.۸۲۲.۸۶۰
درصدهای تخفیف عدم خسارت نسبت به حق بیمه متعلقه
سال……………………تخفیف
دوم……………………….۱۰
سوم……………………..۱۵
چهارم……………………۲۰
پنجم……………………..۳۰
ششم…………………..۴۰
هفتم…………………….۵۰
هشتم…………………..۶۰
نهم و به بالا……………۷۰
درصد افزایش حق بیمه براساس نوع و تعداد خسارت
خسارت…….۱بار……..۲بار……….۳بار…..۴بار و بالاتر
مالی………..۱۰………۲۰…………۴۰………..۸۰
بدنی………..۲۰………۴۰………..۶۰………..۱۰۰
نکته: در صورتی که در یک حادثه شرکت بیمه هم خسارت مالی و هم خسارت بدنی
بپردازد اضافه نرخ بالاتر به حق بیمه مربوطه اضافه میشود.
انتهای پیام