سازمان هدفمندی یارانه‌ها فرم ثبت نام مجدد برای دریافت یارانه را منتشر کرد. در این فرم که روی خروجی سایت «رفاهی» قرار داده شده، سه سوال اصلی را پیش روی سرپرست خانوار گذاشته تا با پاسخ به آن برای دریافت یارانه در فاز دوم هدفمندی ثبت‌نام شوند.

در این فرم یک صفحه‌ای سوال‌ها در سه دسته تنظیم شده‌اند. دسته اول سوالات شامل اطلاعات شناسنامه‌ای سرپرست و اعضای خانوار است که علاوه بر آن وضعیت مسکن خانوار نیز مورد پرسش واقع شده است.
متقاضی یارانه پس از پاسخ به این پرسش باید به دسته دوم سوالات که مهم ترین بخش است، پاسخ دهد. در این مرحله پنج گزینه به‌عنوان سقف درآمدی خانوار مشخص شده است. دسته سوم سوالات نیز بر تبار شناسی متقاضی دلالت دارد و او باید عنوان کند شهری است یا روستایی یا اینکه به جامعه عشایری تعلق دارد.
آن‌گونه که از اظهارات مدیران سازمان هدفمندی یارانه‌ها بر می‌آید قرار است یارانه در دور جدید بر اساس سقف درآمدی خانوار پرداخت شود. در فرم خوداظهاری دریافت یارانه نقدی آمده است: «منظور از سطح درآمد خانوار، میانگین مجموع درآمد ماهانه همه اعضای خانوار در سال ۹۲ شامل درآمد حاصل از شغل اصلی و شغل دوم، دریافت اجاره بها، سود سهام، سود سپرده بانکی، عایدی از مستغلات، حقوق ماهانه مستمری یا وظیفه بگیران و موارد مشابه قبل از پرداخت اقساط وام است، ضمن اینکه باید سطح درآمد خانوار با دارایی‌های آن خانوار همخوانی داشته باشد.»
اگر چه به سبب تغییر در طراحی سایت رفاهی و به روز رسانی آن دسترسی برای ورود به این سایت در روز گذشته مقدور نبود اما آن‌گونه که خبرگزاری مهر سایت رفاهی را تفسیر کرده، متقاضیان در ابتدا صفحه‌ای مشاهده می‌کنند که ۶ بند توضیح دارد و مربوط به قوانین و مقرارت دریافت یارانه نقدی است. در بند یک تاکید شده است که مطابق قانون فقط افراد نیازمند می‌توانند برای دریافت یارانه نقدی ثبت‌نام کنند. مورد بعدی از متقاضی تعهد می‌خواهد تا صرفا مشخصات افرادی را که هم اکنون تحت تکفل دارد، درج کند.
در بند سه متقاضی متعهد می‌شود در صورت درخواست سازمان هدفمندی یارانه‌ها مدارک لازم را برای اثبات درستی اطلاعات اعلام شده در فرم ارائه کند، مورد بعد که انتظار می‌رود مورد توجه متقاضی قرار گیرد، این است که اگر مشخص شود اطلاعات نادرستی در فرم‌ها اظهار شده، به موجب قانون ضمن استرداد وجوه دریافتی تا سه برابر یارانه نقدی دریافت شده متقاضی مشمول جریمه قرار می‌گیرد.
در بند پنجم متقاضی یارانه نقدی تایید می‌کند اطلاعاتی که در فرم‌های تقاضای یارانه نقدی درج می‌کند می‌تواند مبنای ارزیابی مالی و رتبه‌سنجی اقتصادی‌اش برای اعطای وام یا سایر تسهیلات از سوی بانک‌ها و موسسه‌های مالی قرار گیرد و دست آخر در بند ششم معنا و مفهوم سطح درآمد ماهانه توضیح داده شده است. بر این اساس «میانگین مجموع درآمد ماهانه همه اعضای خانوار در سال ۹۲» شامل درآمد حاصل از شغل اصلی و شغل دوم، دریافت اجاره بها، سود سهام، سود سپرده بانکی، عایدی از مستغلات و حقوق ماهانه مستمری است.
در انتهای صفحه اول متقاضی یارانه نقدی باید تمام ۶ بند ذکر شده را تایید کند که این به منزله فهم دقیق ازمقررات دریافت یارانه نقدی تلقی می‌شود. صفحه دو شامل پرسش‌های متداول است، در ابتدا سرپرست خانوار متقاضی یارانه نقدی باید شماره ملی خود را در محل تعبیه شده در سمت چپ صفحه بدون خط تیره و فاصله وارد کند. سپس آخرین شماره حسابی را که جهت دریافت یارانه اعلام کرده است، در مستطیل مربوطه وارد و دقت شود شماره حساب (و نه کارت بانک) را وارد کند. در ادامه متقاضی یارانه نقدی باید تعداد اعضای خانواده خود را شامل خود و افراد تحت تکفل در سمت چپ و محل مربوطه درج کرده و پس از تکمیل این سه بخش متقاضی باید کد امنیتی ۵ رقمی را وارد کند و اطلاعات درج شده را به تایید رساند.
در صفحه سوم ابتدا متقاضی یارانه نقدی باید اسم خود و افراد تحت تکفلش را به همراه شماره ملی هر یک نوشته و وضعیت مالک بودن یا نبودن واحد مسکونی را برای هر یک جداگانه مشخص کند.
در ادامه متقاضی براساس تعریفی که از سطح درآمد در بند ۶ صفحه اول مشخص شده که متقاضی خود را در یکی از پنج گروه درآمدی قرار دهد گروه‌های درآمدی به این ترتیب است: کمتر از ۶۰۰ هزار تومان، از ۶۰۰ هزار تومان تا یک میلیون تومان، از یک تا ۲ میلیون تومان، از ۲ تا ۵/۲ میلیون تومان و بیشتر از ۵/۲ میلیون تومان در ماه.
مرحله آخر اطلاعات محل سکونت خانوار است. متقاضی مشخص می‌کند ساکن شهر، روستا یا در زمره عشایر کشور است. آنگاه استان و شهرستان محل سکونت را انتخاب می‌کند درج کد پستی نیز در مرحله بعد قرار دارد و در نهایت بسیار مهم است که متقاضی شماره تلفن همراه و ثابت خود را در محل تعبیه شده درج کند.
چگونگی ثبت‌نام یارانه
بنابر اعلام سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها، ثبت نام از سرپرستان متقاضی نیازمند یارانه نقدی که عدد سمت راست شماره کارت ملی آنها «صفر» است از صبح روز ۲۰ فروردین ماه جاری، به طور همزمان در سراسر کشور و از طریق شبکه اینترنتی به نشانی www.refahi.ir یا از طریق مراکز کمیته امداد، بهزیستی، دفاتر پستی، استانداری‌ها و فرمانداری‌ها انجام می‌شود. همچنین سرپرستان متقاضی نیازمند یارانه نقدی که عدد سمت راست شماره کارت ملی آنها «یک» است نیز باید در روز دوم ثبت‌نام یعنی ۲۱ فروردین ماه جاری اقدام به نام‌نویسی در سایت رفاهی کنند.
سرپرستان متقاضی نیازمند یارانه نقدی به ترتیب در روزهای بعد با عدد سمت راست شماره کارت ملی «دو» در روز ۲۲ فروردین، عدد «سه» در روز ۲۳ فروردین، عدد «چهار» در روز ۲۴ فروردین، عدد «پنج» در روز ۲۵ فروردین، عدد «شش» در روز ۲۶ فروردین، عدد «هفت» در روز ۲۷ فروردین، عدد «هشت» در روز ۲۸ فروردین و در نهایت عدد «۹» در روز ۲۹ فروردین ماه جاری انجام خواهد شد.
همچنین روزهای ۳۰ و ۳۱ فروردین ماه جاری به ثبت‌نام از سرپرستان خانوارهای متقاضی یارانه نقدی تعلق دارد که در طی ۱۰ روز قبل به هر دلیل موفق به ثبت نام نشده‌اند.
ثبت‌نام از هر نقطه کشور با ورود به سایت www.refahi.ir امکان‌پذیر خواهد بود و افرادی که در روستاها و مناطقی زندگی می‌کنند که دسترسی به اینترنت ندارند نیز می‌توانند به دفاتر خدمات پست و پیشخوان دولت و همچنین شوراهای اسلامی محلی و فرمانداری‌ها، بخشداری‌ها و استانداری‌ها و مراکز کمیته امداد امام خمینی(ره) و بهزیستی مراجعه کنند.
مدیرعامل سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها درباره ثبت‌نام نیروهای مسلح نیز گفت: «نیروهای مسلح به دو گروه تقسیم می‌شوند که یک گروه با افراد معمولی در دوره اول ثبت‌نام کردند، همچنان مانند مورد اول به سامانه مراجعه و ثبت‌نام می‌کنند، اما گروه دوم که به لحاظ شغلی در وضع خاصی قرار دارند به یگان‌ها و محل کار خود مراجعه و ثبت‌نام می‌کنند.»
اکبر ایزدی در گفت‌و‌گو با «ایرنا» با بیان اینکه برای درج اطلاعات درست در فرم‌های خود اظهاری به مردم اطمینان داریم، افزود: «بانک‌های اطلاعاتی ما کامل است و اگر نیاز باشد می‌توانیم راستی‌آزمایی کنیم، زیرا قانون به ما اجازه داده است و برای کسانی که اطلاعات نادرست بدهند تا سه برابر یارانه دریافتی، جریمه پیش‌بینی کرده است.»
برخی کارشناسان اظهار تردید کرده‌اند که دولت به اطلاعات مربوط به درآمد تمام مردم دسترسی کافی داشته باشد؛ اما رئیس سازمان هدفمندی یارانه‌ها با اشاره به این مطلب گفت: «با ۴۳ بانک اطلاعاتی که به صورت کامل جمع‌آوری و به‌روز شده، دولت به اطلاعات کافی دسترسی دارد.»
به‌گفته برخی کارشناسان با انصراف ۲۵ درصد مردم ماهانه حدود ۱۲۰۰ میلیارد برای دولت باقی می‌ماند که می‌توان آن را صرف کارهای زیرساختی، بیمه، سلامت و آموزش کرد.

انصراف‌دهندگان از یارانه‌ خدمات دریافت می‌کنند
معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور با قدردانی از انصراف‌دهندگان از دریافت یارانه نقدی تاکید کرد: «حتی این افراد نیز از تمامی خدمات و تسهیلات دولتی برخوردار خواهند شد.» محمدباقر نوبخت در گفت‌وگو با «ایسنا»، گفت: «بدون تردید کسانی که در مرحله‌ دوم هدفمندی یارانه‌ها از ثبت‌نام برای دریافت یارانه نقدی انصراف دهند خدمت بزرگی به جامعه خواهند کرد. دولت سپاسگزار کسانی خواهد بود که برای رفاه بیشتر جامعه از ثبت‌نام برای دریافت یارانه نقدی کناره‌گیری می‌کنند.»
نوبخت در مورد ذهنیت ایجاد شده در جامعه مبنی بر اینکه مردم در صورت ثبت‌نام نکردن از سایر خدمات و مزایای ناشی از اجرای گام دوم هدفمندی یارانه‌ها محروم خواهند شد، بیان کرد: «دولت قطعا شرایطی را فراهم می‌آورد که تمامی انصراف‌دهندگان و به‌طور کلی افراد نیازمند به خدمات ارائه شده از آن برخوردار شوند.»

منبع: دنیای اقتصاد


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=33532
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

سه‌سوال اصلی از متقاضیان یارانه نقدی
سه‌سوال اصلی از متقاضیان یارانه نقدی
سه‌سوال اصلی از متقاضیان یارانه نقدی
سه‌سوال اصلی از متقاضیان یارانه نقدی
سه‌سوال اصلی از متقاضیان یارانه نقدی
سه‌سوال اصلی از متقاضیان یارانه نقدی