شاخص کل بورس همواره در ابتدای هر سال، روند صعودی به خود میگرفت، اما در بهار ۹۳ این سنت همیشگی شکسته شده و شاخص در روزهای آغازین امسال با بازدهی منفی مواجه شده است؛ اما در مقابل هم بسیاری از کارشناسان معتقدند، بورس در نیمه ابتدایی ۹۳ از مرز ۱۰۰ واحد هم میگذرد.
به گزارش پول پرس به نقل از فارس، در پایان معاملات امروز بازار سهام شاخص بورس برخلاف رویه سالهای گذشته، همچنان سنتشکنی میکند و امروز هم با کاهش ۳۸۰ واحدی در کانال ۷۸ هزار واحدی در جا زد.
در این باره، کارشناسان بازار معتقدند که روند نزولی شاخص بورس، مقطعی بوده و نمیتوان کاهشی بودن آن را در تمام روزهای فروردین متصور بود؛ قطعا بازار سهام با رونق تولید و اقتصاد واکنش مثبتی از خود نشان داده و به زودی به رکوردهای گذشته خود بازگشته و از مرز کانال ۱۰۰ هزار واحدی هم عبور خواهد کرد.
بر اساس این گزارش، این روند نزولی شاخص بورس متأثر از برتری عرضه در بسیاری از نمادهای پتروشیمی و پالایشی بورس بود که بر همین اساس پالایش نفت بندرعباس ۱۴۱ واحد، هلدینگ صنایع پتروشیمی خلیج فارس ۶۳ واحد، هلدینگ نفت، گاز و پتروشیمی تأمین ۲۹ واحد، گسترش نفت و گاز پارسیان ۲۷ واحد و هلدینگ سرمایهگذاری غدیر ۱۰ واحد اثر منفی بر شاخص گذاشته است.
به گزارش فارس، در اولین روز کاری این هفته از معاملات بازار سهام ۲۵۶ میلیون و ۸۷۶ هزار برگ سهم به ارزش تقریبی ۱۷۹ میلیارد و ۴۳۳ میلیون تومان مورد معامله قرار گرفت.
در معاملات امروز بورس تهران رادیاتور ایران، لبنیات کالبر، صنایع شیمایی سینا، نفت بهران، تولیدی کاشی تک سرام، مهندسی نصیرماشین، سایپا آذین، قطعات اتومبیل، کمک فنر ایندامین، ریختهگری تراکتورسازی، الکتریک خودرو شرق و محورسازان ایران خودرو بیشترین افزایش قیمت و در مقابل پارس پامچال، پلی اکریل، لعاب ایران، کارخانجات قند قزوین،پارس سیویچ، سرمایهگذاری توسعه آذربایجان، فرآوردههای نسوز پارس، سرمایهگذاری شاهد، سیمان تهران، پالایش نفت بندرعباس و تولید مواد اولیه و الیاف مصنوعی بیشترین کاهش قیمت (منفی ۴ درصد) داشتند.
در این بازار برترین تقاضا به یک نماد تازه از راه رسیده (گروه صنعتی پاکشو) اختصاص داشت و به دنبال آن پالایش نفت بندرعباس، داروسازی زهراوی، آبسال، نفت بهران، مارگارین، سیمان فارس و داروسازی اسوه برترین تقاضا را داشتند.
در فرابورس هم شاخص بورس با کاهش ۳ واحدی به ۷۶۰ واحد رسید که بیشترین تأثیر منفی را پتروشیمی جم، پالایش نفت تهران، پالایش نفت لاوان، پالایش نفت شیراز، تولید برق عسلویه مپنا، تأمین مواد اولیه فولاد صبانور، ذوبآهن اصفهان، پتروشیمی خراسان، بانک خاورمیانه، بانک دی، توکاریل و نفت ایرانول داشتند.
در این بازار ۳ شرکت صنایع غدایی مینوشرق، آهن و فولاد ارفع و KVC پس از عرضه اولیه در فرابورس بیشترین افزایش قیمت را دارد اما در مقابل برخی نمادها از جمله مهندسی ساختمان، تدبیرگران فارس خوزستان، فرآوردههای غذایی و قند چهارمحال، فولاد آلیاژی یزد، پالایش نفت شیراز، تولید برق عسلویه مپنا، نفت لاوان و سرمایهگذاری مسکن تهران بیشترین کاهش قیمت را داشتند.
انتهای پیام