پول پرس- یک اقتصاددان گفت: تمام درآمد حاصل از فروش نفت کشور در سال ۱۳۹۳ باید صرف پرداخت حقوق ۴ میلیون بازنشسته و ۴ میلیون شاغل در بخش خدمات شود.
دکتر محمدحسین ادیب در گفنگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی پول پرس، با اشاره به درآمد حاصل از فروش نفت در سال ۱۳۹۰ تصریح کرد: این هزینه در حالی بر دوش دولت و کشور است که متوسط میزان کار مفید کارمندان بر اساس آمار رسمی وزارت کار، حدود دو ساعت در روز است.
این اقتصاددان پیشبینی کرد تا سال آینده ۶۰درصد کسبه و بازاریان فعلی حذف میشوند اظهار داشت: ۱۲ میلیون چک بلامحل و رسیدن بدهیهای معوق بانکی به ارقام غیرقابل باور نشان میدهد فعالان اقتصادی نتوانستهاند فضای کسب و کار کشور را درست پیشبینی کنند.
ادیب افزود: اسفند ماه سال گذشته یکی از بانکها ۲۷ هزار میلیارد تومان سپردههای مردمی را وارد بازارهای مسکن و بورس کرد و هماکنون پس از یک سال حدود ۶۰-۷۰ درصد این رقم را به دلیل رکود در بازار مسکن و سقوط شاخص بورس از دست داده است و هماکنون نیز باید سود بالای سپردهگذاران خود را پرداخت کند.
وی ادامه کرد: کل بدهی بخش خصوصی در حال حاضر به بانکها حدود ۶۵۰ هزار میلیارد تومان و تولید ناخالص داخلی کشور حدود ۵۰۰ هزار میلیارد تومان است. این در حالی است که ۱۰ سال قبل بدهی بخش خصوصی به بانکها حدود ۳۰ درصد تولید ناخالص داخلی بود.
ادیب همچنین گفت: موفقیت در مواجهه با مشکلات اقتصادی پلکانی به دست میآید نه فوری و یک دفعهای. اعلام دراختیار داشتن بلیط یکسره به مقصد موفقیت توسط هر فردی بدون شک منجر به افزایش مشکلات اقتصادی میشود.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: در سال ۹۰ حدود دو میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه نفت خام ایران به خارج از کشور صادر شد که درآمدی معادل ۱۰۰ میلیارد دلار برای کشورمان به همراه داشت. در همین دوره زمانی، جمع کل صادرات منطقه یورو به حدود ۱.۷ میلیارد دلار رسید و این امر نشان می دهد ارزش افزوده کشورمان ۵۰درصد بیش از منطقه یورو بوده است و به اعتقاد بسیاری از کارشناسان، همین درآمد بالا، سبب پایین اوردن راندمان کاری در کشورمان شده است.
وی افزود: اما در شش ماهه نخست سال ۹۲ کل صادرات نفت ایران به ۵۵۰ هزار بشکه و وصولی درآمد نفت، به یکچهارم سال ۹۰ رسیده که این واقعیت نشانگر این است که دیگر نمیتوان با روزی دو ساعت کار چرخهای مملکت را چرخاند.
به گزارش پول پرس، این کارشناس مسایل اقتصادی با بیان اینکه کاهش وصولی درآمد نفت بر حجم خریدوفروش در کشور هم تاثیرگذاشته است، تاکید کرد: ۸۰ درصد اقتصاد ایران در ۲۰درصد اقتصاد است که قدرت خرید مردم را دربرمیگیرد. بنابراین رقابت در این حوزه به شدت افزایش یافته است.
ادیب در پایان گفت: با وجودی که شرکتها متوجه سختی فروش شده اند، اما بسیاری از آنها هنوز همچون گذشته در زمینه بازاریابی و فروش اقدام میکنند. این درحالی است که بخش خصوصی جدیدی در کشور درحال تولد است که با الگوی جدید کسب و کار بدون نیاز به نقدینگی بالا یا انبار برای دپوی کالا و هزینه حملونقل بالا، اقدام به فروش کالا و ارایه خدمات میکند.
انتهای پیام