بانک مرکزی مجموعه رهنمود انجام آزمون بحران برای مقابله با شوک های اعتباری و یا نقدینگی را به شبکه بانکی کشور ابلاغ کرد.
به گزارش پول پرس، بانک مرکزی به منظور مدیریت ریسک، مجموعه رهنمود انجام آزمون بحران را به شبکه بانکی کشور ابلاغ کرد. این مجموعه به منظور مدیریت ریسک و تعمیق مفاهیم و روشهای بانکداری نوین در نظام بانکی ابلاغ شده است.
مدیریت ریسک که شامل فرایند شناسایی، اندازهگیری، کنترل و کاهش انواع ریسک و همچنین ایجاد یک رویکرد آیندهنگر نسبت به مسائل و مشکلات احتمالی در حوزه کسب و کار است، جزء جدایی ناپذیر فرآیند مدیریت مؤثر و ایجاد فضای کسب و کار ایمن مؤسسات اعتباری (بانکها و مؤسسه اعتباری غیربانکی) به شمار می رود.
بنابراین، در سالهای اخیر استفاده از تکنیکها و روشهای مدیریت مؤثر ریسک در نهادهای مالی به خصوص مؤسسات اعتباری توسعه بیشتری پیدا کرده است. یکی ازروشهای مربوط به این رویکرد که برای مدیریت مؤثر ریسک بسیار حائز اهمیت بوده و روشهای مختلف اجرایی را در بر می گیرد، روش آزمون بحران است.
این آزمون، یک ابزار تکمیلی در کنار دیگر ابزارهای مدیریت ریسک بوده و میزان آسیبپذیری یا مقاومت مؤسسات اعتباری را در برابر شوکهای مختلف مثلا شوک اعتباری یا نقدینگی تعیین کرده و همچنین نشان میدهد مؤسسات اعتباری تا چه میزان میتوانند زیانهای ناشی از وقوع این شوکهای احتمالی را پوشش داده و به فعالیت خود ادامه دهند.
همچنین، یکی از دستاوردهای انجام این آزمون تعیین میزان سرمایه مورد نیاز مؤسسات اعتباری برای رویارویی ایمن و بدون مشکل با شوکهای احتمالی و شرایط بحران است. در نتیجه، انجام آزمون بحران و استفاده از نتایج آن در تدوین برنامه احتیاطی و پیشگیرانه میتواند به حفظ ثبات مالی شبکه بانکی کشور در شرایط وقوع شوک و بحران کمک شایانی کند.
با توجه به اهمیت و لزوم برخورداری مؤسسات اعتباری از ابزاری مناسب برای انجام مدیریت ریسک و تدوین برنامه احتیاطی، بانک مرکزی مجموعه رهنمود انجام آزمون بحران» مصوب بیست و نهمین جلسه مورخ ۹۲.۰۸.۱۱ کمیسیون مقررات و نظارت مؤسسات اعتباری این بانک که به تأیید رئیس کل بانک مرکزی نیز رسیده است را به عنوان گام اولیه جهت معرفی و اجرای این آزمون و ایجاد بستری مناسب برای انجام مدیریت مؤثر ریسک، ابلاغ می نماید.
ضروری است بانکها و مؤسسات اعتباری غیربانکی زیرساخت های عملیاتی لازم را برای تدوین برنامه آزمون بحران فراهم کرده و در فواصل زمانی مناسب، این آزمون را انجام دهند و از نتایج به دست آمده در راستای شناسایی، کنترل و یا کاهش انواع ریسک استفاده کنند.
انتهای پیام