معاون اقتصادی سابق بانک مرکزی گفت: طی سالهای گذشته بانکها نه تنها ۸۴ بلکه بیش از ۱۰۰درصد منابع خود را تسهیلات پرداخت کردهاند.
به گزارش پول پرس، اصغرابوالحسنی درباره میزان تسهیلات پرداخت شده از سوی بانکها طی سالهای اخیر اظهار کرد: طبق استاندارد موجود بانکها باید پس از کسر ذخیره قانونی و احتیاطی از سپرده مابقی منابع را تسهیلات پرداخت کنند که این میزان در کشور ما حدود ۸۳ تا ۸۴ درصد است. البته باید توجه کرد که هدف بانکها کمک به بخش تولید و تامین سایر نیازهای مالی کشور بوده است.
وی با تاکید بر اینکه پرداخت این میزان تسهیلات خلاف مقررات بانکی موجود است، اضافه کرد: به همین دلیل از حدود یکسال گذشته بانک مرکزی از بانکها خواست تا متناسب با میزان منابع خود تسهیلات پرداخت کنند.
ابوالحسنی اضافه کرد: این امر برای بانکها و به ویژه بانکهای تخصصی که بیش از ۱۰۰درصد منابعشان را تسهیلات داده بودند، مشکل بود، اما بانکها به سمت کاهش پرداخت تسهیلات رفتند.
معاون اقتصادی سابق بانک مرکزی ادامه داد: اکنون میزان پرداخت تسهیلات توسط بانکهای تخصصی حدود ۱۰۰درصد و در مابقی بانکها این میزان کمتر است. البته نسبت تسهیلات پرداخت شده به منابع در بانکهای خصوصی از ابتدا کمتر بوده است. معاون اقتصادی سابق بانک مرکزی با بیان اینکه طی سالهای اخیر بانکها بیش از ۱۰۰ درصد منابع خود را تسهیلات پرداخت کردهاند، گفت: این اقدام برخلاف قوانین بانکداری موجود بود و در پی آن حجم مطالبات معوق افزایش یافت.
این اقدام از سوی بانکها در حالی انجام شده است که بنا به گفته علی طیبنیا، وزیر امور اقتصادی و دارایی میزان پرداخت نسبت تسهیلات به منابع بانکها باید ۸۰ درصد باشد اما بانکها با توسل به منابع بانک مرکزی تسهیلات را در اختیار مردم قرار دادهاند و در نتیجه حجم بالای منابع سیستم بانکی قفل شده است.
وی تصریح کرده که حجم مطالبات معوق در پی پرداخت این میزان تسهیلات افزایش یافته و به حدود ۸۰ هزار میلیارد تومان رسیده است و در واقع این مبلغ در اختیار کسانی قرار دارد که در موعد مناسب تسهیلات دریافت شده را بازپرداخت نکردهاند.بانک مرکزی در اطلاعیهای اعلام کرده است حدود ۲۲ هزار و ۹۷۰ میلیارد تومان از معوقات بانکی در اختیار ۱۷۳ نفر است.
انتهای پیام