تازه ترین آمار گمرک ایران حاکی از کاهش قابل ملاحظه حجم تجارت ایران با امارات در سال ۱۳۹۱ است. به طوری که در ۱۱ ماهه سال قبل واردات ایران از امارات از نظر وزنی نزدیک به ۵۲ درصد و صادرات به امارات نیز بالغ بر ۱۴.۵ درصد کاهش یافت.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پول پرس به نقل ازایسنا، این در حالی است که مجموع ارزش تجارت دو کشور نیز طی مدت زمان یادشده بالغ بر ۳۷.۷ درصد کاهش یافت.

آمار گمرک ایران نشان می دهد که در ۱۱ ماهه سال گذشته واردات ایران از امارات از نظر وزنی و ارزشی به ترتیب ۵۱.۹ و ۴۵.۴ درصد کاهش یافته و به حدود ۶.۱ میلیون تن و ۹.۷ میلیارد دلار رسید. این در حالی است که صادرات ایران به امارات نیز در همین مدت از نظر وزنی و ارزشی به ترتیب ۱۴.۵ و چهار درصد کاهش یافت و به ۳.۹ میلیون تن و ۳.۹ میلیارد دلار رسید.

کاهش حجم تجارت ایران و امارات در حالی رخ داده است که چندی پیش شورای اقتصادی دوبی در تازه ترین گزارش خود ضمن اذعان به وابستگی شدید اقتصاد این منطقه به ایران و هند اعلام کرد که ۷۰ درصد از تجارت غیرنفتی دوبی با ایران و هند انجام می‌شود و از نظر ارزشی نیز عمده این تجارت مربوط به طلا و جواهرآلات است.

در گزارش این شورا عنوان شده بود که هرگونه تحریمی علیه ایران یا هرگونه تغییری در سیاست‌های واردات طلای هند می‌تواند آسیب جدی به اقتصاد و تجارت دوبی بزند.

در همین حال روزنامه فایننشیال تایمز نیز به تازگی گزارش داده که تجارت بین ایران و دوبی در سال ۲۰۱۲ میلادی با کاهش حدود ۳۰ درصدی نسبت به سال ۲۰۱۱ به ۲۵ میلیارد درهم رسید. این روزنامه نوشت که با وجودی که کاهش تجارت بین ایران و دوبی از قبل نیز قابل پیش‌بینی بود اما بازرگانان دو کشور در سال گذشته تلاش کردند با دور زدن تحریم‌ها زمینه ورود محصولاتی مانند محصولات کشاورزی و ماشین‌آلات را به ایران از طریق دوبی و امارات فراهم کنند. همچنین برخی شرکت‌های غربی نیز که در پی صادرات به ایران بودند کالاهای خود را ابتدا به دوبی ارسال کرده و از آنجا به صورت ری اکسپورت به ایران صادر کردند.

بسیاری از کارشناسان تبعیت امارات از تحریم های غرب علیه ایران را عامل اصلی کاهش حجم تجارت این کشور با ایران دانسته اند. موضوعی که رئیس سازمان توسعه تجارت نیز بر آن صحه می گذارد.

حمید صافدل درباره دلایل کاهش شدید حجم تجارت ایران و امارات در سال گذشته اظهار کرد: برخی سیاست های تجاری ما در سال گذشته تغییر کرد. از آن جمله می توان به خرید و واردات کالا از کشورهای اصلی تولیدکننده اشاره کرد. به این صورت کشورهای واسطه در واردات ایران مانند امارات حذف شدند.

انتهای پیام


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=2593
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

کاهش ۳۷ درصدی تجارت ایران و امارات
کاهش ۳۷ درصدی تجارت ایران و امارات
کاهش ۳۷ درصدی تجارت ایران و امارات
کاهش ۳۷ درصدی تجارت ایران و امارات
کاهش ۳۷ درصدی تجارت ایران و امارات
کاهش ۳۷ درصدی تجارت ایران و امارات