پذیرش ریسک به معنای پذیرفتن احتمال بازدهی منفی در شرکتهای بیمه است. به این صورت که شرکت بیمه آمادگی کافی برای از دست دادن بخشی از سرمایه خود را داشته تا در آینده به بازدهی مطلوب برسد و بقای خود را حفظ کند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری اخبارپول، مدیریت ریسک فرآیندی است که سعی می‌کند از طریق اقدام آگاهانه برای پیش بینی حوادث ناخواسته و برنامه‌ریزی برای اجتناب از آن، آثار زیان‌بار یک فعالیت را کاهش دهد. در حقیقت در تلاش است تا با آینده‌نگری و اتخاذ تدابیر مناسب به مدیران بیمه‌ای فرصت دهد تا بتوانند با مدیریت صحیح، ریسک را سامان‌دهی کنند.

البته شرکت‌های بیمه تدابیری برای مدیریت ریسک خود دارند. بطور مثال روش‌هایی که منجر به کاهش خسارت و یا به حداقل رساندن شدت خسارت در زمان قبل و یا زمان وقوع حادثه در جهت کاهش میزان ضایعات مانند اطفاء حریق با آب و مواد دیگر و تجهیزات، انجام می‌گیرد. همچنین روش‌های نجات که پس از رخداد حادثه و با هدف نجات اشخاص، اموال و وسایل صورت می‌گیرد. به عنوان مثال در عملیات اطفاء حریق ممکن است برخی کالاهای سالم نیز آبدیده شوند که باید فوراً پس از خاموش کردن حریق، عملیات خروج کالاهای سالم به منظور کاهش میزان خسارت انجام گیرد.

بنابراین، ریسک‏‏‌زدایی یعنی گرفتن ریسک از کسب‏‏‌و کار و مدیریت ریسک پرتفوی از ضرردهی متوالی و بزرگ شدن زیان جلوگیری می‌کند. اما شرکت‌های بیمه راهکارهخای دیگری هم دارند. مثلا متنوع‌سازی پرتفو یکی از استراتژی‌های موثر در کاهش ریسک شرکت‌های بیمه است. به عبارتی، چیدن پرتفوی از بهترین روش‌ها برای فعالیت کم‌ریسک در بازار بوده و استفاده از متنوع‌سازی یکی از روش‌های کلیدی است که به کاهش نوسانات و ریسک غیرسیستماتیک کمک می‌کند.

بهینه‌سازی سبد پرتفو فرآیندی است که به منظور انتخاب ترکیب بهینه از دارایی‌ها انجام می‌شود تا بازده مورد انتظار حداکثر و ریسک کلی پرتفو حداقل شود. در این فرآیند، تلاش می‌شود تا نسبت بازده به ریسک بهینه‌سازی شود و سرمایه‌گذار بتواند به یک ترکیب ایده‌آل از دارایی‌ها برسد که با اهداف و میزان تحمل ریسک او همخوانی داشته باشد.

به گفته کارشناسان، عملیات بیمه‌‌‌‌‌‌ای و فعالیت‌های سرمایه‌گذاری نقش تعیین‌کننده‌ای در سودآوری شرکت‌های بیمه دارند. عامل اول یا عملیات بیمه‌‌‌‌‌‌ای، به دلیل ماهیت آن سود زیادی برای شرکت‌های بیمه ندارند و صورت‌های مالی این شرکت‌ها حاکی از تلاش آنها برای به حداقل رساندن زیان از محل این فعالیت‌هاست. در واقع دلیل اصلی ایجاد و ادامه فعالیت شرکت‌های بیمه، مربوط به عامل دوم یعنی فعالیت‌های سرمایه‌گذاری است. این شرکت‌ها با جمع‌‌‌آوری وجوه و مدیریت و سرمایه‌گذاری آن در دارایی‌‌‌ها و بازارهای مختلف سعی در کسب بازدهی مناسب دارند تا نه‌تنها زیان احتمالی فعالیت‌های بیمه‌‌‌ای خود را پوشش دهند، بلکه بازدهی مناسبی را نصیب سهامداران خود کنند. در چنین وضعیتی به حداقل رساندن زیان از محل فعالیت‌های بیمه‌‌‌ای با مدیریت ریسک و ایجاد پرتفوی کم‌ریسک در محصولات بیمه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای از یک‌سو و ایجاد پرتفوی سرمایه‌گذاری با بازدهی بالا از سوی دیگر، از اهمیت زیادی برخوردار است.

بنابراین ریسک زدایی از پرتفو می‌تواند نقش حیاتی در بقای یک شرکت بیمه داشته باشد. بیمه تجارت نو مثال خوبی بر این توضیحات است. این شرکت بیمه در دوره مدیریتی جدید خود، با بهبود پرتفوی، ارتقای شاخص‌های عملکردی و البته تغییر از زیان به سمت سودسازی، یکی از بالاترین رشدها در فروش بیمه‌نامه را ثبت کرد.

بنا به آمارهای اعلامی این شرکت، جمع حق بیمه تولیدی ۱۵ شرکت از ۱۶ شرکتی که هر ماه گزارش عملکرد خود را روی سایت کدال منتشر می‌کنند (به استثنای بیمه میهن) در ۹ ماهه نخست امسال، بالغ بر ۲۲۲۷ هزار و ۷۱۵ میلیارد و ۵۶۰ میلیون ریال برآورد شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۶۸ درصد رشد نشان می‌دهد.

در چنین شرایطی، رشد ۱۰۶ درصدی درآمد بیمه تجارت‌نو، آن‌هم با ریسک‌زدایی از پرتفوی و حرکت به سمت بیمه‌های زندگی، می‌تواند نویدبخش استمرار سودسازی باشد. این جهش رشد فروش باعث شده تا سهم شرکت در بین بیمه‌گران منتخب از ۱.۸ درصد در پایان آذر سال گذشته به ۲.۲ درصد در پایان آذر امسال برسد.

سهامداران بیمه تجارت‌نو در آذرماه سال گذشته با تراز مثبت ۳۶ درصد و نسبت خسارت بالای ۷۳ درصد مواجه بودند. در صورتی که در پایان آذر سال ۱۴۰۳، نظاره‌گر بهبود ۱۰۰ واحد درصدی تراز تجمعی و ثبت تراز ۱۳۶ درصد و نسبت خسارت ۴۲ درصدی هستند. به این معنا که درآمد ناشی از صدور حق بیمه‌ها ۱۳۶ درصد بیشتر از خسارت پرداختی بوده است.

بنابراین می‌توان تاثیر اخذ تصمیمات مهم مدیریتی را بر کاهش ریسک و سودآوری یک شرکت بیمه مشاهده کرد.


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=249877
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

اختصاصی/ ریسک‌زدایی بیمه تجارت‌نو چطور منجر به رشد این شرکت شد؟
اختصاصی/ ریسک‌زدایی بیمه تجارت‌نو چطور منجر به رشد این شرکت شد؟
اختصاصی/ ریسک‌زدایی بیمه تجارت‌نو چطور منجر به رشد این شرکت شد؟
اختصاصی/ ریسک‌زدایی بیمه تجارت‌نو چطور منجر به رشد این شرکت شد؟
اختصاصی/ ریسک‌زدایی بیمه تجارت‌نو چطور منجر به رشد این شرکت شد؟