کد خبر: 248614
شنبه 3 آذر 1403 - 10:22
امروزه روشهای سنتی بانکداری نه تنها محبوب نیستند، بلکه حتی اگر یک بانک در حیطه تخصصی و با کمترین رقیب بخواهد بقای خود را حفظ کند، میبایست در عرصه بانکداری نوین، حرفی برای گفتن داشته باشد. از دیگر سو، تحول کسبوکارها و ورود استارتاپها به این عرصه، بانکها را ملزم به تحول و حتی دگرگونی در ارائه خدمات کرده است.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری اخبارپول، لزوم گذار از روشهای سنتی پرداخت تسهیلات به سوی روشهای تامین مالی زنجیرهای برای پاسخگویی به نیازهای در حال رشد بخش تولید، نکتهای است که بانک کشاورزی در معرفی پلتفرم “پالیز” به آن توجه داشته است.
پلتفرم “پالیز” با امکان پوشش انواع زنجیرههای محصولات کشاورزی و مدیریت تامین مالی آنها، هدایت منابع به سمت تولید، حذف واسطه گری، تنظیم بازار بخش کشاورزی، افزایش هماهنگی بین اعضای زنجیره و بهبود برنامهریزی تولید، توسط بانک کشاورزی ارائه شده است.
این ابزار جدید و مهم در اکوسیستم بانکداری دیجیتال در راستای تلفیق مفاهیم اقتصاد هوشمند و تحول دیجیتال، با بهره گیری از ظرفیت های بانک کشاورزی، نقش حمایتی این بانک در رکن ضامن و روشهای تامین مالی متفاوت اعم از نقدی و اعتباری، اعتبار معاملات را به نحو قابل توجهی افزایش داده است.
به گفته متقینیا مدیرعامل بانک کشاورزی، در حال حاضر روشهای تامینمالی در نظام بانکی به تناسب ورود بازیگران جدید به عرصه کسب و کار از جمله استارتاپها و فینتکها نیازمند تحولی چشمگیر بوده و گذار از روشهای سنتی تامین مالی به سوی روشهای نوین در سطح بین المللی، ضروری است.
وی همچنین در خصوص لزوم راه اندازی پلتفرم پالیز اذعان داشته بود: تحول دیجیتال جهشی نو در شیوههای ارزش آفرینی ایجاد کرده است و به طبع آن، تاثیر عمیقی بر زنجیره ارزش محصولات کشاورزی، روش های خرید و فروش و سبک زندگی اقشار مختلف جامعه ( اعم از کشاورزان و دامداران) دارد. نسل جدید فعالان حوزه کشاورزی، به فعالیت در فضای کسب و کار دیجیتال علاقمند هستند و بانک کشاورزی با ارائه خدمات در این فضا، می کوشد تا رضایت این دسته از مشتریان را فراهم کند.
بنابراین نیاز به تحول در بانکداری سنتی به نوعی به حضور کسب و کارهای نوین و نیاز آنها برای گرفتن خدمات دیجیتال برمیگردد. چرا که روشهای سنتی نه پاسخگوی نیاز این دسته از مشاغل است و نه صاحبان ایده که عمدتا نسل جوان هستند، علاقهای به استفاده از بانکداری سنتی دارند.
در همین راستا، پلتفرم پالیزبانک کشاورزی، به عنوان بستر مدیریت زنجیره تامین بخش کشاورزی از تولید کنندگان تا مصرف کنندگان نهایی در سال ۱۴۰۲ ارائه شد تا این بانک در رکن ضامن نسبت به تامین مالی زنجیره اقدام و اهداف حاکمیتی بخش کشاورزی را در زنجیرهها و مفاهیم کشاورزی قراردادی دنبال کند.
مدیریت زنجیره تامین در حقیقت شبکهای از افراد، کسبوکارها، منابع، فناوریها را در بر میگیرد که به شیوهای منسجم در راستای تولید، توزیع و فروش محصولات کشاورزی فعالیت میکنند. در حقیقت بانک کشاورزی با ارائه پلتفرم پالیز، تلاش میکند فعالیت زنجیره های تامین را در اکوسیستم کشاورزی تسهیل و تسریع کرده و راه توسعه کشاورزی قراردادی را هم برای کسبوکارهای سنتی و هم استارتاپها هموار کند.
از جمله مزایای پالیز برای تولید کنندگان و سایر شرکت های زنجیره تامین می توان دسترسی بر خط کشاورزان به شبکه تامین کنندگان نهاده های اولیه (بذر ، کود ، سم و …) در سطح کشور، بهره مندی از شبکه دانشی مبتنی بر کارشناسان زنجیرههای تخصصی، عرضه محصولات و خدمات به شبکه شرکتها و خریداران در بازارهای فعال در سطح کشور، بهرهمندی از پروفایل تولید کنندگان و تاریخچه عملکرد کشاورز به صورت آنلاین، مدیریت جریان مالی و ثبت تراکنش های مالی معاملات بر بستر امن بانکداری متمرکز بانک کشاورزی، تامین مالی تولید کنندگان و شبکه شرکت های زنجیره به شکل تعهدی و اعتباری، بهرهمندی از خدمات و پتانسیل های بیمه محصولات کشاورزی و … را برشمرد.
بر همین اساس، تلاش بانک کشاورزی بر آن است که اولا خدمات خود را از تولید تا فروش محصولات کشاورزی، به صورت برخط و همه گیر ارائه کند، ثانیا با ارائه ابزارهای مالی و اعتباری، منابع را بهطور مؤثر به سمت تولید هدایت کرده و فرآیند تأمین مالی کسب و کارها را نیز تسریع کند.
گفتنی است استارتاپهای فعال در صنعت کشاورزی میتوانند با مراجعه به پلتفرم پالیز به نشانی https://scm.bki.ir/ از خدمات این پلتفرم بهرهمند شوند.