کد خبر: 235939
جمعه 17 آذر 1402 - 22:41
محمدمهدی عسگری رئیس پژوهشکده بیمه و رئیس سیامین همایش ملی و یازدهمین همایش بینالمللی بیمه و توسعه در آیین گرامیداشت روز ملی بیمه در ۱۳ آذر ماه ۱۴۰۲ استقبال از بخش علمی همایش سال جاری، وظیفه سنگینی را در راستای توجه دوچندان به حوزههای مورد علاقه مخاطبان مانند فناوریهای نوین بیمه و تکافل و مباحث مرتبط بر دوش پژوهشکده بیمه مینهد.
به گزارش اخبارپول، در آیین گرامیداشت همایش بیمه و توسعه ۱۴۰۲ که صبح روز ۱۳ آذرماه با حضور سید احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی، محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، سردار سید کمال هادیانفر رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی فراجا، دکتر علی استاد هاشمی رئیس کل بیمه مرکزی ج.ا.ایران، محمد مهدی عسگری رئیس پژوهشکده بیمه و رئیس همایش بیمه و توسعه ۱۴۰۲، محسن پورکیانی دبیرکل سندیکای بیمهگران ایران، اعضای هیئت عامل بیمه مرکزی، اعضای شورای عالی بیمه، اعضای هیئت امنای پژوهشکده بیمه، مدیران عامل و اعضای هیئت مدیره شرکتهای بیمه، اساتید، بیمهگران، فعالان عرصه بیمه و اقتصاد، پیشکسوتان صنعت بیمه و میهمانان بینالمللی همایش در مرکز همایشهای برج میلاد تهران برگزار شد، محمدمهدی عسگری پس از خیر مقدم به مهمانان حاضر در نشست تصریح کرد: استقبال بینظیر از برگزاری همایش بیمه و توسعه در روزهای ۱۲ و ۱۳ آذر نشان از آن دارد که صنعت بیمه صنعتی پویا و در حال تکامل است. علاوه بر این، حجم مشارکت علمی و ارسال ۵۳۰ مقاله به دبیرخانه همایش با سهم ده درصدی مقالات شرکت کنندگان خارجی در تاریخ برگزاری ۳۰ ساله این همایش، رویدادی بینظیر است.
همچنین استقبال کمنظیر و حضور پر تعداد علاقهمندان در پنلهای تخصصی دهگانه نشان دهنده آن است که عناوین مقالات و مباحث علمی ارائه شده در این نشستها نزد مخاطبان از جذابیت کافی برخوردار بوده و این امر وظیفه سنگینی را در راستای تلاش و توجه دوچندان به حوزههایی مانند فناوریهای نوین بیمه و تکافل و مباحث مرتبط بر دوش پژوهشکده بیمه مینهد.
رئیس پژوهشکده بیمه در تبیین جایگاه بخش بینالمللی همایش خاطرنشان کرد؛ حضور و مشارکت فعال دانشگاههای معتبر دنیا نظیر دانشگاه اینسیف مالزی، دانشگاه بین المللی مالی اسلامی مالزی، دانشگاه مرمره ترکیه، دانشگاه سلطان زین العابدین مالزی و … در بخش علمی همایش بیمه و توسعه سال جاری که برای اولین بار و در راستای عمل به مفاد تفاهمنامههای منعقد شده میان پژوهشکده بیمه و این مراکز، صورت پذیرفته، اقتدار و عزت جمهوری اسلامی ایران در جهان اسلام را میرساند که مورد تحسین جهانیان نیز واقع گردیده است.
رئیس همایش بیمه و توسعه ۱۴۰۲ در ادامه یادآور شد؛ دانشگاه اینسیف مالزی به عنوان بزرگترین دانشگاه جهان اسلام در حوزه تحصیلات تکمیلی در حوزه مالی اسلامی که دانشجویانی از بیش از ۳۰ کشور جهان در این مرکز در حال تحصیل میباشند، از حامیان علمی همایش سال است. دانشگاه بینالمللی مالی اسلامی مالزی نیز چهل سال قبل با هدف تلفیق علوم اسلامی و رایج تاسیس گردیده و از بیش از ۱۱۰ کشور دانشجو دارد که در بخش علمی همایش جاری حضور فعالی داشته است. دانشگاه مرمره ترکیه با قدمت ۱۵۰ ساله و به عنوان دیگر حامی علمی همایش است که اساتید تراز اول این دانشگاه به همراه مدیران ارشد شرکت بیمه شا اینترنشنال ترکیه در همایش بیمه و توسعه حضور یافته اند. رئیس جمهور فعلی ترکیه نیز که از فارغ التحصیلان دانشگاه مرمره نیز میباشد تاکید زیادی بر اولویت دادن به تکافل و مالی اسلامی در امور وزارت اقتصاد کشور ترکیه دارد. همچنین مدیرعامل انجمن تکافل مالزی به عنوان سخنران کلیدی اولین روز همایش، در آیین نکوداشت روز ملی بیمه حضور دارد که سال گذشته نیز تفاهمنامه همکاری مشترک میان پژوهشکده بیمه و انجمن تکافل مالزی با بازتاب گسترده در رسانههای این کشور به امضا رسیده است.
مدیران ارشد انجمن بیمه اسلامی اندونزی، شرکت سلام تکافل پاکستان و انجمن بیمه پاکستان نیز در جمع خانواده بزرگ صنعت بیمه حاضر هستند و در پایان همایش طی نشستی به میزبانی پژوهشکده بیمه، تفاهمنامه همکاری مشترک با هدف انتقال دانش و همکاری دو جانبه در حوزه بیمه، تکافل و مالی اسلامی با این مراکز منعقد خواهد شد و امید است که پژوهشکده بیمه بتواند به نحو شایسته از تجربیات این مراکز در راستای اجرایی سازی تکافل و ارتقای صنعت بیمه بهرهبرداری نماید.
رئیس پژوهشکده بیمه همچنین با اشاره به حضور وزیر امور اقتصادی و دارایی به همراه رئیس جمهور در سفر به کشور سوریه در سال جاری تاکید کرد: از پیامدهای مثبت این دیدار برای صنعت بیمه امضای تفاهمنامه همکاری مشترک میان پنج شرکت بیمه ایرانی ارائه دهنده محصولات تکافل و شرکت تکافل العقیله بزرگترین شرکت تکافلی کشور سوریه در تابستان سال جاری پیشنهاد تاسیس اولین شرکت تخصصی تکافل با سهم ۶۰درصدی شرکتهای بیمه ایرانی و سهم ۴۰درصدی کشور میزبان بود و این دستاورد نیز از برکات حضور وزیر اقتصاد در این سفر بود.
رئیس پژوهشکده بیمه در پایان ضمن سپاسگزاری از حضور پرشور مخاطبان در آیین گرامیداشت روز ملی بیمه و تقدیر از همراهی دولت سیزدهم با صنعت بیمه ابراز امیدواری کرد پژوهشکده بیمه بتواند در وظایف خطیری که بر عهده دارد کوشا باشد.
در ادامه رئیس کل بیمه مرکزی در آیین نکوداشت روز ملی بیمه تصریح کرد؛ استقبال بینظیر از بخش علمی همایش در روز دوازدهم آذر ماه نشان میدهد که صنعت بیمه این ظرفیت را دارد که از هم اکنون برگزاری همایشهای علمی سراسری را به صورت فصلی در برنامه خود لحاظ کند و ازطریق تعاملات بینالمللی نیز فضای مناسبی برای آموزش و پژوهش در صنعت بیمه کشور ایجاد گردد.
سید احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی کشور نیز در این مراسم، حرکت دولت در عرصه بیمه و سایر عرصههای اقتصادی را متمرکز بر دو کلیدواژه « تسهیل اقتصادی برای کسب و کارها و تولید کنندههای کشور» و نیز «هوشمندسازی و شفافیت» برشمرد و تاکید کرد؛ مجموع تلاش صنعت بیمه باید خود را در این امر نشان دهد که اولا کسبوکارهای اقتصادی در کشور بتوانند با سهولت بیشتر و اطمینان خاطر بالاتر فعالیت کنند و ثانیا هر آنچه که در فرایندهای اجرایی مجموعه خانواده صنعت بیمه میگذرد، به بکارگیری نظامهای هوشمندتر برای ارائه خدمات و ابزارهای نوین کمک نماید و در نهایت برایند این دو، هزینه مبادله را در اقتصاد کاهش دهد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی کشور با اشاره به تلاشهای مجدانه صورت گرفته در وزارت اقتصاد برای تشکیل صندوق بیمه حوادث طبیعی ساختمان به عنوان جایگزینی برای روشهای سنتی و همچنین با اشاره به آینده روشنی که برای این صندوق متصور است، ابراز امیدواری کرد علاوه بر افزایش دامنه شمول خدمات صندوق، در آینده نزدیک این نوع خدمت به طور کامل از سبد دولت خارج و به سبد صنعت بیمه منتقل گردد.
خاندوزی در ادامه تصریح کرد؛ اقدامات مناسبی که طی یک سال گذشته در حوزه اجرایی سازی تکافل رخ داده است و استقبال خوب علمای اهل تشیع و اهل تسنن استانها از این محصول، دستاورد جدید دیگری از صنعت بیمه است که باید تمهیدات لازم در رابطه با فراگیری و گسترش آن انجام پذیرد تا بتوانیم بیش از پیش از ثمرات آن بهرهمند گردیم.
وزیر امور اقتصادی و دارای همچنین خاطرنشان کرد در حوزه توسعه تعاملات بینالمللی نیز گامهای موثری برداشته شده است که البته به این میزان قانع نیستیم اما آغاز خوبی بوده است و امیدواریم شرکت بیمه مشترکی که در راستای اجرای مفاد تفاهمنامه همکاری مشترک میان ایران و سوریه تشکیل شده است، با توجه به صدور موافقت اصولی از سوی کشور سوریه در روزهای اخیر، تا هفته آینده بتواند اولین بیمهنامههای خود را صادر نماید.
سردار سید کمال هادیانفر رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی فراجا نیز با حضور در همایش روز ملی بیمه، از دستاوردهای تازه این نهاد در خدمترسانی در حوادث شهری و جادهای پردهبرداری کرد.
همچنین محسن پورکیانی دبیرکل سندیکای بیمهگران ایران تصریح کرد؛ ارکان بالاسری و پاییندستی صنعت بیمه هر کدام باید در جایگاه خود باشند و به وظایف خود عمل کنند تا بتوانیم به هدف خوبی برسیم. ارکان بالادستی شامل دولت، مجلس و قوه قضاییه و ارکان پاییندستی شامل بیمه مرکزی، شرکتها و سندیکای بیمه میشود.
وی ادامه داد: هر کدام از این ارکان باید وظایف خود را به درستی انجام دهند، بیمه مرکزی باید نظارتش را بهخوبی انجام دهد، شرکتهای بیمه هم بنگاهداری را بهخوبی انجام دهند و سندیکا هم باید مشکلات بین ارکان را مدیریت کند.
شایان ذکر است در ادامه برنامههای آیین گرامیداشت روز ملی بیمه و پس از سخنرانی محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، آقای فلک سومرو مشاور بیمه سازمان بورس و اوراق بهادار پاکستان سخنرانی علمی با موضوع «صنعت بیمه پاکستان و پیشرفتهای تنظیممقرراتی» را ارائه کرد و در انتها «آیین تجلیل از پیشکسوت صنعت بیمه» و «معرفی و تقدیر از مدیران و کارمندان برتر صنعت بیمه» برگزار شد.
در نوبت بعد از ظهر دومین روز برگزاری همایش نیز از ساعت ۱۳:۳۰ تا ۱۶:۳۰ ، چهار کارگاه پسارویداد شامل کارگاه آموزشی «عملیاتی نمودن تکافل در ایران» توسط محمد رفیقخان مشاور شرکت آلیانز مالزی؛ کارگاه آموزشی «بررسی تطبیقی سواد بیمه اسلامی و رایج در ترکیه» توسط پروفسور شاکر گورموش استاد تمام مؤسسه اقتصاد و مالی اسلامی دانشگاه مرمره؛ کارگاه آموزشی «رشد و توسعه تکافل» توسط اجمل باتی مدیر اجرائی شرکت مشاوره مدیریت بدری امارات متحده عربی و کارگاه آموزشی «صنعت تکافل مالدیو با تمرکز بر تکافل آیادا به عنوان مطالعه موردی» توسط پروفسور دکتر عایشه مونیزا استاد تمام و معاون امور دانشجویی و بینالمللیسازی دانشگاه اینسیف مالزی به صورت همزمان برگزار شد.