جلسه محاکمه مجدد ۲۲ نفر از متهمان پرونده اختلاس از بیمه ایران از ساعت ۱۰ صبح امروز در تالار امام خمینی (ره) دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی محمدرضا محمدی کشکولی برگزار شد و متهمان به دفاع از خود پرداختند.
در ابتدای این جلسه توکلی نماینده دادستان تهران با اشاره به سوابق تشکیل باند اختلاس از شعب فاطمی و کرج بیمه ایران و همچنین استانداری تهران کیفرخواست “ع . خ “متهم به معاونت در اختلاس به مبلغ ۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال را با همکاری متهمان ردیف اول و دوم پرونده قرائت کرد و اظهار داشت: این متهم بر اساس مدارک و مستندات موجود در پروندهای که در شعب ۷۶ مورد رسیدگی قرار گرفت از شبکهای بودن باند اختلاس اطلاع داشته است.
در ادامه نماینده حقوقی بیمه ایران و وکیل بانک ملی ایران باردیگر کفایت خود از این باند را اعلام داشت.
شاداب نماینده حقوقی بیمه ایران در خصوص متهمان حاضر در جلسه امروز گفت: این متهمان وصول کنندگان وجه چکها بودند و این در حالی بود که هیچ سابقه تصادف نداشتند و از طریق دختر آقای “ع. خ “بیمه نامه صادر و چکها را وصول میکردند.متهمان اصلی نیز با همدستی این متهمان اقدام به برداشت غیرقانونی و تحصیل مال نامشروع از طریق تشکیل پروندههای جعلی میکردند.
شاداب ادامه داد: براساس مدارک موجود اتهامات وارده کاملا محرز و مسلم است و به عنوان وکیل بیمه ایران میگویم تغایر متهمان درشعبه ۷۶ بیانگر این واقعیت است که آنها عامداً دست به این اعمال زدهاند.
در ادامه جلسه متهم ع. خ در جایگاه قرار گرفت و در تشریح اقدامات انجام شده خود گفت: سال ۷۱ نماینده بیمه ایران در خوی بودم و حمزه نوسی معاون مدیرکل ارومیه بود او بعد از برملا کردن یک سرقت با مدیرکل خود دچار اختلاف و سرانجام به تهران منتقل شد علیه بنده نیز پروندهای تشکیل شد که با وجود تعلیق ۲ ساله و تبرئه شدن در دادگاه بدوی و تجدیدنظر به تهران منتقل شدم.
وی ادامه داد: در سال ۸۴ حمزه نوسی به من گفت «ماشینهای تصادفی را میخرم و تعمیر میکنم و این بدون اطلاع اداره بیمه است این چکها را به نام دیگران مینوشت به من میداد تا وصول کنم بعد از مدتی از من خواست اسامی تعدادی از آشنایان را بدهم تا چکها را به نام آنها صادر کنم». زیرا معتقد بود صدور چک به نام افراد آشنا مطمئنتر است و غریبهها ممکن است پولی را بر نگردانند به همین دلیل من هم اسم همسر ، دختر و برادرم را دادم و به مدت ۵ سال این کار را انجام میدادیم. دقیقاً نمیدانم چه تعداد چک بود ولی حدود ۸۰ ، ۹۰ فقره مطمئن هستم که وصول کردهایم اصلا بحث تصاحب پول نبود و مبلغ چک را بعد از وصول به او پرداخت میکردم.
متهم در پاسخ به این که کلاً چه میزان چک را وصول کرده است، گفت: ۱ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان بود که همه را عیناً به حمزه نوسی برگردانیم و هیچ بخشی از پول را تملک نکردم.
متهم با بیان اینکه به هیج وجه اتهام پولشویی را قبول ندارم، گفت: تمام گرفتاری ما از جایی شروع شد که فهیمی و نوسی اعلام کردند ۲۰ درصد از مبالغ را به ما میدادند حالا این ۲۶۰ میلیون تومان را هم باید دید آیا کارشناسی شده یا فقط براساس ادعاها به ما نسبت دادهاند. در خصوص جابر ابدالی باید بگویم نه پولی به او دادهام نه چکی گرفته ام و هرچه گفتهام براساس القائات آقای زارع بوده است.
قاضی خطاب به متهم گفت: شما در شعب ۷۶ اقرار کردید که ۴۰۰ میلیون تومان در تعمیرگاه طرشت به ابدالی دادهاید که متهم این موضوع را تکذیب کرد و گفت تمام این موارد قبل از دادگاه به من دیکته شده بود.
وی درباره اینکه آیا اظهارات حمزه نوسی علیه خودت را قبول داری گفت: اگر رو درروی خودم گفته باشد قبول دارم اما تاکنون هیچ گاه این کار را نکرده و یک باری هم که حرف زده در رودربایسی قرار گرفته بود. او در تحقیقات قسم خورده بود که یک ریال هم به من نداده است.
او درباره اظهارات قبلی خود مبنی بر دریافت ۸۰ میلیون تومان اظهار داشت: این مبالغ به خاطر وصول چکها نبود بلکه هزینه مدیریت تالار حمزهنوسی بود.
متهم درباره این که جابر ابدالی گفته ۸۰۰ میلیون تومان در تعمیرگاه طرشت و بخش دیگر را در دفتر فاطمی گرفتهام گفت: اینها حرفهای ابدالی نیست من یک ریال هم به او پرداخت نکردهام.
بعد از این اظهارات متهم قاضی محمدی کشکولی گفت: ما مجبور هستیم بخاطر چنین اظهاراتی شما و سایر متهمان را مواجه کنیم .
متهم درباره چگونگی وصول چکها گفت: ابتدا چکها را به نام خودمان وصول میکردیم ولی بعدها شیطنتهایی هم مانند اعلام آدرس جعلی میکردیم که مجموعاً حدود ۱۵ فقره چک را با آدرس جعلی وصول کردیم.من نمیدانستم این اقدامات با هدف و نیت مجرمانه صورت میگیرد. آنها از من میخواستند که چکها را نقد کنم و همانطور به صورت نقد تحویلشان بدهم و به حساب واریز نکنم. قبول دارم که اقدامات من خلاف بوده است ولی طرف حساب من فقط حمزه نوسی بود و به خاطر نسبتی که با او داشتم به کاری که میکردو حرفی که میزد اعتماد و اعتقاد داشتم.
در ادامه جلسه دادگاه خانم ع. ح یکی از متهمان پرونده به اتهام پولشویی به مبلغ ۵۰ میلیون ریال از طریق وصول چک با اطلاع از مجرمانه بودن اعمال در جایگاه قرار گرفت و با بیان اینکه اتهام را قبول ندارد گفت: من اطلاعی از اختلاس نداشتم و صرفاًبه خاطر فروش زمین به اقای فهیمی با او اشنا شدم من نمیدانستم چک متعلق به بیمه ایران است برای فروش زمین یک چک به مبلغ ۳۵ میلیون تومان گرفتیم که ۳۰ میلیون تومان آن را به برادر همسرم بابت بدهی پیشین و سرمایه گذاری دادم و ۵ میلیون تومان را هم پیش خودم نگه داشتم.
وی درباره اینکه فهیمی معامله زمین را تکذیب کرده است گفت: او به این دلیل معامله را تکذیب کرد که می دانست ما هیچ مدرکی نداریم زیرا بعد از فسق قرارداد قولنامه را پاره کردیم.بعد از آن هم قرارشد برارد همسرم پول را به فهیمی برگرداند تا ما به او کم کم پول را بدهیم
به گزارش تسنیم، در ادامه اولین جلسه رسیدگی مجدد به پرونده اختلاس از بیمه ایران، خانم «ن.خ» به اتهام پولشویی به مبلغ ۸۵۰ هزار ریال، در جایگاه قرار گرفت و با بیان اینکه اتهام را قبول ندارد، اظهار داشت: من تمام پولی را که وصول کردم برگرداندم. معمولا به همراه پدرم به بانک میرفتیم و بعد از اینکه او چک را پشتنویسی میکرد، من وصول میکردم.
وی ادامه داد: به اصرار پدرم این کار را میکردم و هیچ اطلاعی از اصل ماجرا نداشتم. حمزهنوسی شوهر عمه من بود. اظهارات قبلی خود در دادگاه را قبول دارم اما حرفهایی که در دادسرا زدهام را نه؛ زیرا تحت فشار بودم و حرفهایی که درباره جابر ابدالی زدم دروغ بود.
آقای «ش.ق» دومین متهمی بود که در نوبت عصر رسیدگی به این پرونده، در جایگاه قرار گرفت. اتهام وی پولشویی به مبلغ بیش از ۱۰۰ میلیون ریال از طریق وصول ۲ فقره چک بود. وی با بیان اینکه این اتهام را قبول ندارد، گفت: من برای گرفتن خسارت ماشین خود به اداره بیمه رفته بودم. آنجا به من چک دادند و گفتند به بانک برو و بعد از وصول وجه چک، مبلغ خسارت خود را بردار و بقیه را به اداره برگردان. آن زمان معمول بود که مبلغ خسارت را به صورت نقد پرداخت میکردند و من هم تعجب نکردم. میزان خسارت من در دو تصادف، نهایتا ۱۷۰ هزار تومان بود.
سومین متهم، «ر.م» بود که به اتهام پولشویی به مبلغ ۷۵ میلیون تومان از محل وصول ۱۲ فقره چک به مبلغ ۳۷ میلیارد ریال در جایگاه قرار گرفت و با رد اتهامش گفت: من فقط به اعتبار دوستی با فهیمی چکها را وصول کردم و تمام مبلغ چکها را به او برگرداندم. موضوع خرید زمین با مشارکت فهیمی هم به این شرح بود که به خاطر طلبی که از او داشتم قرار شد زمینی در صفادشت بخرد اما هیچوقت زمین و سند را ندیدم و هنوز هم این زمین به نام و در تملک فهیمی است. اینکه گفته میشود این زمین از محل وصول چکها خریداری شده، صحت ندارد.
«ح.ح»، شوهرخاله فهیمی، متهم بعدی بود که در جایگاه قرار گرفت تا درباره اتهام پولشویی به مبلغ ۷۶۰ میلیون ریال پاسخ دهد. وی ضمن رد اتهام درباره دلیل وصول چکها گفت: من با توجه به اینکه بیکار بودم با پیشنهاد فهیمی به عنوان کارگزار برایش کار میکردم و تمام پولی که گرفتم بابت حقوق بود.چکهایی را که به من داد و بعضا ۵۰ فقره از آنها شخصی بود را به نام من یا افراد دیگر مینوشت و من اصلا تصور نمیکردم در راه خلاف باشد. چکهایی را هم که به نام دیگران بود بدون هیچ مشکلی وصول میکردم و نمیدانم چرا بانک هیچ مخالفتی نمیکرد. شاید آنها با بانک هم ارتباط داشتند.
وی با بیان اینکه شاید حدود ۱۸ فقره چک بیمه را پاس کرده باشد، ادامه داد: اظهارات خود در دادسرا را قبول ندارم زیرا با غرضورزی اتهامات را به من منسوب کردند. ولی اظهاراتم در دادگاه را قبول دارم.
این متهم درباره اینکه چرا بدون اینکه تصادفی کرده باشی، اقدام به وصول چک خسارت تصادف کردی، گفت: سیستم نظارتی و قضایی پس از سالها متوجه این اختلاس شد، چطور انتظار دارید فردی مثل من که هیچ سابقه ارتباط با بیمه و چگونگی فعالیت آن را نداشتم، متوجه اصل این کار بشوم.
در ادامه جلسه، خانم «ل.ز» یکی دیگر از متهمان در جایگاه قرار گرفت و درباره اتهام پولشویی به مبلغ حداقل ۱۵۰ میلیون ریال و معاونت در اختلاس با جعل، اظهار داشت: این اتهام را قبول ندارم. من هیچ چکی هم وصول نکردم. آن زمان به خاطر مشکل مالی که ناگهان برایم پیش آمد به محل کار همسرم تماس گرفتم ولی آقای فهیمی جواب داد. با توجه به صمیمیتی که بین خانوادههای ما وجود داشت موضوع را به او گفتم و او هم موافقت کرد که ۲ میلیون تومان به من کمک کند.
وی افزود: چند روز بعد فهیمی به خانه ما آمد و پاکتی حاوی پول را به من داد و تأکید کرد شوهرت از این موضوع چیزی نفهمد و رفت. وقتی پاکت را باز کردم متوجه شدم ۱۵ میلیون تومان وجه نقد داخل آن است. موضوع را به فهیمی گفتم و او گفت از حقوق برادرزادهات که قرار است در بیمه مشغول به کار شود، این پول را کم میکنم. بعد از آن، فهیمی به زندان رفت و ما هنوز این پول را به او برنگرداندهایم.
بعد از این اظهارات، قاضی محمدیکشکولی، ختم جلسه را اعلام و ادامه رسیدگی به این پرونده را به صبح فردا موکول کرد.
انتهای پیام