کد خبر: 219963
چهارشنبه 24 اسفند 1401 - 13:19
تا سال آینده بیمه و بانک آف شور و بورس بینالملل راهاندازی خواهد شد.
به گزارش اخبارپول به نقل از فرینا، حجتالله عبدالملکی، دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری گفت: تا سال آینده بیمه و بانک آف شور و بورس بینالملل راهاندازی خواهد شد. ایجاد مناطق آزاد جدید صرفاً مناطق آزاد مشترک با کشورهای دیگر خواهد بود. در این راستا با ۱۶ کشور مانند ترکیه رایزنی شده است. این امر باعث تسهیلگری برای سرمایهگذاران خواهد شد و یک جهشی در تعاملات تجاری رقم خواهد خورد. مناطق آزاد به بهشت سرمایهگذاران تبدیل خواهد شد و تمامی مسئولان ذیربط در این راستا تلاش میکنند.
حجتالله عبدالملکی با بیان اینکه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در ادبیات اقتصادی انقلاب اسلامی جایگاه ویژهای دارند، عنوان کرد: کشور چین با ایجاد ۱۳ منطقه آزاد اقتصادی توانست رشد اقتصادی قابل ملاحظهای داشته باشد. مناطق آزاد و ویژه در ادبیات اقتصادی انقلاب اسلامی جایگاه ویژهای دارند، به طوری که در بند ۱۱ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی که در سال ۱۳۹۲ رهبر معظم انقلاب ابلاغ فرمودند؛ به موضوع توسعه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با رویکرد جذب سرمایهگذار خارجی، انتقال فناوری، افزایش تولید، ایجاد اشتغال پرداخته شده است. اما آیا به آن جایگاه ترسیم شده رسیده یا خیر؟ که باید گفت در آن مسیر حرکت کرده اما تا رسیدن به مقصد فاصله قابل توجهی وجود دارد، لذا باید در گام دوم انقلاب اسلامی یک حرکت شتابندهتر در راستای تحقق آن اهداف داشته باشیم.
عبدالملکی با اشاره به انتقادهای برخی از مردم و مسئولان بر عملکرد مناطق آزاد عنوان کرد: طی سالهای گذشته انتقادهای از عملکرد مناطق آزاده شده و عنوان کردند این مناطق میتواند عملکرد بهتری داشته باشد.
وی ادامه داد: به طور نسبی موفقیتهایی در مناطق آزاد کسب شده، هرچند این حد از موفقیتها راضیکننده نیست و باید برای بهتر شدن شرایط تلاش بیشتری انجام شود.
مشاور رئیس جمهور با بیان اینکه یک سوم از صادرات کشور از مناطق آزاد و ویژه اقتصادی انجام میشود، گفت: ۷۰ درصد از حمل و نقل دریایی از طریق مناطق آزاد و ویژه اقتصادی انجام میشود. این موارد باعث شده ۷۰۰ هزار نفر در این مناطق مشغول به کار شوند.
عبدالملکی معتقد است: ظرفیتهایی بسیاری در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی وجود دارد.
وی با اشاره به مشوقهای سرمایهگذاری در مناطق آزاد گفت: مشوقهای که برای سرمایهگذاران در نظر گرفته شده که میتوان انگیزه خوبی برای جهش اقتصادی ایجاد کند. اما در حال حاضر با وضع برخی از قوانین بخشی از مشوقها کمرنگ شده است.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی، از تنظیم لایحه جامع در مناطق آزاد خبر داد و گفت: یکی از برنامههای اساسی دبیرخانه سازمان مناطق آزاد و ویژه اقتصادی تنظیم لایحه جامع در راستای ساماندهی قوانین و مقررات مناطق آزاد با رویکرد ابقای مشوقهای این مناطق است. همچنین تمامی دخل و تصرف مقررات مناطق آزاد منوط به اصلاح در قانون جامع است. در حال حاضر کارگروهی در مجلس برای بررسی این قانون تشکیل شده است.
عبدالملکی با اشاره به اینکه بر اساس این اسناد بالادستی اقتصاد مقاومتی، دو رویکرد اساسی را به عنوان راهبردهای مناطق آزاد تنظیم شده و ذیل هر کدام تعدادی سیاست در نظر گرفته شده که در حال پیگیری است، بیان کرد: در مناطق آزاد مبنتی بر اسناد بالادستی ۲ رویکرد اساسی شامل مردمی و جهانی کردن مناطق آزاد در حال پیگیری است. با این رویکرد از مشکلات فعالان اقتصادی و سرمایهگذاران گره گشای میشود و منفعت این مناطق به تمامی مردم ایران خواهد رسید.
وی معتقد است: مردم باید مناطق آزاد را متعلق به خود بدانند و نسبت به قوانین آن حساس باشند.
مشاور رئیس جمهور با تشریح سیاستهای ذیل این راهبرد، اضافه کرد: گردشگری گسترده برای تمامی اقشار، تقویت صادرات از سرزمین اصلی از طریق مناطق آزاد جزء سیاستهای مردمی و تکمیل زیرساختهای نرمافزاری و سختافزاری اقتصاد بینالملل، ایجاد مناطق آزاد مشترک یا متناظر با کشورهای دیگر، جذب سرمایهگذار خارجی که در این راستا ۳۵۰ بسته سرمایهگذاری آماده شده است، ایجاد الگوهای اقتصادی جدید و قابل عرضه و مبتنی بر ادبیات اسلامی و انقلابی (اقتصاد مقاومتی) از جمله بندهای راهبرد جهانی کردن مناطق آزاد خواهند بود.
عبدالملکی ادامه داد: تا سال آینده بیمه و بانک آف شور و بورس بینالملل راهاندازی خواهد شد.
وی معقتد است: ایجاد مناطق آزاد جدید صرفاً مناطق آزاد مشترک با کشورهای دیگر خواهد بود. در این راستا با ۱۶ کشور مانند ترکیه رایزنی شده است. این امر باعث تسهیلگری برای سرمایهگذاران خواهد شد و یک جهشی در تعاملات تجاری رقم خواهد خورد.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی گفت: مناطق آزاد به بهشت سرمایهگذاران تبدیل خواهد شد و تمامی مسئولان ذیربط در این راستا تلاش میکنند.
عبدالملکی در خصوص مشکلات در مناطق آزاد اظهار کرد: مشکلات مناطق آزاد در ۲۱ دسته گروهبندی شده است. باز سویی رخی از این مشکلات مانند مالیات بر ارزش افزوده مضاعف یا ناهماهنگیهایی بین گمرک جمهوری اسلامی و گمرک مناطق، تولیدکنندگان را با مشکل رو به رو میکند. برای حل این مشکلات با کمسیون مجلس و مسئولان ذیربط در حال رایزنی هستیم. از سوی دیگر برای برخی از مشکلات نیز با حضور کارگروههای تخصصی آن صنف مانند حوزه شیلات، صنعت و… در حال تسهیلگری هستیم.
وی در مورد ماده ۶۵ قانون احکام دائمی برنامههای توسعه کشور گفت: در این ماده عنوان شده بالاترین مقام اجرایی در مناطق، مدیرعاملان سازمانها هستند و سایر دستگاههای اجرایی باید با این مقام مسئول هماهنگ باشند. این موضوع در حال پیگیری است و خوشبختانه هماهنگی در دولت سیزدهم افزایش پیدا کرده و به صورت عمومی این ماده به خوبی در حال اجرا است.
به جدیت به دنبال آزادسازی واردات خودروهای عادی هستیم
مشاور رئیس جمهور عنوان کرد: طبق مصوبه هیئت دولت، به وزارت صنعت اجازه واردات یکصد هزار خودرو داده شده است که شامل مناطق آزاد هم میشود؛ اما در برخی بندهای این مصوبه اشکالاتی وجود دارد. به عنوان مثال براساس این مصوبه مناطق آزاد فقط باید خودروهای برقی با شرایط ویژه وارد کنند؛ لذا در حال مذاکره با ریاست جمهوری برای ابهامزدایی از این مصوبه هستیم که چگونه مناطق آزاد از ظرفیت این ۱۰۰ هزار خودرو بهرهمند شود.
عبدالملکی معتقد است: طبق قانون باید وارادت در مناطق آزاد به راحتی انجام شود و به جدیت به دنبال آزادسازی واردات خودروهای عادی و خودروهای هیبریدی بدون سقف قیمتی در مناطق آزاد هستیم.
وی با اینکه اینکه بین سرمایهگذاران تبعیضی قائل نمیشویم، گفت: تمامی سرمایهگذاران برای مناطق آزاد یکسان بوده و طبق قانون با آنها رفتار میشود و در این راستا سامانه سرمایهگذاری در مناطق آزاد راهاندازی شده است تا ارتباط بین سرمایهگذار و بدنه دولت به حداقل برسد تا دستهای پشت پرده حذف شود.
به دنبال ثبیت مدیریت هستیم
دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی معتقد است: ثبات مدیریتی جزء حقوق سرمایهگذاران مناطق آزاد است. باید توجه داشت که سرمایهگذار با تغییر مدیریتی چه آسیب و یا منفعتی میبرد. مدیر متوسط و باثبات از مدیرعالی بدون ثبات، کارایی بهتری دارد. به همین منظور به دنبال ثبیت مدیریت هستیم.
عبدالملکی، حمل و نقل هوایی را برای سرمایهگذاران دارای اهمیت دانست و گفت: در این راه به دنبال تکمیل و توسعه زیرساختهای فرودگاه هستیم. همچنن در حال پیگیری راهاندازی و تکمیل زیرساختهای فرودگاه چابهار و کنارک و افزایش پرواز به مناطق آزاد هستیم.
وی از بخش خصوصی تشکر کرد و گفت: این بخش به سازمان مناطق آزاد کمک کرده و این سازمان نیز در کنار آنها است.