رشد ۱۸‌درصدی تولید فولاد ایران، رتبه ۷۹ ایران در جهان از لحاظ سرانه خودرو در سال ۲۰۱۱، افزایش ۳۸هزارتنی تولید گوشت در ایران و سهم یک‌درصدی ایران در تولید لبنیات جهان، نمونه آمار سازمان‌های جهانی از اقتصاد ایران در ماه آبان است.
سازمان‌های جهانی در برخی گزارش‌های ماهانه یا فصلی خود که در آبان‌ماه منتشر شد، به بررسی شاخص‌های اقتصادی یا تولید برخی کالاهای اساسی در ایران پرداخته‌اند. انجمن جهانی فولاد با اشاره به تولید ۱۲/۶۹۶میلیون‌تن فولاد ایران در ۱۰ ماه نخست سال ۲۰۱۳ اعلام کرد، تولید فولاد در این کشور در ماه اکتبر با ۱۸/۲درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ۱/۳۷۸میلیون‌تن رسیده است.
این نهاد بین‌المللی با قراردادن ایران در رتبه چهاردهم تولیدکنندگان فولاد در جهان، از رشد ۳۴/۵‌درصدی تولید این کالای اساسی در اکتبر ۲۰۱۳ نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۱۱ خبر داد. اعلام سرانه به‌ازای هر هزارایرانی ۱۴۶ دستگاه خودرو و رتبه ۷۹ ایران از این لحاظ در میان ۱۴۰ کشور جهان، آمار دیگری بود که از سوی انجمن جهانی خودرو اعلام شد. سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی (فائو) نیز در جدیدترین گزارش خود، میزان مصرف انواع گوشت در ایران در سال‌جاری میلادی را ۲/۴۶۲ میلیون‌تن برآورد کرد و از افزایش ۳۸هزارتنی تولید این ماده غذایی در کشور خبر داد.
در سال‌جاری میلادی ۲/۲۳۷ میلیون‌تن انواع گوشت در ایران تولید شده که این رقم در سال گذشته برابر با ۲/۲۳۵ میلیون‌تن بوده است. ایرانی‌ها طی سال گذشته ۲/۳۷۵ میلیون‌تن انواع گوشت مصرف کرده‌اند و این رقم برای سال‌جاری ۲/۴۶۲ میلیون‌تن اعلام شده است. همچنین ایران در سال ۲۰۱۳ نسبت به سال گذشته گوشت بیشتری وارد کرده و این میزان ۲۲۸‌هزارتن عنوان شده است.
میزان گوشت وارداتی ایران در سال ۲۰۱۲ نیز حدود ۱۶۷‌هزارتن برآورد شده است. در بخش دیگر گزارش فائو، تولید شیر و محصولات لبنی ایران در سال‌جاری میلادی هفت‌میلیون‌و ۹۰۰‌هزارتن برآورد شده است که نسبت به سال گذشته ۲۰۰‌هزارتن افزایش دارد. این درحالی است که در سال ۲۰۱۳ در جهان بالغ بر ۷۸۰میلیون‌تن شیر و محصولات لبنی تولید شده و سهم ایران از این رقم تنها یک‌درصد است.
گزارش ماهانه اوپک نیز اعلام کرد که تولید نفت این سازمان در مهر ۹۲ به روزانه ۲۹میلیون‌و۸۹۴‌هزار بشکه و تولید نفت عربستان نیز با کاهش ۲۱۰‌هزار بشکه در روز به کمتر از ۱۰میلیون بشکه رسیده است. تولید نفت ایران در ماه اکتبر نسبت به ماه پیش از آن ۱۶‌هزارو۳۰۰بشکه در روز کاهش یافته و به ۲/۶۵۱میلیون بشکه در روز رسیده است. همچنین سازمان کشورهای صادرکننده نفت اعلام کرد: هر بشکه نفت ایران در اکتبر سال‌جاری میلادی (مهر۹۲) ۱۰/۷۶۹دلار معامله شد و کاهش ۱/۴۶دلاری نسبت به ماه قبل را تجربه کرد. مجمع جهانی اقتصاد در جدیدترین گزارش، «سرمایه انسانی» ایران را در میان ۱۲۲ کشور از لحاظ شاخص سرمایه انسانی در رتبه ۹۴ قرار داد. شاخص سرمایه انسانی بر اساس چهار فاکتور آموزش، بهداشت و رفاه، نیروی کار و اشتغال و محیط فعالیت سرمایه انسانی مورد بررسی قرار می‌گیرد و هر کشور امتیازی میان ۲ تا ۲- دریافت می‌کند که هرچه این امتیاز بیشتر باشد، نشان از سرمایه انسانی بیشتر و فعال‌تر کشور مذکور دارد.

منبع: فارس


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=20756
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

روایت آمارهای جهانی از اقتصاد ایران
روایت آمارهای جهانی از اقتصاد ایران
روایت آمارهای جهانی از اقتصاد ایران
روایت آمارهای جهانی از اقتصاد ایران
روایت آمارهای جهانی از اقتصاد ایران
روایت آمارهای جهانی از اقتصاد ایران