کد خبر: 202299
پنجشنبه 26 خرداد 1401 - 13:38
شرط ایجاد رقابت صحیح و کامل در صنعت بیمه این است که قوانین و مقررات دست و پاگیر را شناسایی و اصلاح کنیم.
به گزارش اخبارپول، رئیس کل بیمه مرکزی با بیان این مطلب در جمع دبیر کل و اعضای هیات رئیسه سندیکای بیمه گران ایران گفت: با تنقیح و اصلاح قوانین و آیین نامه های حاکم، علاوه بر ایجاد جهش در فرایند های بیمه گری، زمینه های ایجاد خلاقیت در فعالان این صنعت فراهم می شود.
مجید بهزادپور در این جلسه با بیان « افزایش پرتفوی صنعت» و «برقراری نظام رقابت صحیح در بین شرکت ها» به عنوان دو هدف اصلی در این صنعت گفت : با حرکت به سمت این اهداف بسیاری از فعالیت های بیمه روی ریل توسعه قرار می گیرند.
رئیس کل بیمه مرکزی با اشاره به گنجانده شدن فعالیت سندیکای بیمه گران در قانون تاسیس بیمه مرکزی و اشاره این قانون به فعالیت این نهاد به عنوان یکی ار ازکان صنعت بیمه، از این موضوع به عنوان یکی از فرصت های لازم برای بیمه مرکزی و صنعت بیمه کشور یاد و اضافه کرد: در کمتر حوزه ای در کشور این رویکرد وجود دارد.
بهزادپور تصریح کرد: شرایط خاص کشور اقتضا می کند که تاثیر بیمه هم از نظر کمی و هم از جهت کیفی بر اقتصاد کشور روشن شود و در این شرایط اگر فعالان صنعت خوب عمل کنند می توانند خود را به عنوان یکی از ارکان اصلی تامین منابع مالی مطرح کنند.
رئیس شورای عالی بیمه از شروع اصلاح آیین نامه های مصوب در ارکان تصمیم گیری بیمه مرکزی خبر داد و اضافه کرد: باید شرایطی ایجادشود که شرکت های بیمه بتوانند به اهداف و فعالیت های بلندتر بپردازند.
بهزاد پور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سه محور اصلی« تقاضاهای زیاد برای تاسیس شرکت های بیمه»،« بیمه های درمان» و« مشکلات شبکه فروش» به عنوان اولویت های صنعت، تصریح کرد : اگر به جزییات و حساسیت های حاکم بر این سه محور بدرستی توجه نشود، آسیبهای جدی بر این حوزه وارد شده و این مشکلات با همکاری و همراهی سندیکای بیمه گران و شرکت های بیمه برطرف خواهدشد.
رئیس کل بیمه مرکزی ادامه داد: با مقررات زدایی و تفویض برخی از وظایف به شرکت ها و مدیران، اجازه بروز خلاقیت و متعاقب آن توسعه بازار فراهم شده و برای این هدف نیازمند کار جدی تر هستیم.
وی با اشاره به برقراری تعامل با مدیران ارشد کشوری بمنظور توسعه و ترویج مفهوم بیمه گفت: مذاکره و گفت و گو با مسوولان و صاحب نظران باعث تقویت نگرش و ایجاد دید باز در آنها شده و فضا را برای تصمیم گیری در این حوزه راحت تر می کند.
رئیس شورای عالی بیمه با تاکید بر لزوم توجه به مشکلات مربوط به بیمه درمان در صنعت بیمه کشور گفت: اگر به این رشته توجه جدی نشود در آینده شاهد وجود بحران در این عرصه خواهیم بودودراین زمینه حتما باید از نظرات و همفکری های صاحب نظران و مدیران استفاده کرد.
رئیس کل بیمه مرکزی با تاکید بر سیاست وزارت امور اقتصادی و دارایی مبنی بر ساماندهی صدور مجوزها گفت: بر این اساس اولویت فعلی بیمه مرکزی بر ارایه مجوز برای تاسیس شرکتها ی تخصصی و اتکایی است.
بهزادپوردر ادامه با اشاره به لزوم فراهم آوری شرایط لازم برای تقویت همکاری و تعامل با سایر کشورها، لازمه اجرای این رویکرد را تقویت دانش روز از طریق مشارکت و تعریف دوره های آموزش تخصصی و برقراری ارتباط با موسسات معتبر آموزشی بین المللی برای دستیابی به استانداردهای بین المللی دانست.
رئیس شورای عالی بیمه در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید براین موضوع که باید با دانش و تکنولوژی روز دنیا حرکت کرد اضافه کرد: در بحث شبکه فروش و برقراری زمینه های لازم برای ورود استارتاپها به این حوزه باید به گونه ای مدیریت کرد که انحصاردر این حوزه اتفاق نیفتد.
رئیس کل بیمه مرکزی ادامه داد: در بخش توسعه فرهنگ بیمه بایدبا تمرکز بر افزایش اعتماد مردم به خدمات این صنعت ، به گونه ای عمل کرد که مردم به شناخت کامل ازعملکرد وبهره گیری از مزایای خدمات بیمه ای برسند.ضمن آنکه در این برنامه ها باید از ظرفیت های همه ارکان شاغل در این صنعت استفاده شود.
بهزادپوردر ادامه سخنان خود تصریح کرد که سیاست بیمه مرکزی، کاهش تدریجی بیمه های اتکایی در این سازمان است و اگر شرایط بازار مهیا باشدزمینه های لازم برای تسریع در این روند انجام شود.
رئیس کل بیمه مرکزی در انتهای سخنان خود با تاکید براین موضوع که باید بازار بیمه ای کشور را به پرتفوی بین المللی حاکم بر این حوزه در دنیا نزدیک کنیم، از توجه و تمرکز به گسترش بیمه های زندگی به عنوان راهبرد اصلی دستیابی به این هدف نام برد.
گفتنی است در این جلسه دبیر کل سندیکای بیمه گران ایران نیز با ارایه گزارشی از عملکرد این نهاد از آمادگی این بخش برای کمک به صنعت بیمه با هدف تامین اهداف اجرای سیاست های دولت و وزارتخانه خبر داد.
سید محمد کریمی با اشاره به برخی از مهم ترین عملکردهای سندیکا از « همکاری و همراهی با بیمه مرکزی در برگزاری همایش بیمه و توسعه»،« برقراری ارتباط مطلوب با قوه قضاییه و قوه مقننه»،« همکاری با صنعت بیمه در حوزهایی مانند تهیه و تدوین لوایح و اصلاح قوانین و مقررات» و حرکت سندیکای بر مبنای برنامه استراتزیک تدوین شده به عنوان مهم ترین دستاوردهای سندیکا یاد کرد.
وی از موضوعاتی مانند «لزوم اصلاح آیین نامه ها، مذاکره با سازمان مالیاتی برای کاهش مالیات های مترتب بر بیمه ها، لزوم اصلاح برخی از آیین نامه ها مانند آیین نامه ۹۰، و ۱۰۲، راه اندازی شورای هماهنگی استانها و کمک فکری به صنعت بیمه برای تحقق اهدافی مانند رسیدن ضریب نفوذ به ۷درصد » به عنوان دیگر محورهای عملکردی و پیشنهادی سندیکا نام برد و گفت: تمام تلاش سندیکای بیمه گران و مدیران عامل شرکت ها در راستای اجرای برنامه ها و سیاست های صنعت بیمه برای بهره گیری بیشتر مردم از خدمات بیمه ای ساماندهی می شود.
هم چنین دیگر اعضای هیات رئیسه سندیکا نیز در این جلسه به محورهایی مانند: لزوم آموزش به فعالان بیمه ای، جدی گرفتن موضوع حاکمیت شرکتی، فراهم آوردن زمینه های لازم برای فعالیت با شرکت های بزرگ اتکایی، آزاد سازی و خصوصی سازی، لزوم بازی بر اساس قواعد در این صنعت، جدی بودن نظارت بیمه مرکزی بر شبکه فروش، لزوم توسعه بیمه های زندگی، ایفای نقش بیمه مرکزی در فرهنگ سازی، سرمایه گذاری برای کاهش خسارتها، تلاش برای کاهش عوارض ایجاد شده بر صنعت بیمه، لزوم تعریف تشویق و تنبیه برای همه سطوح شرکت ها، کاهش اتکایی بیمه مرکزی و … اشاره کردند.