شورای جهانی طلا در جدیدترین گزارش خود از وضعیت بازار جهانی طلا نوشت: مصرف طلا در مقایسه با بیش از ۱۱۰۱ تن در سه ماهه سال ۲۰۱۲ به ۸۶۸.۵ تن در سه ماهه سوم سال جاری کاهش یافت.
به گزارش پول پرس به نقل از ایسنا، رویترز گزارش داد: با این همه مارکوس گراب، مدیرکل بخش سرمایه گذاری شورای جهانی طلا پیش بینی کرد که روند افت تقاضای جهانی برای طلا در سه ماهه چهارم کند خواهد شد زیرا روند فروش طلا در صندوقهای سرمایه گذاری طلا کمتر میشود.
طبق این گزارش، در مجموع تقاضای سرمایه گذاری در طلا ۵۶ درصد در سه ماهه سوم کاهش یافت و به ۱۸۵.۵ تن رسید. طی این مدت سرمایه گذاران در صندوقهای سرمایه گذاری طلا، ۱۱۸.۷ تن طلا فروختند.
خرید طلا از سوی بانکهای مرکزی نیز ۱۷ درصد یا ۱۸.۹ تن در این مدت کمتر بود. تقاضای این بخش در ۹ ماه نخست سال جاری ۲۵ درصد کاهش یافته و در مقایسه با ۳۹۳.۶ تن در مدت مشابه سال گذشته، به ۲۹۶.۹ تن رسید. تقاضا برای شمش و سکه طلا ۱۶.۷ تن و خرید جواهرات ۲۵ تن افزایش یافت و به ۴۸۷ تن رسید.
در مقابل تقاضای مصرف کننده برای طلا در ۹ ماه نخست سال جاری با بهره برداری خریداران از قیمتهای پایینتر، به رکورد ۲۸۹۶ تن رسید.
قیمتهای طلا که در سپتامبر سال ۲۰۱۱ به رکورد ۱۹۲۰ دلار در هر اونس رسید، از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از ۲۰ درصد کاهش داشته و پس از ۱۲ سال رشد پیاپی، امسال نخستین کاهش سالانه را تجربه خواهد کرد.
بر اساس گزارش رویترز، تقاضا برای سکه، شمش و جواهرات طلا در هند که بزرگترین مصرف کننده این فلز گرانبها در جهان است، به دلیل افزایش تعرفه واردات از سوی دولت، ۷۱ تن یا ۳۲ درصد کاهش یافت. در عوض چین با خرید ۲۰۹.۶ تن، عمده تقاضای مصرف کننده برای طلا را به خود اختصاص داد. خرید جواهرات طلا در این کشور حدود یک سوم افزایش یافت اما سکه و شمش طلا هشت درصد کاهش یافت و به ۴۵.۹ تن رسید. شورای جهانی طلا پیش بینی کرده که تقاضای مصرف کننده چینی برای طلا برای نخستین بار از هند پیشی خواهد گرفت.
تقاضا برای جواهرات طلا در آمریکا که طی بحران مالی به دلیل کاهش اعتماد مصرف کننده، افت شدیدی پیدا کرده بود در سه ماهه سوم بهبود یافت و با ۱۴ درصد افزایش به ۳۵.۳ تن رسید اما خرید شمش و سکه ۲۲ درصد کاهش یافت و به ۸.۱ تن بالغ شد.
انتهای پیام