رییس سازمان توسعه تجارت گفت: تراز تجارت ایران بدون احتساب نفت منفی است.

به گزارش پول پرس به نقل از ایسنا، ولی‌الله افخمی اظهار کرد: در شش ماه اول سال، صادرات نسبت به برنامه‌ی مدون که برای سال ۱۳۹۲ برنامه‌ریزی شده کاهش یافت. البته پیش‌بینی می‌شود با شرایط جدید وضعیت تجارت بهبود یابد.

وی تاکید کرد: امیدواریم در شش ماهه‌ی دوم سال با مقررات‌زدایی و بهبود شرایط خارجی این کاهش صادرات جبران شود.

افخمی در پاسخ به این سوال که چرا حجم واردات دارو‌ در مهرماه کاهش یافته است افزود: مشکلات بانکی یکی از دلایل تاثیر‌گذار در کاهش واردات دارو بوده که به این دلیل نمی‌توان به راحتی پول خرید دارو را منتقل کرد.

در همین رابطه رییس اتحادیه وارد‌کنندگان دارو از اختصاص ۴۰۰ میلیون دلار ارز به هفت بانک داخلی برای واردات دارو خبر داد و گفت: از این پس وارد‌کنندگان دارو برای دریافت ارز موردنیاز خود نیازی به مراجعه به مرکز مبادلات ارزی نخواهند داشت.

ناصر ریاحی با اشاره به اینکه بانک مرکزی مبلغ ۴۰۰ میلیون دلار در هفت بانک کشور به منظور اختصاص ارز واردات دارو سپرده‌گذاری کرده است، گفت: وارد‌کنندگان دارو می‌توانند با دادن ۱۰ درصد از ارزش محموله وارداتی دارو، داروی خود را وارد کرده و ۹۰ درصد مابقی را سه ماه بعد بدون بهره بازپرداخت کنند.

او با اشاره به اینکه مبلغ سپرده‌گذاری شده در هفت بانک قابل افزایش به یک میلیارد دلار خواهد بود، گفت: هفت بانکی که بانک مرکزی آنها را به عنوان بانک‌های عامل پرداخت ارز دارو معرفی کرده است، شامل بانک‌های کشاورزی، ملت، سامان، پارسیان، کارآفرین، پاسارگاد و اقتصاد نوین می‌شوند.

ریاحی تاکید کرد: بانک مرکزی به امور بین‌الملل این هفت بانک بخشنامه کرده تا هرچه زودتر اختصاص ارز واردات دارو را آغاز کنند. با این حساب از این پس وارد‌کنندگان دارو برای دریافت ارز موردنیاز خود نیازی به مراجعه به مرکز مبادلات ارزی نخواهند داشت و این کار کمک زیادی به تسهیل در واردات دارو می‌کند.

از اواخر سال گذشته تا اوایل تابستان امسال انباشت حجم زیادی از داروهای وارداتی در گمرک به دلیل مشکلات ارزی به وجود آمده سروصدای زیادی به پا کرد. براساس آخرین آمار گمرک ایران در مهر ماه امسال واردات دارو به کشور حدود ۳۰ درصد نسبت به ماه قبل از آن کاهش یافت که به گفته رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو قطع ارز پرداختی به دارو به مدت سه هفته در ماه قبل یکی از دلایل این کاهش بوده است.

انتهای پیام

 


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=19447
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

مشکلات بانکی عامل اصلی کاهش واردات دارو
مشکلات بانکی عامل اصلی کاهش واردات دارو
مشکلات بانکی عامل اصلی کاهش واردات دارو
مشکلات بانکی عامل اصلی کاهش واردات دارو
مشکلات بانکی عامل اصلی کاهش واردات دارو
مشکلات بانکی عامل اصلی کاهش واردات دارو
مشکلات بانکی عامل اصلی کاهش واردات دارو