کد خبر: 168690
چهارشنبه 17 دی 1399 - 9:57
نشست خبری گسترش تعاملات ایران و آلمان در حوزه فنیوحرفهای و تسهیل تبادلات کاری بین دوکشور برگزار شد.
به گزارش اخبارپول، در ابتدا ایمان مصدری مدیر عامل سازمان متخصصین مدیران ایران، با اشاره به اینکه تاکنون تنها پل ارتباطی صاحبان مشاغل شبکه اجتماعی “لینکدین” بوده است، گفت: ما تلاش کردیم تا این شبکه اجتماعی تخصصی را بومی سازی کرده و لینکدین ایرانی را عرضه کنیم.
وی ادامه داد: ارتباط موثر بین صاحبان مهارت در دنیا به توسعه کسبوکارها کمک به سزایی میکند و چه بهتر ما در یک بستر بومی شده این شرایط را برای هموطنان خود ایجاد کنیم.
مصدری با تاکید براینکه در دنیا کسب و کارها در بستر لینکدین باهم در ارتباط هستند، خاطرنشان کرد: ما نیاز به تعامل موثر با کشورهای دنیا داریم و انزوایی که به ما تحمیل شده نباید متخصصین و نخبگان ما را از دنیا عقب نگه دارد.
وی با اشاره به اینکه ما در حوزه دانش به شدت فعال هستیم اما در انزوا ماندهایم، تاکید کرد: دولت باید همه جانبه از بخش خصوصی حمایت کرده تا بتواند از پتانسیلهای قوی این بخش به خوبی استفاده کند.
مدیر عامل سازمان متخصصین مدیران ایران همچنین گفت: در راستای تلاش برای خروج از این انزوا، گسترش تعامل آموزشهای فنی و حرفهای و نیروی کار ایران و آلمان را در دستور کار داریم.
در ادامه علیرضا طاهرپور مدیرکل دفتر نظارت، بهسازی و هدایت شغلی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور گفت: سازمان فنی حرفهای کشور در بحث نیروی انسانی استانداردهایی را تعیین میکند تا فراگیران از حداقل استانداردها برخوردار باشند.
وی افزود: گواهینامههایی نیز که در پایان دوره مهارتآموزی به فراگیران اعطا میشود اعتبارات لازم را داشته و حتی بانکها هم برای ارائه وام به ایشان این مدارک را میخواهند.
طاهرپور تصریح کرد: ما در سازمان فنی و حرفهای کشور برای تمام گروههای سنی آموزش درنظر گرفتهایم به طوریکه از نوجوان ۱۲ساله به بالا میتوانند از آموزشهای ما بهره بگیرند.
وی همچنین اذعان کرد: در گواهینامههایی که به فراگیران خود میدهیم تمام استانداردها و کدهای بینالمللی شناخته شده درج میشود و از اعتبارات لازم برخوردار است.
مدیرکل دفتر نظارت، بهسازی و هدایت شغلی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در ادامه این نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگار اخبارپول درخصوص اینکه چقدر تلاش کردید که به مدارس و دانشگاه ها ورود کنید، گفت: ما در نظام آموزش فنی و حرفهای با دو مقوله هنرستانها و آموزشگاه ها مواجه هستیم که فعلا توانستهایم به شاخه کاردانش ورود کنیم اما به مدارس فنیوحرفهای خیر
وی با اشاره به آموزش مهارت توسط این سازمان به کارآموزان کارودانش، تصریح کرد: با هماهنگی آموزش و پرورش، در قالب طرح “ایران مهارت” تلاش کردیم در سه سال اول متوسطه دانشآموزان را با محیط کسب و کار آشنا کنیم و از سال ۸۸ هم مراکز ویژه ای در دانشگاه ها برای تربیت نیروهای متخصص داشتیم.
طاهرپور افزود: هم اکنون هم با همکاری دانشگاه ها و با نیت مهارتآموزی جوانان مراکز TNC را راه اندازی کرده ایم.
در ادامه مهدی ورقایی مدیرعامل شرکت الست گروپ گفت: در کشور آلمان، این صاحبان کسب و کارها هستند که دورههای مهارتی را برگزار کرده و بلافاصله بعد از پایان دوره فراگیران جذب بازار کار می شوند.
وی با ابراز ناخشنودی از اینکه در ایران صاحبان کسب و کار از افرادی که دانش آموخته فنی و حرفه ای هستند استقبال نمی کنند، اظهار کرد: ما تلاش داریم تا با برنامه ای مدون و کامل دانش آموختگان فنی و حرفه ای را به سرعت جذب بازار کار کنیم.
ورقایی ادامه داد: ما حتی شرایطی را فراهم میکنیم که افراد مستعد برای تکمیل دوره های اموزش خود به کشور آلمان رفته و در آنجا مهارت آموی و یا حتی کار کنند. البته این کلاسها تحت لایسنس آلمان و با استانداردهای سازمان فنی و حرفه ای میتواند در داخل کشور هم برگزار شود.
لازم به ذکر است، یکی از روش های مهاجرت به آلمان که این روزها بسیار محبوب شده است، مهاجرت از طریق دوره های فنی حرفه ای یا همان آوسبیلدونگ است. به گفته مهندس مهدی ورقایی افراد با هر استعداد و هر مدرکی که دارند می توانند پس از گذراندن دوره ای سه ساله در آلمان مشغول به کار شوند و این برای کشور ارز آوری به دنبال دارد.
سید اشرفی دبیر کانون آموزشگاه های فنی و حرفه ای هم در این نشست اظهار کرد: در یک اقتصاد دولتی ما چیزی به اسم رقابت نداریم اما در بخش خصوصی این مساله به شدت بارز بوده و مستلزم این است که بخشهای خصوصی برای رشد خود تلاش کنند.
وی افزود: نگاه دولتی داشتن به حوزه کارآموزی و مهارت، مشکل ساز بوده و بهتر است به بخش خصوصی بیشتر میدان داده شود.
سیداشرفی با ابراز تاسف از اینکه ما در کشور فرهنگ مهارتی نداریم، خاطرنشان کرد: مهارت باید اشتغال به همراه داشته باشد و بیکاری قطها ناهنجاری اجتماعی را به دنبال دارد. پس این سه واژه به یکدیگر متصل هستند و ما با ایجاد مهارت و اشتغال پایدار می توانیم مشکلات عدیده ای که داریم را حل کنیم.
وی تاکید کرد: باید فرهنگ مهارت آموزی را ترویج کنیم تا استعدادها شناسایی شده و در جهت رشد و توسعه به کار گرفته شود.
گفتنی است، صاحبان کسب و کارها برای کسب اطلاع از شبکه اجتماعی لینکدین ایرانی میتوانند به آدرس https://LinkedinIran.ir مراجعه کنند.
برای تماشای پست افتتاح لینکدین ایرانی نیز میتوانید به لینک زیر مراجعه کنید.