ویروس کووید۱۹ بیش از ۸ماه است که عملا اقتصاد همه کشورهای دنیا را دستخوش تغییرات چشمگیری کرده است. رکود اقتصادی و بیکاری منجر به افت کیفیت زندگی افراد زیادی در سراسر دنیا شده است که ارکان اقتصادی کشورها از این قاعده مستثنی نمانده‌اند.

به گزارش اخبارپول به نقل از دیوان اقتصاد، صنعت بیمه یکی از مهمتر ارکان توسعه اقتصادی کشوهای دنیا است. در واقع رسالت و ماموریت اصلی صنعت بیمه، تولید و عرضه اطمینان و تأمین امنیت برای فعالیتهای اقتصادی و اجتماعی است که با ابزارها و محصولات مناسب و متنوع بیمه ای، ریسک فعالیتها را پوشش داده و بـه حـداقل ممکن می‌رساند.

اما با توجه به شیوع کووید ۱۹ در سال ۲۰۲۰ تقاضا برای بیمه بخصوص در بیمه‌های زندگی در جهان با افت شدیدی مواجه شده است. این مسائل و مشکلات جدید در صنعت بیمه کشور نیز تاثیرات خود را داشته است.

در این رابطه جهت بررسی پیامدهای شیوع بیماری کرونا بر صنعت بیمه با اقای مفید امینی معاون نظارت بیمه مرکزی به گفتگو نشستیم که در ادامه می‌خوانید.

دلایل کاهش سهم بیمه زندگی (۶درصد) نسبت به بیمه های غیرزندگی در سال ۲۰۲۰ با توجه به این که با شیوع کرونا و رکود اقتصادی به نظر می رسد باید این سهم افزایش می یافت، چیست؟

بررسی روند حق بیمه تولیدی بیمه های زندگی از سال ۱۳۹۴ تا سال ۱۳۹۸ بیانگر رشد مستمر است. نمودار زیر روند تغییرات سهم بیمه زندگی در پورتفوی بازار (درصد) را نشان می دهد و حاکی از رشد مستمر سهم بیمه های زندگی در بازار ایران است.

اگر منظور از سئوال مذکور کاهش سهم بیمه های زندگی در سطح جهانی باشد، دلایل اصلی رکود اقتصادی و شرایط کرونایی درسطح جهانی است، که موجب گردیده حجم پس انداز خانواده ها کاهش یافته و در نتیجه حجم خریداری و پرداخت حق بیمه در بیمه های عمر کاهش یابد. لذا افزایش سهم بیمه های زندگی در سطح جهانی منوط به رونق اقتصادی است.

آیا صنعت بیمه قادر است تا در سال ۲۰۲۱ این مشکلات را پشت سر بگذارد و حق بیمه ها را به سالهای قبل بازگرداند؟

آمار موجود بیانگر رشد حق بیمه صنعت بیمه است. البته نباید فراموش کرد که صنعت بیمه به عنوان یک بخش خدماتی، زیر مجموعه و تابع اقتصاد کشور بوده با متغیرهای کلان اقتصادی ارتباط مستقیم داشته و مسایلی مانند تورم و بی ثباتی تأثیر مستقیم بر این صنعت دارد.

تاثیرات مهلک بیماری کوید۱۹ بر اقتصاد جهان آثار تبعی خود را بر صنعت بیمه نشان داده است که بدیهی است پس از سپری شدن دوران آن اقتصاد و به تبع ان بیمه مجدداً در مسیر رشد قرار خواهد گرفت.

آیا با توجه به شرایط پیش آمده در دنیا از این پس تمام معاملات بیمه ای به روش آنلاین صورت می گیرد و واسطه ها حذف می شوند؟

بیمه مرکزی ج.ا. ایران از سال ۱۳۸۳ ضمن درک مسیر پیش روی صنعت با توجه به روند رو به رشد گسترش فن آوری اطلاعات ضمن برگزاری همایشی با عنوان نقش ICT در صنعت بیمه (مجموعه مقالات این همایش در پرتال پژوهشکده بیمه قابل دستیابی است)، تحولات پیش روی صنعت را برای فعالان بازار بویژه واسطه های بیمه ای اعلام و از فعالان صنعت بیمه خواست که خود را برای آمادگی و بهره برداری از این تحولات که یکی از آنها فروش آنلاین بود، آماده کنند. بطور کلی با توجه به گوناگونی رشته های بیمه ای، بعید به نظر می رسد که خدمات آنلاین بتواند تمام معاملات بیمه ای را تحت پوشش قرار دهد، اما تأثیرات مفیدی بر فرآیند فروش بیمه نامه ها خواهد داشت و به هیچ عنوان به معنای حذف شبکه سنتی فروش حضوری بیمه نیست و شبکه فروش بایستی ضمن بازبینی نقش خود در فرایند فروش، کسب و کارشان را با شرایط جدید منطبق سازند.

عملکرد صنعت بیمه و جایگاه صنعت بیمه کشور طبق شاخص جهانی در سال ۲۰۲۰ با توجه به شرایط چگونه بوده است؟

میانگین رشد ۵ ساله حق بیمه تولیدی صنعت بیمه در سال های ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۸ بیش از ۲۲ درصد بوده و روندی افزایشی داشته است. شاخص حق بیمه سرانه(نسبت حق بیمه تولیدی به جمعیت کشور) سال ۹۸ نسبت به سال ۹۷ بیش از ۱۵۰ هزار تومان افزایش داشته و به رقم ۷۱۱ هزار تومان رسیده است. رتبه جهانی ایران از دیدگاه حق بیمه تولیدی، از رتبه ۴۲ در سال ۱۳۹۴ به رتبه ۳۹ در سال ۱۳۹۸ رسیده و این رقم نشان دهنده آن است که رتبه ایران ۳ واحد بهتر شده است. هم چنین در زمینه سرانه حق بیمه، جایگاه جهانی ایران از رتبه ۶۹ در سال ۱۳۹۴ به رتبه ۶۴ در سال ۱۳۹۸ رسیده که این رقم نیز نشان دهنده آن است که رتبه ایران ۵ واحد بهبود داشته است.

روند تغییرات حق بیمه تولیدی طی پنج سال اخیر که در نمودار زیر مشاهده می کنید نشانگر رشد مستمر این صنعت است. (ارقام نمودار بر حسب هزارمیلیارد ریال است)

همچنین روند تغییرات خسارت پرداختی طی پنج سال اخیر طی پنج سال اخیر در نمودار زیر مشاهده می کنید نشانگر رشد مستمر این صنعت است. (ارقام نمودار بر حسب هزارمیلیارد ریال است)

رشد مستمر صنعت بیمه موجب گردیده است ضریب نفوذ بیمه کشور (درصد) رشد یابد و به ۲.۵ در سال گذشته برسد که از متوسط سطح منطقه چشم انداز که ۱.۹ است پیشی گرفته است.

با توجه به شرایط جدید در دنیا چشم انداز صنعت بیمه را چگونه ارزیابی می کنید؟

همان طور که میدانید صنعت بیمه ارتباطی تنگاتنگ و مستقیم با شاخص های کلان اقتصادی دارد و بنابراین انتظار می روند با رفع موانع و محدودیت های اقتصادی شاهد رشد این صنعت در آینده باشیم. این واقعیت که در سال های اخیر عملکرد صنعت بیمه بیانگر روند رو به رشد این صنعت با وجود تنگناهای اقتصادی بوده است، نشانگر تلاش اهالی صنعت بیمه در کنار پتانسیل بالای آن است که نوید رشدهای بالا در آینده را می دهد.


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=162211
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

در شرایط رکود اقتصادی ناشی از پاندمی کرونا برای صنعت بیمه چه می‌توان کرد؟
در شرایط رکود اقتصادی ناشی از پاندمی کرونا برای صنعت بیمه چه می‌توان کرد؟
در شرایط رکود اقتصادی ناشی از پاندمی کرونا برای صنعت بیمه چه می‌توان کرد؟
در شرایط رکود اقتصادی ناشی از پاندمی کرونا برای صنعت بیمه چه می‌توان کرد؟
در شرایط رکود اقتصادی ناشی از پاندمی کرونا برای صنعت بیمه چه می‌توان کرد؟