مدیرعامل توانیر با بیان اینکه ۵۰۰ میلیون دلار از بابت صادرات برق به کشورهای همسایه طلبکاریم، گفت: متوسط نرخ صادرات برق ۹ تا ۱۰ سنت در هر کیلووات ساعت است که باید بازنگری شود.
به گزارش پول پرس، همایون حائری مدیر عامل توانیر ضمن اعلام مطلب فوق در جمع نمایندگان رسانههای گروهی در پاسخ به این سوال که ایران از بابت صادرات برق به کشورهای همسایه چه میزان طلب دارند، افزود: کل طلب ایران از کشورهای همسایه بابت صادرات برق ۵۰۰میلیون دلار است که ۴۰۰میلیون دلار از این رقم مربوط به عراق است.
وی گفت: این طلب از طریق بانکی به زودی وصول میشود.در قراردادهای صادرات برق به کشورهای همسایه تابعی از فرمولهایی است که براساس نرخ سوخت فوب خلیج فارس در نظر گرفته میشود، به همین دلیل نرخ هرکیلو وات ساعت برق ایران ۹ تا ۱۰ سنت میشود که باید این نرخ بازنگری شود، چرا که قیمت آن تا حدودی پایین است.
وی ادامه داد: ایران سالانه ۸۰۰ میلیون دلار به کشورهای همسایه برق صادر میکند. مدیرعامل توانیر از اختلاف ۴۸ تومانی در هر کیلووات ساعت برق از بابت فروش و قیمت تمام شده گله کرد و گفت: برق فروخته شده به مردم در حال حاضر زیر قیمت بوده و رشد ۴۰ درصدی در مرحله دوم هدفمندی مناسب است.
همایون حائری افزود: اگر بخواهم داستان افزایش نرخ برق را تشریح کنم باید عرض کنم که تا سال ۸۳ نرخ برق سالانه ۲۰ درصد افزایش مییافت و در زمانی که در سال ۸۳ تثبیت قیمتهای برق انجام شد نرخ برق تا سال ۸۹، ۱۷۰ ریال ثابت بود. وی ادامه داد: پس از اینکه هدفمندی یارانهها شکل گرفت و اجرا شد قیمت هر کیلووات ساعت به ۴۳۰ ریال افزایش یافت که ۲۶۴ ریال مربوط به صنعت برق و ۱۶۶ ریال مربوط به هدفمندی یارانهها بود.
حائری اضافه کرد: اگر آن ۱۷۰ ریال سالانه ۲۰ درصد بر قیمت برق اضافه میشد در حال حاضر باید قیمت برق برای هر کیلووات ساعت ۸۷۷ ریال میشد.
انتهای پیام