هر چند ۶ ماه دیگر به زمان اجرای طرح عظیم حذف صفر از پول ملی باقی مانده است اما به نظر می‌رسد دولت یازدهم هنوز برنامه مشخص و تدوین شده‌ای برای اجرایی کردن این طرح در دست ندارد.

به گزارش پول پرس به نقل قانون، پرونده حذف صفر از پول ملی بیش از دو دهه است که در دولت‌های گوناگون مفتوح مانده و هیچ دولتی نتوانسته است نسبت به اجرای این طرح اقدامی نماید. پیش از این با جدی شدن حذف صفر از پول ملی در دولت دهم، بانک مرکزی حتی نسبت به راه‌اندازی سایتی برای نظرسنجی در این خصوص اقدام کرد اما در اردیبهشت ماه امسال اعلام شد که طی یک سال، هیچ نظر جدیدی در این سایت ثبت نشده و کل شرکت کنندگان در این نظرسنجی نیز در حدود ۴۹ هزار نفر بوده‌اند. بررسی وضعیت شغلی شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی نیز پیش از این گویای مشارکت‌نکردن مقامات و مسئولان در این نظرسنجی بود. مسئله حذف صفر از پول ملی با هدف افزایش قدرت پول ملی در دستور کار قرار گرفت حال آنکه بسیاری معتقدند در صورت رعایت نشدن جوانب کار، این طرح نه‌تنها به اقتدار پول ملی منجر نمی‌شود بلکه ممکن است مشکلات اقتصادی را تشدید نماید. بر اساس این گزارش، طی دو سال اخیر، به دلیل اتخاذ سیاست‌های اقتصادی نادرست از یک سو و تشدید مسئله تحریم‌ها از سوی دیگر، ارزش پول ملی به شدت کاهش یافته است. رئیس کل پیشین بانک مرکزی از بررسی مسئله حذف سه یا چهار صفر از پول ملی سخن گفته بود. عباس هشی، عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به اینکه در دولت یازدهم باید رویه‌ها تغییر کند و استقلال بانک مرکزی به این نهاد بازگردانده شود، گفت: وظیفه اصلی و ذاتی بانک مرکزی حفظ ارزش پول ملی است و باید به هر طریق و با اجرای هر سیاستی این مهم را محقق کند.
وی گفت: حذف صفر از پول ملی باید در شرایطی اتفاق بیفتد که دولت تورم را به عنوان یک واقعیت انکارناشدنی بپذیرد. در ضمن تنها حذف صفر نمی‌تواند مسئله تقویت پول ملی را به همراه داشته باشد.
این حسابدار رسمی با اشاره به اینکه حذف صفر از پول ملی می تواند به زیان کسانی تمام شود که پس انداز و سرمایه خود را در بانک‌ها گذاشته‌اند، گفت: افرادی که نه به دنبال خرید طلا و سکه بوده‌اند و نه تن به خرید دلار داده اند در این میان بیشترین زیان را از برداشته شدن صفرها خواهند دید.
این کارشناس مالی توضیح داد: دولت باید با برنامه ریزی مشکلات و نارسایی‌ها در اقتصاد را کاهش دهد. این کار اصلا ساده نیست. متاسفانه حجم بی‌انضباطی‌ها و بی‌قانونی‌ها به حدی بوده که دولت کار سختی را برای اصلاح امور در پیش دارد. وی با اشاره به اینکه در غیاب انضباط، حذف صفر از پول ملی عایدی خاصی برای کشور ندارد، گفت: متاسفانه در ایران دولت‌ها به مردم حساب پس‌نمی‌دهند. می‌بینیم بزرگ‌ترین بی‌قانونی‌ها اتفاق می‌افتد. بعد هم دوره کاری مقامات دولتی تمام می‌شود و از کار خداحافظی کرده و می‌روند. وزیران چه خوب وزارتخانه تحت تصدی‌شان را اداره کنند و چه بد باز هم فرقی ندارد. به راحتی می‌آیند و می‌روند و پاسخگوی اقداماتشان نیز نیستند.
هشی گفت: ما در دو سال اخیر شاهد کاهش شدید ارزش پول ملی هستیم و باید از پول ملی به عنوان زنده یاد و مرحوم یاد کنیم اما اصلا مقامات سابق بانک مرکزی و مسئولان مورد سوال قرار نمی گیرند که چرا به وظایف ذاتی خود عمل نکرده‌اند. وی با ذکر مثالی از ترکیه که تجربه حذف صفر از پول ملی خود را دارد، گفت: ما می‌بینیم که دولت ترکیه بعد از بررسی میزان تولید و ارزش افزوده در اقتصاد خود به این نتیجه می‌رسد که درآمد مردم تکافوی هزینه هایشان را نمی‌دهد. پس می‌آید و در یک برنامه مدون و با کنترل نرخ تورم و ایجاد شفافیت اقتصادی و… این طرح را به مرحله اجرا می گذارد و بعد هم موفق می‌شود که قدرت خرید مردم را ترمیم کند. وی گفت: حالا در ایران اگر دولت این واقعیت را پذیرفته است، باید در مرحله اول به مردم پاسخ دهد و گزارش کار خود را ارائه کند تا افکار عمومی در جریان قرار گیرد که چه اقداماتی با چه کیفیتی انجام شده است، پس از آن و بعد از برقراری نظم وانضباط، می‌توان در شرایط تازه ای چنین طرح‌هایی را مد نظر قرار داد.
به گفته وی ضروری است در شرایط کنونی بانک مرکزی استقلال خود را بازیافته و با تمام قدرت به وظیفه ذاتی خود یعنی حفظ و ارتقای ارزش پول ملی که ناموس اقتصادی کشور است، عمل کند.

انتهای پیام


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=15352
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

«حذف صِفر» از پول ملی بی‌فایده است
«حذف صِفر» از پول ملی بی‌فایده است
«حذف صِفر» از پول ملی بی‌فایده است
«حذف صِفر» از پول ملی بی‌فایده است
«حذف صِفر» از پول ملی بی‌فایده است
«حذف صِفر» از پول ملی بی‌فایده است