در حالی که روز یک‌شنبه دولت اعلام کرد که اندکی قیمت برق را افزایش خواهد داد، دیروز هم خبر رسید وزارت نفت قصد دارد میانگین قیمت گاز مصرفی خانگی، تجاری و صنایع را به‌طور میانگین در هر متر مکعب ۱۰تومان گران کند و این افزایش قیمت در قبوض شهریور اعمال می‌شود. به این ترتیب در حالی که دولت تاکید کرده‌است فاز دوم هدفمندی را اجرا نخواهد کرد، اما به نظر می‌رسد بدون آنکه قصد افزایش یارانه نقدی را داشته باشد یک به یک حامل‌های انرژی را افزایش می‌دهد. هر چند دولت تاکنون تصمیمی درخصوص افزایش قیمت بنزین و گازوئیل نگرفته است، اما دلیل این امر را می‌توان حساسیت زیاد جامعه بر قیمت بنزین و تاثیر نارضایی‌های احتمالی در این خصوص دانست. در همین حال یک کارشناس بخش انرژی در گفت‌وگو با تهران امروز تصمیم افزایش قیمت برق و گاز را نشانه آغاز ورود دولت به فاز دوم هدفمندی می‌داند. عماد حسینی معتقد است، نمی‌توان گفت هم فاز دوم را متوقف کردیم و هم جداگانه قیمت حامل‌های انرژی را افزایش دهیم. در واقع با این حساب می‌توان گفت که دولت وارد فاز دوم هدفمندی شده و باید منتظر آثار تورمی آن نیز باشد.

مجلس شورای اسلامی در بودجه سال‌جاری مجوز افزایش ۳۸ درصدی قیمت حامل‌های انرژی را در قالب اجرای فاز دوم هدفمندی به دولت داده است. اگرچه دولت قبلی این میزان افزایش را برای اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها کافی نمی‌دانست و بر این اساس تاکید کرده بود که اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها را منتفی می‌داند اما افزایش قابل توجه مصرف انرژی در کشور در کنار کاهش درآمدهای نفتی ظاهرا دولت جدید را برای افزایش دادن قیمت بعضی حامل‌های انرژی مجاب کرده است.

به گفته وزیر نیرو نمایندگان مجلس برای توسعه کاربرد انرژی‌های نو و توسعه شبکه برق در روستاها،‌ تصویب کردند که به ازای هر کیلووات ساعت ۳۰ ریال به قیمت برق افزوده شود و این افزایش در قبوض برق اعمال می‌شود. به گزارش فارس، خبرهای رسیده از وزارت نفت حاکی از آن است که میانگین قیمت گاز مصرفی بخش‌های خانگی، تجاری و صنایع نیز گران شده است و قیمت‌های جدید روی قبوض مرداد ماه و ماه‌های پس از آن اعمال خواهد شد. بر این اساس قبوض مصرفی گاز که در حال توزیع است نسبت به سال گذشته به‌طور میانگین در مصرف تابستانی از ۱۲۰ به ۱۳۰ تومان در هر متر مکعب و میانگین قیمت گاز در مصارف زمستانی در هر متر مکعب از ۷۰ به ۸۰ تومان افزایش یافت. یعنی به‌طور متوسط قبوضی که در شهریور ماه به دست مشترکان خانگی، صنعتی و تجاری می‌رسد به‌طور متوسط در هر متر مکعب ۱۰ تومان گران‌تر محاسبه خواهد شد.

عماد حسینی درخصوص افزایش قیمت گاز می‌گوید: «دولت باید به شکل شفاف اعلام کند که فاز دوم هدفمندی آغاز شده است. البته وظیفه مجلس است که به این موضوع ورود پیدا کند و موضع لازم را بگیرد. چرا که مطابق تکلیف قانون قیمت‌ حامل‌های انرژی باید متعادل با افزایش یارانه‌های نقدی افزایش پیدا کند.» البته این کارشناس اضافه می‌کند، بعید نیست که دولت به دلیل کمبود اعتبار برای پرداخت یارانه‌های نقدی، تصمیم به چنین اقداماتی گرفته است.

میزان مصرف گاز در کشور به‌طور متوسط ۳۶۴ میلیون متر مکعب است. با محاسبه‌ای ساده می‌توان دریافت با گران شدن ۱۰ تومانی هر متر مکعب گاز، دولت ماهانه رقمی حدود ۱۱۰ میلیارد تومان از این طریق افزایش درآمد خواهد داشت. گفته می‌شود در حال حاضر شدت مصرف انرژی در ایران به دلیل قیمت ارزان و همچنین راندمان پایین صنایع و دیگر مصرف‌کنندگان انرژی، بسیار بالا و چند برابر متوسط کشورهای پیشرفته و حتی بسیاری از کشورهای در حال توسعه است.

منبع: تهران امروز


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=14757
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

آغاز غیررسمی فاز دوم هدفمندی
آغاز غیررسمی فاز دوم هدفمندی
آغاز غیررسمی فاز دوم هدفمندی
آغاز غیررسمی فاز دوم هدفمندی
آغاز غیررسمی فاز دوم هدفمندی
آغاز غیررسمی فاز دوم هدفمندی