۳.۵ میلیارد دلار از منابع ارزی ایران در قالب واحد یوآن در بانکهای چینی نگهداری میشود. بهدنبال آن هستیم تا روشهای مناسبی به منظور بازگشت این منابع ارزی به چرخه اقتصادی کشور بیابیم و آن را در اختیار واردکنندگان قرار دهیم.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پول پرس به نقل از ایسنا، رضا توفیقی معاون بازاریابی و کمکهای تجاری سازمان توسعه تجارت در نشست “میز چین”، با بیان مطلب بالا چین را بزرگترین بازار صادراتی کالاهای غیرنفتی ایران در سال گذشته معرفی کرد و گفت: همفکری و جمعبندی در رابطه با تعیین روشهایی جهت بازگرداندن منابع ارزی ناشی از صادرات در بانکهای چینی به چرخه اقتصادی کشور اقدامی ضروری است.
در ادامه این نشست، نقرهکارشیرازی، دبیرکل اتاق ایران ظرفیتهای دو کشور ایران و چین برای همکاریهای تجاری را بیش از این برشمرد و گفت: در بخش انرژی پتانسیلهای خوبی برای همکاریهای دوجانبه و چندجانبه بین ایران و چین وجود دارد که تاکنون مغفول مانده است. او با بیان اینکه قرار بود براساس این سند از نظر صنایع پتروشیمی مقام اول منطقه را به خود اختصاص دهیم، بیان کرد: متأسفانه به دلیل حرکات برخی کشورها این حرکت کند شد.
گو، رایزن بازرگانی چین در ایران نیزهمکاری دو کشور در زمینههای عمرانی، برق، معدن، صنایع ریلی و ماشینآلات را بسیار عالی توصیف و اظهار کرد: چین دومین شریک تجاری ایران است. در سال ۲۰۱۲ تولید ناخالص داخلی (GDP) چین ۸۳۰۰ میلیارد دلار بود که نسبت به سال گذشته ۷.۸ درصد رشد یافت. حجم مبادلات چین در این سال ۳۸۷۰ میلیارد دلار اعلام شد.
وی در رابطه با گزارشهای رسیده از بازرگانان ایرانی مبنی بر اینکه بانکهای چینی اعتبار اسنادی (LC) ایرانیها را به راحتی قبول نمیکند، تشریح کرد: در حال حاضر گزارشهایی به دست سفارتخانه و دولت چین رسیده است. تسویه حساب معاملات دو کشور در حال حاضر تنها از طریق یک بانک چینی انجام میشود که موانع بسیاری را برای طرفهای ایرانی داشته است. بر این اساس به دنبال حل مشکلات هستیم و امیدواریم این مشکلات به زودی حل خواهد شد.
انتهای پیام