پس از موفقیت دولت در کنترل بازار ارز، روند بازگشت ارز صادراتی به کشور بهبود یافت به طوری که میزان عرضه ارز صادراتی در سامانه نیما در نیمه نخست سال ۹۸ به هفت میلیارد و ۹۸۰ میلیون یورو رسید که توسط صادرکنندگان برای تامین و واردات کالاهای مورد نیاز به این سامانه تزریق شد.

به گزارش اخبارپول، عرضه هشت میلیارد یورویی در ۶ ماه نخست سال ۹۸ در حالی بوده که در سال ۹۷ در مجموع ۱۱ میلیارد و ۳۰۹ میلیون یورو در سامانه نیما، ارز عرضه شده است.

موفقیت دولت و بانک مرکزی در کنترل بازار ارز و ایجاد ثبات در این بازار در شرایطی رخ داده که آمریکا با اعمال تحریم علیه بانک مرکزی و شبکه بانکی کشور، سعی در بی‌ثباتی اقتصادی کشور داشته است.

سامانه نیما از اردیبهشت پارسال پس از تعدیل سیاست‌های ارزی دولت به عنوان مرجع تعیین نرخ خرید و فروش حواله‌های ارزی تعیین شد.

با راه‌اندازی سامانه نیما، صادرکنندگان و واردکنندگان باید معاملات ارزی خود را در بستر این سامانه به ثبت برسانند.

جزئیات عرضه ارز در نیما
بررسی های ایرنا نشان می‌دهد که در فرودین امسال یک میلیارد و ۲۷۳ میلیون یورو، در اردیبهشت دو میلیارد و ۱۵۴ میلیون یورو و در خرداد امسال یک میلیارد و ۲۴۴ میلیون یورو در این سامانه عرضه شده است.

در تیرماه میزان عرضه ارز به یک میلیارد و ۳۳۹ میلیون یورو رسید و در مرداد به ۹۳۷ میلیون یورو کاهش یافت که کمترین عرضه ماهانه در سال ۹۸ بوده است.

در شهریور امسال نیز یک میلیارد و ۳۴ میلیون یورو به سامانه نیما ارز صادراتی تزریق شده است.

نوسان نرخ ارز در نیما
نرخ خرید یورو در سامانه نیما نیز در دوره مورد بررسی نوسان زیادی را تجربه کرده است به طوری که از میانگین ۱۰ هزار و ۳۳۲ تومان در فروردین امسال به ۱۱ هزار و ۸۵۹ تومان افزایش داشته است.

بالاترین نرخ یورو در سامانه نیما به تیرماه اختصاص داشت که طی آن هر یورو به طور میانگین ۱۲ هزار و ۶۶۰ تومان فروخته شد، کمترین قیمت نیز به اردیبهشت تعلق دارد که طی آن بهای یورو به ۱۰ هزار و ۲۶۷ تومان رسید.

سامانه نیما به عنوان یکی از ابزارهای مهم برای مدیریت بازار ارز به شمار می‌رود که در ماه‌های اخیر با جذب ارز ناشی از صادرات و اختصاص آن به واردکنندگان برای واردات کالاهای مورد نیاز کشور، نقشی مهم در ثبات ارزی ماه‌های اخیر داشته است.

روند عرضه ارز صادراتی در سامانه نیما در ماه‌های اخیر پس از اعلام سیاست‌های جدید بانک مرکزی رشد بیشتری داشته است.

بسته سیاستی نحوه برگشت ارز حاصل از صادرات در سال ۹۸ و نحوه رفع تعهد ارز صادراتی سال ۱۳۹۷ صادرکنندگان در بهار امسال توسط بانک مرکزی ابلاغ شده است.

در سیاستگذاری‌های جدید، صادرکنندگانی که بیش از ۷۰ درصد از ارز ناشی از صادرات را در سامانه نیما عرضه کرده‌اند، تشویق می‌شوند.

بر اساس سیاست‌های جدید، میزان بازگشت ارز پتروشیمی‌ها به چرخه اقتصادی در سال ۱۳۹۸ شامل حداقل ۶۰ درصد در سامانه نیما، حداکثر ۱۰ درصد اسکناس و بقیه واردات در مقابل صادرات خود تعیین شده است.

سایر صادرکنندگان باید حداقل ۵۰درصد ارز خود را در سامانه نیما عرضه کنند و حداکثر تا ۲۰ درصد به صورت اسکناس و بقیه واردات در مقابل صادرات خود یا سایر اشخاص نسبت به برگشت ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصادی اقدام کنند.

کارشناسان معتقد هستند با راه‌اندازی بازار متشکل ارز، روند بازگشت ارز صادراتی به کشور رشد بیشتری بیابد.


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=138668
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

بازگشت ۸ میلیارد یورو ارز صادراتی به چرخه اقتصادی
بازگشت ۸ میلیارد یورو ارز صادراتی به چرخه اقتصادی
بازگشت ۸ میلیارد یورو ارز صادراتی به چرخه اقتصادی
بازگشت ۸ میلیارد یورو ارز صادراتی به چرخه اقتصادی
بازگشت ۸ میلیارد یورو ارز صادراتی به چرخه اقتصادی
بازگشت ۸ میلیارد یورو ارز صادراتی به چرخه اقتصادی