رئیس کانون بانک‌های خصوصی با انتقاد از اجرای طرح مسکن مهر و سیاست ارزی دولت دهم به بیان ناگفته‌های پرداخت و گفت:باید اجازه دهیم نقدینگی به اندازه ملایمی نه به اندازه سال قبل رشد داشته باشد. الان نمی‌توانیم به سمت ارز تک نرخی برویم بلکه باید سیاست تثبیت اقتصادی را اجرا کنیم.

به گزارش پول پرس،مجید قاسمی در جمع خبرنگاران با انتقاد به اقدام بانک مرکزی در دولت دهم مبنی بر برداشت از حساب بانک‌ها، اظهار داشت: بانک مرکزی در جلسه‌ای که با تک تک بانک‌ها داشت به این نتیجه رسید که عملیات شما منطبق با مقررات ارزی است و پول را به حساب بانک‌ها برگرداند اما در روز ۲۹ اسفند ماه که تعطیل بود پول را از حساب بانک‌ها مجدداً برداشت کردند؛ بانک‌ها با این اقدام شوکه شدند.

وی تأمین منابع هدفمندی یارانه‌ها از محل بانک‌ها به دستور دولت دهم را غیرقانونی دانست و افزود: این مصوبه ستاد تدابیر ویژه اقتصادی بود که خلاف قانون است از همین رو این پول باید به حساب بانک‌ها برگردد.

به احترام بانک مرکزی تا به امروز شکایت نکردیم

مدیرعامل بانک پاسارگاد در پاسخ به این سوال که اگر پول‌ها به حساب بانک‌ها بازنگردد شکایت می‌کنید؟ گفت: ما تا به حال به احترام بانک مرکزی شکایت نکردیم. ولی سهامداران بانک‌ها فشار می‌آورند که چرا اقدام قانونی انجام نمی‌دهید؟

قاسمی ضمن اشاره به اینکه بانک‌ها تا یک جایی می‌توانند این وضعیت را تحمل کنند، تصریح کرد: تا جایی که بنده می دانم از آنجایی که آقای دکتر سیف خودشان در جریان بودند و می‌دانند که چه اتفاقی افتاده اقدام مناسبی در اینباره انجام خواهند داد.

وی البته به شرایط روز اقتصاد کشور و بودجه اشاره و اضافه کرد: متاسفانه این پول به خزانه واریز شده و شرایط بودجه دولت مناسب نیست اما امیدواریم اقای دکتر سیف در اینباره با دولت به توافق مناسبی برسند.

رئیس کانون بانک‌های خصوصی در پاسخ به اینکه مسئولان دولتی طی روزهای اخیر اعلام کردند که در تأمین منابع هدفمندی یارانه‌ها به مشکل خورده‌اند و با این وجود احتمال بازگشت پول بانک‌ها را چطور ارزیابی می کنید؟ گفت: به اعتقاد ما این دولت معتقد به انضباط مالی است، همانطور که این دولت بودجه ۲۱۰ هزار میلیارد تومانی را بخاطر اینکه تحقق منابع آن قابل تردید است را به ۱۵۰ هزار تومان کاهش می دهد نشان دهنده این است که دولت معتقد به انضباط مالی است.

قاسمی پول برداشتی از حساب بانک‌ها را متعلق به مردم دانست و افزود: هنوز پول برداشتی از حساب بانک‌ها بعنوان بدهکار بانک‌ مرکزی منظور شده یعنی بانک مرکزی در بانک‌ها بدهکار است و باید این پول‌ها را برگرداند.

وی با اشاره به اینکه ۹۰ درصد پول‌های برداشتی به بانک پاسارگاد برگشته بود ولی در ۲۹ اسفند مجدداً برداشت شد، تصریح کرد: پولی که از حساب بانک‌ مرکزی برداشت می شود باید با مصوبه قانونی باشد.

این مدیر عامل بانک خصوصی با بیان اینکه پول پرداختی از سوی بانک مرکزی پول پر قدرت طلقی می شود درباره مرز بانک مرکزی و دولت توضیح داد: مرز قانون است؛ برداشت از منابع بانک مرکزی نیازمند مصوبه قانونی است.

 طرح مسکن مهر در دولت هاشمی کلید خورد

قاسمی به زمان ریاست خود در بانک مرکزی اشاره و تصریح کرد: آنزمان در دولت گفتم که مجوز شرعی ما برای اینکه مالیات تورمی از مردم میگیریم چیست؟ برداشت از حساب بانک مرکزی یعنی مالیات تورمی.

وی با انتقاد از برداشت از حساب بانک مرکزی برای تأمین منابع مالی مسکن مهر گفت: مگر دولت‌های قبلی به فکر مسکن مردم نبودند؟ یادم می آید در دولت آقای هاشمی و زمان مرحوم آقای کازرونی همین بحث مطرح شد. آنموقع بنده قائم مقام وزیر نیرو بودم. در دولت بحث مطرح شد که ما می توانیم ایکس مقدار مسکن بسازیم ولی به ایکس مقدار منابع نیاز داریم.

مدیر عامل بانک پاسارگاد اضافه کرد: بررسی شد که منابع مورد نیاز برای ساخت مسکن مورد نظر در هیچ سازمانی نیست جز بانک مرکزی؛ ولی اینکار را انجام ندادند و از بانک مرکزی پولی برداشت نشد.

قاسمی با اشاره به اینکه تورم اقلام خوراکی الان ۶۰ درصد است بیان کرد: این درست نیست که بخاطر آباد کردن یک نقطه تمام مملکت دچار آسیب و خسارت شود.

چاره‌ای جز تثبیت اقتصادی نداریم

رئیس کانون بانک‌های خصوصی درباره هماهنگی تیم اقتصادی دولت به خصوص مدیریت برنامه ریزی، وزارت اقتصاد و بانک مرکزی گفت: الان ما منتظر هستیم تا راه‌حل‌های دولت را بشنویم تا الان فقط بیان مساله شده است البته باید توجه داشت که انصافاً راه حل‌ها سخت و پیچیده است.

وی با بیان اینکه در رکود تورمی کار یا باید از رکود یا از تورم اقدامات صورت گیرد، ادامه داد: برنامه دولت در این باره باید مشخصاً اعلام شود. الان به جای اینکه از طریق نقدینگی کنترل صورت گیرد باید اجازه دهیم نقدینگی به اندازه ملایمی نه به اندازه سال قبل رشد داشته باشد؛ نمی شود ماشین را با سرعت ۱۸۰ را با یک سرعت نگه داریم.

قاسمی گفت: الان باید رشد نقدینگی از ۳۰ درصد به زیر ۲۰ درصد و حدود ۱۵ درصد برسد اما با شرایط کسری بودجه راه حل دولت مشخص نیست؛ در عین حال باید در قیمت کالا و خدمات نیز اقداماتی انجام شود به این معنی که الان افزایش قیمت نداشته باشیم.

رئیس کل پیشین بانک مرکزی البته اذعان کرد که هیچ چاره‌ای وجود ندارد که برای یک دوره کوتاه مدت اقتصادی برنامه تثبیت اقتصادی در کشور اجرا شود تا هم تورم کنترل و هم مانع از گسترش رکود تورمی شویم.

دولت خزانه را خالی تحویل گرفت

وی با تأکید بر سیاست تثبیت قیمت ارز گفت: الان ما نمی توانیم به سمت ارز تک نرخی حرکت کنیم؛ من متاسفم هم شدم از آقای بهمنی خواهش کردم پول بانک‌ها را برگردانید ولی ایشان گفتند بانک‌ها فساد کردند و مبارزه با فساد سخت است؛ این کار خلاف واقع است.

قاسمی ضمن اشاره به افزایش نقدینه خواهی به ۲۵ برابر افزود: قیمت ارز از ۱۰۶۰ تومان به ۱۲۲۶ تومان و بعد به ۲۵۰۰ تومان رسید؛ قیمت ارز ۱۰۰ درصد افزایش یافته است؛ بانک مرکزی بخشنامه داده که به کسی یک دلار ارز نمی دهیم تا ۱۰۰ درصد ریال آنرا دریافت نکنیم. در نتیجه بهترین ابزار کشور که گشایش ال سی بوده از بین برود.

مدیر عامل بانک پاسارگاد با بیان اینکه دولت یازدهم خزانه را خالی دریافت کرده است، تصریح کرد: آمار داده‌اند که تعهدات ارزی ۱۴.۵ میلیارد دلار شده درحالی که باید الان این آمار حداقل ۴۰ میلیارد دلار باشد.

انتهای پیام

 


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=13640
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

انتقاد مجیدقاسمی از تلاش برای توقف رشد نقدینگی ودلار تک نرخی
انتقاد مجیدقاسمی از تلاش برای توقف رشد نقدینگی ودلار تک نرخی
انتقاد مجیدقاسمی از تلاش برای توقف رشد نقدینگی ودلار تک نرخی
انتقاد مجیدقاسمی از تلاش برای توقف رشد نقدینگی ودلار تک نرخی
انتقاد مجیدقاسمی از تلاش برای توقف رشد نقدینگی ودلار تک نرخی
انتقاد مجیدقاسمی از تلاش برای توقف رشد نقدینگی ودلار تک نرخی