امارات متحده عربی با سهم وزنی ۱۴.۵۹ درصد و سهم ارزشی ۱۹.۵۱ درصد ؛ چین با سهم وزنی ۱۰.۳۱ درصد و سهم ارزشی ۱۷.۰۷ درصد ؛ جمهوری کره با سهم وزنی ۵.۸۸ درصد و سهم ارزشی ۹.۳۸ درصد به ترتیب اصلی ترین کشورهای مبدأ واردات ایران بودهاند.
گزارش رسمی آمار صادرات و واردات کشور در ۷ ماهه نخست سال ۲۰۱۳ میلادی منتشر شد که بر اساس آن واردات انواع کالاها به ارزش ۲۵.۷ میلیارد دلار و صادرات کالاهای غیر نفتی ۱۷.۶۵۳ میلیارد دلار اعلام شده است.
به گزارش پول پرس به نقل از تسنیم، در گزارش آمار مقدماتی تجارت خارجی کشور که توسط گمرک منتشر شده آمده است طی هفت ماهه سال ۲۰۱۳ میلادی میزان واردات انواع کالاها به مقدار ۱۸.۲۵۴ میلیون تن و به ارزش ۲۵.۷ میلیارد دلار بوده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر وزنی ۲۵.۲۴ درصد و از نظر ارزشی ۲۵.۶ درصد کاهش داشته است.
براساس این گزارش، امارات متحده عربی با سهم وزنی ۱۴.۵۹ درصد و سهم ارزشی ۱۹.۵۱ درصد ؛ چین با سهم وزنی ۱۰.۳۱ درصد و سهم ارزشی ۱۷.۰۷ درصد ؛ جمهوری کره با سهم وزنی ۵.۸۸ درصد و سهم ارزشی ۹.۳۸ درصد به ترتیب اصلی ترین کشورهای مبدأ واردات ایران بودهاند.
همچنین در گزارش گمرک تأکید شده که متوسط قیمت هر تن کالای وارداتی طی هفت ماهه سال ۲۰۱۳ میلادی معادل ۱۴۰۸ دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۰.۴۸ درصد کاهش داشته است.
در این گزارش به میزان آمار صادرات کشور نیز اشاره شده است؛ بر این اساس طی هفت ماهه سال ۲۰۱۳ میلادی میزان صادرات کالاهای غیر نفتی به مقدار ۴۳.۹۳۵ میلیون تن و به ارزش ۱۷.۶۵۳ میلیارد دلار بوده است که نسبت به سال گذشته از نظر وزنی ۶.۴۶ درصد افزایش و از نظر ارزشی ۱۲.۳۹ درصد کاهش داشته است.
چین با سهم وزنی ۴۲.۴۳ درصد و سهم ارزشی ۲۰.۹۶ درصد؛ عراق با سهم وزنی ۲۱.۷۸ درصد و سهم ارزشی ۲۰.۲۷ درصد؛ امارت متحده عربی با سهم وزنی ۶.۵۳ درصد و سهم ارزشی ۱۰.۹۵ درصد به ترتیب اصلی ترین کشورهای مقصد صادرات بودهاند.
متوسط قیمت هر تن کالای صادراتی طی هفت ماهه سال ۲۰۱۳ میلیادی، معادل ۴۰۲ دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۷.۷۱ درصد کاهش داشته است.
انتهای پیام