یک کارشناس حوزه کار طرح موضوعاتی از قبیل افزایش دستمزد را موجب چالش بیشتر میان کارگران و کارفرمایان دانست و گفت: دولت باید از بنگاههایی که دچار مشکل شدهاند، حمایت کند.
به گزارش پول پرس، حمید حاجاسماعیلی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: با توجه به شرایط خاصی که اکنون در آن قرار داریم، ایجاد چالش و تنش بیشتر با کارفرمایان به نفع کارگران نیست و لذا به دلیل مشکلات خاصی که بر بازار کار حاکم شده باید همراهی و همکاری بیشتر میان گروههای کارگری و کارفرمایی را خواستار باشیم.
وی درباره درخواست فراکسیون کارگری مجلس مبنی بر افزایش دستمزد کارگران افزود: از آنجایی که کارفرمایان با مشکلات متعددی در شرایط کنونی دست و پنجه نرم میکنند لذا به صلاح نیست که چنین انتظاراتی را با هدف افزایش قدرت خرید کارگران به وجود آوریم.
به اعتقاد این فعال کارگری دولت باید بخشی از این مسوولیت را برعهده بگیرد و از راهکارهای متعددی به حمایت از خانوارهای کارگری بپردازد.
حاج اسماعیلی پیشنهاد کرد: در راستای افزایش توان خرید کارگران، دولت کالاهای اساسی را از طریق سازمان تامین اجتماعی و به صورت مستقیم در اختیار کارگران قرار بدهد.
وی گفت: تامین کالاهای اساسی و مورد نیاز کارگران یک امر بدیهی است و فلسفه تاسیس و فعالیت سازمان تامین اجتماعی نیز بر این امر تاکید دارد که در مواقع بحرانی از کارگران حمایت کند.
حاج اسماعیلی افزود: با توجه به اینکه منابع سازمان تامین اجتماعی متعلق به کارگران است دولت می تواند از همین منابع برای کارگران خرج کند و از کانالهای رسمی سازمان تامین اجتماعی به کارگرانی که ثبت رسمی شدهاند و در حدود ۸.۵ تا ۱۰ میلیون نفر را شامل می شوند تا پایان سال ۹ قلم کالای اساسی را به شکل یارانهای در اختیار کارگران قرار بدهد.
این کارشناس حوزه کار در عین حال اعطای وامهای ارزان قیمت ودیعه مسکن را از دیگر اقدامات حمایتی دولت عنوان کرد و افزود: کارگرانی که در خانههای استیجاری زندگی میکنند میتوانند تحت عنوان ودیعه مسکن درخواست وام خود را به بانکهای ملت و بانک رفاه کارگران ارائه کنند، از آنجایی که بانک رفاه متعلق به تامین اجتماعی است و از طرفی بیش از ۵۰ درصد منابع بانک ملت هم به سازمان تامین اجتماعی تعلق دارد دولت می تواند وام ودیعه مسکن را با نرخ پایین به کارگران اختصاص بدهد.
وی در پایان با بیان اینکه دولت باید از بنگاههایی که دچار مشکل شدهاند حمایت کند، افزود: طرح موضوعاتی همچون افزایش دستمزدها در شرایط کنونی به صلاح نیست و تنش و چالشهای بیشتر میان کارگران و کارفرمایان را به دنبال دارد.
انتهای پیام