ناظران و سیاسگذاران مالی، بمنظور جلوگیری از وقوع بحران مالی دیگری در جهان، توجه خود را بر موسسات مالی و سرمایه گذاری متمرکز کرده اند.
به گزارش پول پرس به نقل از جام، «قرار است که رهبران ۲۰ کشور بزرگ اقتصادی جهان، موسوم به گروه ۲۰، در پنجم و ششم ماه سپتامیر در سنت پترزبورگ روسیه گردهم آیند، تا برای جلوگیری از بروز بحران مالی دیگری در جهان گام جدیدی بردارند. انتظار میرود رهبران جهان در اجلاس سنت پترزبورگ آخرین بخش اصلاحات مقررات مالی، یعنی تدوین مقررات جدید بر ۶۰ تریلیون دلار سرمایه های سیستم شبه بانکی جهان را مورد بحث قرار دهند.
سیستم شبه بانکی به مجموعه ای از موسسات مالی و سرمایه گذاری غیر بانکی، مانند صندوق های سرمایه گذاری – هج فاندز- گفته میشود که خدماتی مشابه با بانکهای تجاری و سرمایه گذاری ارائه میدهند، بدون آنکه تحت مقررات بانکی باشند.
سیستم شبه بانکی در مقایسه با بانکها تا بحال تحت مقررات و نظارت کمتری عمل میکرده اند. بنابراین یکی از اهداف عمده اجلاس فوق تصویب مقرارت جدیدی است تا بانک های مرکزی و سایر سازمانهای دولتی بتوانند فعالیت این موسسات را، که نقش عمده ای در وقوع بحرانهای مالی و اقتصادی سال ۲۰۰۷ میلادی داشتند، تحت کنترل و نظارت در آورد.
حجم داد و ستد و میزان سرمایه سیستم شبه بانکی از سال ۲۰۰۰ میلادی رو به رشد گذاشته است. ولی در اواخر سال ۲۰۰۷ میلادی، همزمان با شروع بحرانهای مالی مالی و اقتصادی جهان، رشد سیستم شبه بانکی برای مدت کوتاهی متوقف شد، ولی پس از سال ۲۰۰۸ به رشد خود ادامه داد.
در سال ۲۰۰۷ میلادی، سرمایه ۱۱ موسسه شبه بانکی عمده جهان بالغ بر ۵۰ تریلیون دلار بود، که در سال ۲۰۰۸ به ۴۷ تریلیون دلار کاهش یافت. اما، در اواخر سال ۲۰۱۱، سرمایه کل شبه بانکهای جهان دوباره رشد کرد و بالغ بر ۶۰ تریلیون دلار شد. بر اساس بر آورد بلومبرگ، در ماه نوامبر سال ۲۰۱۲، کل سرمایه شبه بانکهای جهان به ۶۷ تریلیون دلار رسید.
انتظار میرود که در اجلاس سنت پترزبورگ در روسیه، سران ۲۰ کشور بزرگ اقتصادی جهان اصلاحات سیستم شبه بانکی جهان را به تصویب برسانند.»»
انتهای پیام