با فشارهای بودجه‌ای بیشتر بر درآمدهای مالیاتی در بودجه ۱۳۹۸ بحث مالیات از پزشکان بیشتر از گذشته مطرح می‌شود. این در حالی ست که رئیس اسبق سازمان امور مالیاتی با اظهار اینکه پزشکان ملزم به نصب دستگاه کارتخوان در مطب خود هستند، پیشنهاد کرد که برای اخذ مالیات از این قشر، از شیوه‌های غیرمستقیم مانند کانون پزشکان استفاده کرد.

به گزارش اخبارپول به نقل از ایسنا، علی اکبر عرب مازار، رئیس اسبق سازمان امور مالیاتی با اشاره به موضوع فرار مالیاتی پزشکان در این باره بیان کرد: اینکه سازمان امور مالیاتی بخواهد هر بار دنبال یکسری از مؤدیان مالیاتی باشد، اساساً شیوه درستی نیست. چاره کار اجرای طرح جامع مالیاتی است. از سوی دیگر نرخ‌ها در نظام سلامت کشش‌ناپذیر است؛ به این معنا که چون مردم به خدمات پزشکان نیازمند هستند آنها می‌توانند هر قیمتی برای خدمات در نظر بگیرند.

با اینکه برخی برآوردها، فرار مالیاتی قشر پزشکان را در حدود ۶,۰۰۰ میلیارد تومان تخمین می‌زنند، وی معتقد است که با توجه به ماهیت رشته پزشکی نمی‌توان برآوردی از میزان فرار مالیاتی در این حوزه ارائه کرد.

عرب مازار به جای تاکید بر شیوه‌های مستقیم جلوگیری از فرار مالیاتی در قشر پزشکان پیشنهاد کرد: سازمان امور مالیاتی از شیوه‌های غیرمستقیم برای جلوگیری از فرار مالیاتی در این حوزه استفاده کند، به این صورت که سعی شود با نهادهای رابط مانند کانون پزشکان یا سازمان نظام پزشکی جلساتی بگذارند. در غیر این صورت بیمارستان‌ها و پزشکان می‌توانند از ارائه اطلاعات خودداری کنند.

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی همچنین متذکر شد: سازمان امور مالیاتی در شیوه‌های اخذ مالیات از پزشکان انعطاف به خرج دهد و روی گروه‌های خاصی از پزشکان که احتمال بیشتری می‌رود تا فرار مالیاتی داشته باشند تاکید کند. برای مثال پزشکان عمومی در شهرستان‌ها که تعدادشان هم زیاد است نمی‌توانند آنچنان فرار مالیاتی داشته باشند.

وی با بیان اینکه در ارتباط با اخذ مالیات پزشکان باید احتیاط کرد تا بیماران درگیر نشوند، تصریح تاکید کرد: پزشکان به لحاظ قانونی ملزم هستند در مطب خود دستگاه کارتخوان نصب کنند اما واقعاً نمی‌توان به دلیل عدم نصب کارتخوان، مطب کسی را تعطیل کرد. از سوی دیگر حتی اگر دستگاه کارتخوان هم نصب کرد باز هم برخی‌ها ممکن است از طرق دیگری آن را دور بزنند.

عرب‌مازار ادامه داد: بسیاری از فعالان در قشرهای دیگر هستند که از درآمدهای کلانی هم برخوردارند اما عملاً مالیاتی پرداخت نمی‌کنند، در اینجا اقشاری مانند پزشکان ممکن است احساس تبعیض کنند.

بر اساس این گزارش، با پیش‌بینی ۱۵۳ هزار تومان برای درآمدهای مالیاتی این منبع درآمدی در سال آینده (۱۳۹۸) نسبت به سال جاری حدود ۱۱ هزار میلیارد تومان افزایش دارد.

همچنین دولت در لایحه بودجه سال آینده مجموع منابع عمومی را ۴۰۷ هزار میلیاردتومان پیش‌بینی کرده که بخشی از این منبع از محل درآمدها تأمین می‌شود. درآمدها که متشکل از مالیات و سایر درآمدهاست، به گونه‌ای پیش‌بینی شده که در مجموع به ۲۰۸ هزار میلیارد تومان می‌رسد و از این رقم تا ۱۵۳ هزار میلیارد متعلق به درآمدهای مالیاتی است.

لازم به ذکر است، طرح جامع مالیاتی نیز طرحی است که در آن مؤدیان شاهد گونه‌ای جدیدی از خدمات مالیاتی به صورت الکترونیک و آنلاین خواهند بود. مکانیزه کردن اطلاعات مؤدیان یکی از اقدامات مهم در این طرح است که با هدف استقرار نرم افزار یکپارچه مالیاتی است. دریافت اظهار نامه، ارسال صورت معاملات فصلی، دسترسی مؤدیان به پرونده مالیاتی خود، برخورداری از امضای دیجیتال و تأمین اطلاعات مورد نیاز در فرایند الکترونیکی کردن نظام مالیاتی انجام می‌شود.


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=125374
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

پزشکان ملزم به نصب کارتخوان در مطب هستند
پزشکان ملزم به نصب کارتخوان در مطب هستند
پزشکان ملزم به نصب کارتخوان در مطب هستند
پزشکان ملزم به نصب کارتخوان در مطب هستند
پزشکان ملزم به نصب کارتخوان در مطب هستند
پزشکان ملزم به نصب کارتخوان در مطب هستند