ایران کشوری است که در حال تغییر الگوی زندگی و تغذیه است. کیفیت غذا هر روز پایینتر میآید و با وجود سیری شکمی، سیری سلولی در افراد حاصل نمیشود. بنابراین نیاز به مصرف مکملهای غذایی احساس میشود.
به گزارش ایسنا، دکتر سیدعلی کشاورز دبیرعلمی همایش مکملهای غذایی، رژیمی و دارویی گفت: حتی افرادی که بیماری خاصی ندارند یا در گروه اقشار نیازمند به مکملها قرار ندارند، اگر شرایط تغذیه و سبک زندگی ویژهای دارند، نیاز به مصرف مکملها دارند.
کشاورز در رابطه با رژیم غذایی مردم ایران گفت: در بررسی که سال ۷۴ در هفت استان شامل تهران انجام شد، ۵۰ درصد از مردم کمبود ریزمغذیها را نداشتند اما این تعادل به قیمت دریافت مازاد انرژی بود. ۴۰ درصد از افراد کمبود ریزمغذی داشتند و تنها ۹.۹ درصد در این استانها رژیم غذایی متعادل داشتند.
وی در این رابطه افزود: بر اساس این آمار در سراسر کشور برآورد میشود ۲۰ تا ۲۵ درصد افراد رژیم غذایی متعادل شامل دریافت کامل ریزمغذیها و انرژی دریافتی است و ۴۵ تا ۵۰ درصد سیری سلولی به قیمت مازاد انرژی دارند و ۳۰ درصد افراد انواع کمبودهای انرژی و پروتئین در کنار کمبود ریزمغذیها دارند و تنها ۲۰ درصد در سطح ملی تغذیه مناسبی دارند. بیشترین کمبود شامل کمبود آهن میشود و پس از آن کمبود ید که با توجه به برنامههای وزارت بهداشت برای یددار کردن نمک مصرفی خانوادهها برطرف شده است.
انتهای پیام