مدیر بانکداری الکترونیک بانک قرض الحسنه رسالت گفت: طبق بخشنامه الزامات رمزهای پویای بانک مرکزی از اول خردادماه ۹۸ رمز دوم ایستای کارت های بانکی حذف و رمزهای پویا جایگزین آن می شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبارپول، محمدمهدی مهدوی در خصوص ابلاغ الزامات رمزهای پویا در تراکنش های مبتنی بر کارت از سوی بانک مرکزی گفت: افزایش امنیت یکی از دغدغه های تمام بانک ها به منظور صیانت از دارایی های مشتریان بانکی بوده و هدف بانک مرکزی از ابلاغ این بخشنامه ارتقاء امنیت در این بخش است.
وی افزود: البته این تغییر و تبدیل رمزهای دوم ایستا در تراکنش های مبتنی بر کارت به رمزهای پویا در گام اول نیازمند فرهنگ سازی در جامعه است زیرا در بخش زیرساخت در شبکه بانکی در این خصوص مشکلی وجود ندارد.
فرهنگ سازی اولین گام برای بهره گیری از رمزهای پویا در تراکنش های مبتنی بر کارت
مهدوی تصریح کرد: از بُعد فرهنگ سازی و اطلاع رسانی این موضوع به عموم مردم باید برنامه ریزهای مشخصی در این بخش انجام شود و شتابزده نباید در این مسیر حرکت کرد زیرا فرهنگ سازی در هر موضوعی نیازمند زمان است.
وی خاطر نشان کرد: ابلاغ الزامات رمزهای پویا و اجرای آن در شبکه بانکی به قطع یقین سطح امنیت تراکنش های بانکی را افزایش می دهد و از وقوع کلاهبرداری و تقلب های احتمالی در این بخش جلوگیری می کند.
مدیر بانکداری الکترونیک بانک قرض الحسنه رسالت در خصوص زمانبندی اجرای این بخشنامه، گفت: این بخشنامه از یکم شهریورماه سال جاری به شبکه بانکی ابلاغ شده و در سه فاز اجرایی می شود. فاز اول آن ابلاغ این بخشنامه از سوی بانک مرکزی به شبکه بانکی بوده که انجام شده است.
ارائه همزمان خدمت رمز دوم ایستا و پویا کارت های بانکی از اول آذرماه
مهدوی تصریح کرد: فاز دوم این بخشنامه که از اول آذرماه امسال اجرایی می شود، انتقال مسئولیت جبران خسارت مالباختگان به بانک و موسسات اعتباری است، بدین معنا که اگر شخصی در این بخش مشکلی برایش ایجاد شود جبران خسارت مشتری بر عهده بانک و موسسه اعتباری است.
وی افزود: در همین فاز نیز باید ارائه هم زمان خدمت رمز دوم به صورت پویا و ایستا به مشتریان از سوی بانک ها از اول آذرماه انجام شود. مدیر بانکداری الکترونیک بانک قرض الحسنه رسالت با بیان اینکه تا قبل از آذرماه سال ۹۷ نیز فعالیت بانک ها باید بر مقوله فرهنگ سازی برای این تغییر متمرکز شود، اذعان داشت: در فاز سوم این بخشنامه نیز آمده که از اول خردادماه ۹۸ رمزدوم ایستای کارت های بانکی حذف و رمزهای پویا جایگزین آن شود.
حرکت به سمت بهره گیری از رمزهای پویا در رمز اول کارت های بانکی
مهدوی ادامه داد: البته بانک ها باید به سمت پویا سازی رمز اول کارت ها نیز حرکت کنند و بر همین اساس، در این بخشنامه نیز به بانک ها و موسسات اعتباری توصیه شده در تراکنش های با مخاطره زیاد در خدماتی که از رمز اول کارت های بانکی استفاده می شود نیز از رمزهای پویا استفاده کنند.
وی با تاکید بر اینکه اغلب تراکنش های بانکی دارای حساسیت هستند، اظهار داشت: بانک مرکزی تنها سه ماه برای فرهنگ سازی به منظور پویاسازی رمزهای دوم تراکنش های مبتنی بر کارت زمان در نظر گرفته و از آنجایی که مقوله فرهنگ سازی نیازمند زمان است، این فرصت سه ماه به منظور تحقق این هدف شاید کم باشد.
مهدوی تصریح کرد: از اول آذرماه نیز رمز دوم کارت های بانکی همزمان هم به صورت پویا و ایستا به مشتریان ارائه می شود و مسئولیت جبران خسارت در این روند به مالباختگان نیز بر عهده بانک است که فرصت فرهنگ سازی در این بخشنامه کم در نظر گرفته شده ولی اجرای فاز سوم و حذف رمز دوم ایستا تراکنش های مبتنی بر کارت و زمانبندی آن مناسب در نظر گرفته شده است.
وی در پاسخ به این پرسش که از اول آذرماه تمام مشتریان بانک ها ملزم به دریافت رمز پویا هستند، گفت: از اول آذرماه این روند به صورت تدریجی دنبال می شود ولی از اول خردادماه ۹۸ که رمز دوم ایستای کارت های بانکی حذف می شود این موضوع برای تمام دارندگان کارت های بانکی الزامی است.