عضو هیات علمی موسسه پژوهشهای بازرگانی درباره راهکار ثبات قیمت دلار گفت: در بازار ارز در ابتدا تقاضای سفتهبازی که ناشی از فشار تحریمهاست، باید رفع شود. اگر فشار تحریمها کمتر شود، بازار ارز ثبات بیشتری پیدا میکند.
به گزارش پول پرس، علی دینیترکمانی افزود: البته در کنار این اتفاق خیلی از سیاستهای دیگر مثل کمک به نرفتن نقدینگی بازار به سمت ارز و طلا میتواند راهگشا باشد؛ به طوری که این نقدینگی بتواند به سمت تولید حرکت کرده و باعث افزایش بازدهی در تولید شود.
وی اضافه کرد: یک سیاست دیگر هم بازی با نرخ بهره و سود بانکی است که تیغ دولبه است که هم میتواند باعث افزایش هزینه تولید شده و ریسک سرمایهگذاری را افزایش دهد و هم میتواند نقدینگی را به سمت بانکها سوق دهد.
عضو هیات علمی موسسه پژوهشهای بازرگانی ادامه داد: اگر نرخ دلار به مدت دو الی سه سال در همین حول و حوش بماند و مردم مطمئن باشند که این نرخ تقریبا روی عدد ? هزار تومان میماند بزرگترین کمک به اقتصاد است و سرمایهگذاری قطعا رونق پیدا میکند؛ چرا که زمانی نقدینگی به سمت بازار ارز میرود که مردم به افزایش ارزش پول خود از طریق خرید ارز امیدوار باشند؛ در واقع ثبات نرخ ارز از کاهش نرخ ارز مساله مهمتری است.
این استاد اقتصاد دانشگاه افزود: علاوه بر این مسائلی که ذکر شد، یک سری مشکلات ساختاری نیز وجود دارد که ربطی به مسائل اقتصادی ندارد. به عنوان مثال، حل مساله پرونده هستهیی ایران به نحوی که تنشها تا حدی مرتفع شود بسیار مهم و ضروری است.
دینیترکمانی درباره تیم اقتصادی دولت جدید نیز توضیح داد: به نظر من کابینه ترکیب خوبی دارد. حالا ممکن است برخی نسبت به دیگران قابل قبولتر باشند، اما برای مثال افرادی مانند آقای نعمتزاده یک وجههیی دارند که یک وزیر صفر کیلومتر ندارد و همین تاثیر مثبتی دارد.
وی درباره آینده پرداخت یارانهها هم گفت: من فکر میکنم دولت سال اول باید به همین صورت یارانه نقدی را پرداخت کند و از سال دوم یکسری تغییراتی در آن ایجاد شود که از جمله آن حذف برخی دهکها از دریافت یارانه نقدی باشد که به نظر من اقدام مثبتی محسوب میشود.
انتهای پیام