با اجرای دستورالعمل رگولاتوری توسط مخابرات مبنی بر دریافت هزینه ۹۰۰تومانی از مشترکان همکد شده تلفن ثابت، درآمد مخابرات از استان تهران ماهانه ۶میلیارد و ۵۴۵ میلیون و ۷۰۰هزار تومان افزایش مییابد.
به گزارش پول پرس به نقل از تسنیم، همکدسازی مخابرات که بهدنبال یکسانسازی کدهای درون استانی و محاسبه تعرفه شهرستانهای یک استان طبق تعرفه شهری است، این روزها به دلیل برخی معادلات ناصحیح مخابرات دچار ابهامات و سوالات بسیاری است. اما این طرح که مخابرات مسئول اجرای آن از طرف دولت شده، قرار است از مشترکان همکد شده استانها ۹۰۰ تومان را ماهانه بابت هزینههای اجرا بگیرد به نحوی که در پایان سررسید هر دوره (هر دو ماه یکبار)، مشترکان باید مبلغ ۱۸۰۰تومان را بابت همکد شدنشان بپردازند. این هزینه اجباری که از طرف رگولاتوری به مشترکان تلفن ثابت تحمیل شده است و البته با توجه به ورود شورای رقابت به این بحث، احتمال لغو یا تغییر در پارامترهای آن داده میشود، به گفته مخابرات از ۱۵ مرداد در تمامی استانها اجرایی میشود. پیش از این تهران، البرز و قم همکد شده بودند و با احتساب این موضوع و در صورت تصمیمگیری قطعی مخابرات برای دریافت این هزینه از مشترکان، در سر رسید جاری باید شاهد تغییراتی در قبض تلفن ثابت مشترکان این سه استان باشیم.
تعرفهای که مخابرات بابت همکدسازی (حذف کد بین شهری) میگیرد، پالسی ۵۸.۷۱ ریال است که پیش از این و قبل از همکدی ۵۱.۰۳ بود اما جالب است مسئولان رگولاتوری که به جای جبران هزینههای مخابرات از اجرای این طرح، کلیه هزینهها را بین مخابرات و مشترکانش به اشتراک گذاشتند، تاکید دارند که مخابرات در صورت اجرای این طرح باید نرخ پالس را طبق تعرفه پیشین ۴۴.۷ ریال محاسبه کند. اما مخابرات در این بخش خود را تابع شورای رقابتی میداند که تعرفه ۵۸.۷۱ را پیش از این در نظر گرفته بود. حال با در نظر گرفتن این مقدمات، به محاسبه درآمد مخابرات از قبل اجرای این طرح در استان تهران میپردازیم. طبق اطلاعات مندرج در نشریه ارتباطات که در سه ماهه اول سالجاری منتشر شد، ظرفیت تلفنهای مشغول به کار در استان تهران هفت میلیون و ۲۷۳ هزار شماره است که ضریب نفوذ ۴۹.۹ درصدی را در استان تهران و ۶۱.۱۸ درصدی را در شهر تهران نشان میدهد. حال اگر مخابرات بخواهد ۱۸۰۰تومان را پایان هر دو ماه از مشترکان استان تهران که همکد شدهاند دریافت کند، ۱۳ میلیارد و ۹۱میلیون و ۴۰۰ هزار درآمد خواهد داشت.
مدیرعامل مخابرات پیش از این عنوان کرده بود که زیان ۱۲۰ میلیارد تومانی از قبل همکدسازی دلیل اصلی توقف این طرح بوده است. اما حال با احتساب این درآمدی که از قبل اجرای این طرح تنها از استان تهران به دست میآید، مخابرات میتواند در یک دوره ۱۸-۱۹ ماهه هزینههای خود را جبران کند.
انتهای پیام