بسته‌های نامعتبر سیاست‌گذاران و فعالیت دلال‌های بی‌شناسنامه و عدم‌اتکا به توان تولید داخلی از جمله دلایلی است که به حباب سکه دامن می‌زند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبارپول، عباداله محمدولی ــ عضو هیئت مدیره انجمن صنفی کارفرمایان صنعت طلا و جواهر و در تحلیل این روزهای بازار طلا به تسنیم، گفت: در بازاری که التهاب داریم و نوسانات بیداد می‌کند و هر لحظه یک قیمت در می‌آید نمی‌توان کار کارشناسی انجام داد.
وی با بیان اینکه ریشه مشکلات امروز بازار به برخی از سیاست‌های دولت برمی‌گردد، تصریح کرد: اونس جهانی نوسانات محدودی دارد که ناشی از تنش‌های بیرونی مثل جنگ تجارت چین و آمریکا و کره و تحریم‌هاست.
این تحلیل‌گر بازار طلا با تأکید بر اینکه قیمت‌های امروز بازار به یک سری سیاست‌ها که از گذشته انجام شد و ادامه دارد، برمی‌گردد، افزود: خیلی از مسائلی که این روزها اتفاق می‌افتاد دفعتی است. الآن ۷۰۰ هزار تومان حباب داریم که ناشی از جریانات روانی است.
محمدولی گفت: تصمیم‌هایی که از سوی سیاست‌گذاران گرفته می‌شود حباب را بیشتر می‌کند، از همین رو ضروری است بسته‌هایی را وارد بازار کنیم که قیمت‌ها را کنترل کند.
این فعال در بازار طلا و جواهر در ادامه تصریح کرد: همچنین باید توجه کرد که عمده بازارهای ما به‌سمت دلالی رفته است؛ الآن افرادی دلال شده‌اند که تحصیلات بالایی هم دارند. این افراد می‌خواهند از آب گل‌آلود ماهی خود را بگیرند.
دولت «دلال‌های بی‌شناسنامه» را جمع کند
وی با تأکید بر اینکه بی‌نظمی‌های حاکم بر بازار باید مدیریت شوند، افزود: الآن دلال‌ها و واسطه‌ها «بی‌شناسنامه» در تمام بازارها فعالیت می‌کنند درحالی که متصدیان امور باید این افراد را مدیریت کنند.
محمدولی در تشریح چرایی افزایش قیمت طلا در سال‌های اخیر در ایران و بازارهای جهانی گفت: چند سالی هست که استخراج طلا از عمق زمین هزینه‌بر است و از همین رو خود به خود طلا در بازار کم شده و در نهایت گرانی استخراج طلا موجب کم شدن طلای فیزیکی در بازار شده است.
این تحلیل‌گر بازار طلا ادامه داد: کمیاب شدن فلز طلا در دنیا مشهود است و آمارهای جهانی نیز این امر را تأیید می‌کند؛ الآن تقاضا در بازار طلا زیاد شده و شاهد افزایش قیمت طلا در بازارهای جهانی هستیم.
به‌گفته وی، تحریم و جریانات روانی هم موجب شده تا ساعتی قیمت‌ها تغییر کنند.
محمدولی در ادامه گفت: ایران ۲۰ درصد منابع طلای دنیا را دارد درحالی که جمعیت این کشور یک درصد کل دنیاست؛ بنابراین اگر درست رفتار کنیم و تصمیم‌های درست بگیریم نباید نگران فشارهای بیرونی باشیم.
وی تصریح کرد: ماده اولیه فراوان در کشور داریم و حتماً باید یک کشور تولیدی و صنعتی باشیم ولی روی این فاکتورها خیلی ضعیف عمل کردیم. مقام معظم رهبری بارها تأکید کرده‌اند که سرمایه ایرانی و … باید حفظ شود ولی در بدنه به‌درستی عمل نمی‌شود که به‌سمت صنعت برویم.
محمدولی گفت: دلمان را به‌سمت نفت خوش کرده‌ایم ولی به‌سمت صنعت نرفته‌ایم تا دنیا را وابسته به خودمان کنیم نه ما وابسته به دنیا باشیم.
وی درباره جهت بازار طلا و سکه در آینده گفت: بی‌نظمی‌هایی که در بازار حاکم می‌شود اگر اجازه بدهیم زمان داشته باشند به عرف تبدیل می‌شود ولی باید به این وضعیت خاتمه داد.
این فعال در بازار طلا می‌گوید: افرادی در بازار هستند که به‌دنبال سودجویی هستند و به‌راحتی می‌توان این افراد را شناسایی کرد ولی این کار را نمی‌کنند.
محمدولی با نقد به اعتبار سیاست‌های دولت در بازار تصریح کرد: همه بسته‌های ما اعتبار ۲۴ساعته دارند درحالی که این بسته‌ها باید کارشناسی‌شده باشد و اعتبار بیشتری داشته باشیم.
وی ادامه داد: یک روز می‌گویند ارز مسافرتی می‌دهند و یک روز می‌گویند نمی‌دهند؛ این سیاست‌ها درست نیست و با آن نمی‌توان بازار را مدیریت کرد.
محمدولی عنوان کرد‌: تمام تولیدات ما به‌رکود کشیده شده و از همین رو از مسئولان خواهش می‌کنم به تولید و صنعت توجه کنند. الآن خیلی از تولیدکنندگان طلا می‌خواهند صادرات داشته باشند ولی به‌دلیل سخت‌گیری‌های قانونی نمی‌توانند.

این تحلیل‌گر بازار طلا با تصریح به اینکه “هرچه توان داریم باید در خدمت این صنعت بگذاریم”، اضافه کرد:‌ گردش اقتصادی طلا و جواهر در دنیا بالغ بر ۱۶۰۰۰۰۰ هزار دلار است اگر یک درصد سهم داشته باشیم سالانه ۱۶هزار میلیارد دلار منابع می‌توانیم به اقتصادمان تزریق کنیم ولی آقایان به نفت چسبیده‌اند. چرا مسئولان به رسالت خودشان عمل نمی‌کنند؟


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=111317
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

دلایل تشدید حباب سکه تشریح شد
دلایل تشدید حباب سکه تشریح شد
دلایل تشدید حباب سکه تشریح شد
دلایل تشدید حباب سکه تشریح شد
دلایل تشدید حباب سکه تشریح شد
دلایل تشدید حباب سکه تشریح شد