مدیرکل فناوری اطلاعات بانک مرکزی با اشاره به اقدامات انجام شده در چهار سال اخیر، گفت: هماکنون ظرفیت شبکه به ۱۰۰ میلیون تراکنش در روز رسیده که سهم شبکه شاپرک و شتاب هر کدام ۵۰ میلیون تراکنش است.
به گزارش پول پرس، ناصر حکیمی با اشاره به اقدامات بانک مرکزی در زمینه توسعه بانکداری الکترونیک، به فارس اظهار داشت: بزرگترین تحول در چهار سال اخیر، الکترونیکی شدن مبادلات و کاهش شدید کاربری اسکناس و مسکوک بوده است.
وی ادامه داد: خوشبختانه با ایجاد زیرساختها، مردم استقبال خوبی از بانکداری الکترونیک کردهاند؛ سهم پوز از مبادلات الکترونیکی ۷ درصد بود که هماکنون به ۵۰ درصد از نظر تعداد و ۶۰ تا ۷۰ درصد هم از نظر ارزشی افزایش یافته است.
مدیرکل فناوری اطلاعات بانک مرکزی تصریح کرد: این یکی از تحولاتی است که به طور مشخص در چهار سال اخیر نمود بسیار بیشتری داشته است.
وی گفت: حجم تراکنشها در سال ۸۴ حدود ۱.۵ تا ۲ میلیون بود که هماکنون به بیش از ۵۰ میلیون تراکنش رسیده است؛ البته در اسفند سال گذشته و فروردین امسال تعداد تراکنشها به ۶۲ میلیون عدد رسید.
حکیمی درخصوص اقدامات مهم بانک مرکزی در بانکداری الکترونیک و توسعه فناوری اطلاعات، اظهار داشت: از جمله اقدامات مهم ایجاد و توسعه سوئیفت داخلی و راهاندازی سپام، یکپارچه سازی شبکه پوزی از طریق استقرار شاپرک بوده است؛ البته طرحهای دیگری مانند نماد و چکاوک در حال اقدام است که هنوز به بهرهبرداری نرسیده است.
وی درخصوص تراکنشهای ناموفق، گفت: تا پنچ سال پیش تعداد تراکنشهای ناموفق حدود ۱۰ تا ۱۲ درصد بود که در حال حاضر با وجود افزیاش چند برابری تعداد تراکنشها، این عدد به کمتر از دو درصد رسیده است.
مدیرکل فناوری اطلاعات بانک مرکزی با اشاره به افزایش ظرفیت شبکه پوز و شاپرک، افزود: هماکنون ظرفیت شبکه به ۱۰۰ میلیون تراکنش در روز رسیده که سهم شبکه شاپرک و شتاب هر کدام ۵۰ میلیون است؛ البته برنامه برای افزایش ظرفیت هر دو شبکه به ۸۰ میلیون تراکنش در روز است.
وی در پاسخ به این سوال که بانک مرکزی در دوره جدید چه اقداماتی باید انجام دهد، گفت: مهمترین اقدام بانک مرکزی ترسیم نقشه راه ۱۰ ساله فناوری برای دهه اخیر است.
حکیمی ادامه داد: این نقشه راه باید راهبرد اساسی برای نظام بانکی و بانک مرکزی باشد که کاربری تکنولوژی در نظام بانکی، تقسیم کار، نظارت و نحوه معرفی و ورود تکنولوژی جدید را مشخص کند.
انتهای پیام