معاملات فردایی و فروشهای مدتدار هیچ فایدهای برای تولید ناخالص کشور ندارد و فقط فرهنگ سفتهبازی و سوداگری را تقویت میکند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی اخبار پول، علیرضا احمدی اقتصاددان و روزنامهنگار اقتصادی در گفتوگو با شرق گفت: تا رسیدن به ثبات در این بازار معاملات در بازار آتی سکه کاملا متوقف شود و تا اطلاع ثانوی فقط پوزیشن فروش در این بازار باز بماند.
وی با بیان این مطلب که هیچ جای دنیا نمیتوان به این راحتی با ارزش پول ملی بازی کرد تصریح کرد: تلاطم در بازار سکه ناشی از سفتهبازی در بورس آتی سکه در بورس کالا است. چند صندوق سرمایهگذاری وابسته به برخی بانکها و برخی اشخاص حقیقی و حقوقی از طریق تزریق نقدینگی به بازار بورس آتی، سکههای طلا را با سررسیدهای سهماهه، ششماهه، ۹ماهه و ۱۲ماهه خریداری میکنند و با افزایش نرخ آن، قیمت بازار آتی سکه را بالا میبرند.
احمدی با اشاره به اینکه خرید آتی سکه تأثیر خود را با چند ساعت تأخیر بر بازار واقعی و فیزیکی سکه میگذارد، بیان کرد: برای مثال در معاملات بازار آتی، سازمان بورس پوزیشن خرید را متوقف کرد که بهخوبی ادعای کارشناسان درباره نقش مخرب این بازار بر بازار فیزیکی را تأیید میکند. معاملات فردایی و فروشهای مدتدار هیچ فایدهای برای تولید ناخالص کشور ندارد و فقط فرهنگ سفتهبازی و سوداگری را تقویت میکند. همچنین یک آلارم نامتعارف برای خریداران و فروشندگان بازار فیزیکی سکه و ارز است.
وی ادامه داد: جا دارد سازمان مالیاتی به درآمدهای نجومی در بازار آتی سکه در ماههای اخیر ورود کند و مالیات حقه ۸۰ میلیون ایرانی را وصول کند.
این روزنامهنگار اقتصادی گفت: نمایندگان مجلس شورای اسلامی و دیگر نهادهای مسئول درباره ادامه فعالیت این بازار سختگیری کرده تا نوسانات غیرعادی و غیرمتعارف در بازار آتی باعث تلاطم در بازار ارز و سکه فیزیکی نشود. پیشنهاد میشود تا رسیدن به ثبات در این بازار معاملات در بازار آتی سکه کاملا متوقف شود و تا اطلاع ثانوی فقط پوزیشن فروش در این بازار باز بماند. همچنین لازم است در قوانین و مقررات و دستورالعملهای بسیار قدیمی حاکم بر بازار آتی سکه در بورس کالا تجدید نظر اساسی و بنیادین در راستای منافع ملی صورت بگیرد.
وی تصریح کرد: مداخله مستقیم و گسترده دولت و نهادهای قانونی و سازمان بازرسی در تمام دنیا در هنگام بروز اختلال و نوسانات غیرعادی در بازارهای کالایی و آتی امری متداول است که جا دارد در این زمینه نیز نهادهای مسئول ورود کنند و جلوی سودهای بادآورده و نوسانات مخرب اقتصاد کشور را بگیرند.
احمدی افزود: کجای دنیا به این راحتی به تعدادی دلال، سفتهباز و نوسانگیر و صندوق سرمایهگذاری اجازه میدهند از طریق تزریق نقدینگی در راستای کسب منافع شخصی کوتاهمدت ارزش پول ملی یک کشور را به نابودی بکشانند و با زندگی ۸۰ میلیون ایرانی بازی کنند؟
وی اظهار داشت: ادامه این وضعیت میتواند مردم را تشویق کند، سرمایههایشان را از بانکها خارج کرده و به بازار فیزیکی یا آتی سکه بیاورند که برای اقتصاد کشور خطرناک است. یکی از دلایل راهبردی نوسانات شدید نرخ ارز رشد شدید قیمت سکه در بازار آتی بورس کالا بوده که این آلارم غلط را به مردم و فعالان و سرمایهگذاران داده است که با توجه به قیمتهای بالا و نجومی سکه در بازار آتی، بازار فیزیکی نیز پتانسیل رشد قیمت را دارد.