۸٠٠‌میلیارد دلار سرمایه در چهار دهه گذشته از ایران خارج شده است. این عددی است که فرهاد احتشام‌زاده، رئیس هیأت‌مدیره فدراسیون واردات اعلام کرده است. برای درک بزرگی این عدد کافی است بدانید بشار اسد که پول لازم برای بازسازی سوریه را ۴٠٠‌میلیارد دلار دانسته است. به این ترتیب می‌توان گفت، در ۴٠‌سال گذشته معادل هزینه بازسازی دو کشور جنگ‌زده از ایران سرمایه خارج شده است.

 

احتشام‌زاده، رئیس هیأت‌مدیره فدراسیون واردات با اشاره به این‌که ٨٢‌درصد کالاهای وارداتی کشور در‌ سال ٩۶ واسطه‌ای و سرمایه‌ای بودند، گفت: بیش از ٩٠‌درصد کالاهای وارداتی، مکمل تولید داخل و مورد نیاز واحدهای تولیدی داخلی هستند.
او در نشستی خبری اعلام کرد: در ‌سال ٩۶ نسبت به‌ سال ٩۵، بیشترین میزان رشد مربوط به کالاهای واسطه‌ای بود و کالاهایی مانند قطعات منفصله خودرو و قطعات تراکتور، ٩٠٠‌درصد رشد داشت.
احتشام‌زاده گفت: در‌ سال ٩۶ نسبت به‌ سال ٩۵، واردات ٨ قلم کالای مصرفی ازجمله جو، روغن و دانه آفتابگردان نیز ٣٠٠‌درصد رشد داشت که بخشی از این کالاهای مصرفی نیز شامل کالاهای اساسی است.
رئیس هیأت‌مدیره فدراسیون واردات گفت: در برخی کالاهای مصرفی که تولید داخل از نظر کمی یا کیفی پاسخگوی تقاضای داخلی نیست، واردات انجام می‌شود؛ به‌عنوان نمونه در کالاهایی مانند گوشت و برنج، تولید داخل پاسخگوی نیاز نیست و واردات انجام می‌شود.
احتشام‌زاده با تأکید بر این‌که در برخی کالاها نیز به دلیل کیفیت پایین تولیدات داخلی، تقاضا برای کالاهای خارجی وجود دارد، گفت: ما باید به این سوال پاسخ دهیم که چرا مصرف‌کنندگان از برخی تولیدات داخلی رضایت ندارند و چرا کالاهای ما در بازارهای بین‌المللی قابل رقابت نیستند؟
وی با اشاره به این‌که هر کالا برای این‌که در سبد مشتری قرار گیرد، باید مزیت نسبی یا مزیت مطلق داشته باشد، گفت: ایران در سه حوزه هیدروکربور، کشاورزی و معدن دارای مزیت مطلق است و در زمینه‌های حمل‌ونقل جاده‌ای، نیروی متخصص و گردشگری از مزیت نسبی برخوردار است. رئیس هیأت‌مدیره فدراسیون واردات تصریح کرد: برای جلب رضایت مشتریان و کسب قابلیت رقابت در بازارهای بین‌المللی، باید در این زمینه‌ها تمرکز بیشتری داشته باشیم.
احتشام‌زاده با تأکید بر این‌که مشتری باید قدرت انتخاب داشته باشد و نمی‌توان به صورت دستوری الزام کرد که همه باید کالای ایرانی را خریداری کنند، گفت: نباید کل تولیدات داخلی را به‌عنوان کالاهای استراتژیک تلقی کنیم و از آنها حمایت بی‌دریغ داشته باشیم، زیرا این حمایت‌ها از افزایش راندمان جلوگیری می‌کند و شرایطی را برای ایجاد رانت به وجود می‌آورد.
یارانه و محدودیت در فضای کسب‌وکار، فسادآور است
رئیس هیأت‌مدیره فدراسیون واردات در مورد دستورالعمل‌های ارزی بانک مرکزی و مقررات تأمین ارز برای ٣٣ مورد کالا گفت: هر نوع یارانه و محدودیت، فضایی بالقوه برای فساد ایجاد می‌کند.
احتشام‌زاده در توجیه این نقطه‌نظر خود مدعی شد: در‌ سال گذشته بیش از کل واردات کشور، ارز مبادله‌ای اختصاص پیدا کرده است؛ درحالی‌ که ارز مبادله‌ای فقط باید به بخشی از واردات اختصاص می‌یافت.
احتکار کالاهایی که با دلار گران خریده‌اند
رئیس فدراسیون واردات ایران همچنین از احتکار بسیاری از کالاهایی که با ارز بالا خریداری شده‌اند، خبر داد و گفت: صاحبان این کالاها قصد دارند با کمبود عرضه، شرایط را برای بازگشت قیمت واقعی خریدهای خود بازگردانند.
به گزارش ایسنا، فرهاد احتشام‌زاده ادامه داد: تک‌نرخی‌شدن ارز شرایط کشور را در وضع متفاوتی قرار داده است و بسیاری از کالاهایی که با ارز بالا خریداری شدند، توسط صاحبان کالا احتکار شده و هدف این است که با کمبود عرضه، به قیمت واقعی خود بازگردند.

منبع: شهروند


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=106768
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

در ۴٠‌سال گذشته ٨٠٠‌میلیارد دلار از ایران خارج شده است
در ۴٠‌سال گذشته ٨٠٠‌میلیارد دلار از ایران خارج شده است
در ۴٠‌سال گذشته ٨٠٠‌میلیارد دلار از ایران خارج شده است
در ۴٠‌سال گذشته ٨٠٠‌میلیارد دلار از ایران خارج شده است
در ۴٠‌سال گذشته ٨٠٠‌میلیارد دلار از ایران خارج شده است
در ۴٠‌سال گذشته ٨٠٠‌میلیارد دلار از ایران خارج شده است