دولت همراه سال گذشته همزمان با فاز اول دولت الکترونیک راهاندازی شد که در نتیجه آن تلفن همراه به یک دفتر خدمات الکترونیکی تبدیل میشود. با توجه به اینکه امروزه گوشی موبایل از مهمترین ابزارهای مورد استفاده روزمره است، به آسانتر شدن هرچه بیشتر فرآیندها کمک خواهد کرد اما موضوع مورد اهمیت در این میان امنیت موبایل بانکی است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی اخبارپول به نقل از ایسنا، حذف دردسرهای استفاده از کارتهای بانکی در یک بستر امن و جایگزینی موبایل با بسیاری از ابزارهای مورد استفاده امروزی، پرداخت موبایلی را به یکی از ضرورتها تبدیل کرده است؛ به نظر میرسد این امر نیز در حال تحقق است تا شعار دولت همراه بیش از پیش عملی شود بر این اساس آمارها نشان میدهند میزان استفاده از موبایل بانکینگ در مقایسه با اینترنت بانک رو به افزایش بوده است.
هزینههای بانکی با استفاده از موبایل بانکینگ، به شدت کاهش مییابد و از سوی دیگر رضایت مشتریان را به جهت دسترسی آسان به تراکنشهای مالی در هر زمان و مکان به جای انتظار در صف گیشه بانک در ساعات کاری فراهم میآورد.
در هر حال موبایل بانکینگ از جمله روشهای پرداخت است که با بکارگیری اصولی و متناسب آن، میتوان هزینههای بانکی را به شدت کاهش داد. به شرط آنکه از نکات امنیتی غافل نشویم. یکی از این موارد به امنیت گوشیهای تلفن همراه مربوط، است و نکته دیگر قرار دادن نام کاربری و رمز عبور برروی گوشی کاربر است تا درصورت به سرقت رفتن موبایل، امکان دسترسی به اطلاعات مالیتان وجود نداشته باشد.
در این باره کارشناسان پلیس فتا توصیههایی برای امنیت موبایل بانکها ارایه کردهاند از آن جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
– برای گوشی تان رمز بگذارید.
– مراقب دانلودهایتان باشید.
– تنها از نرم افزار بانک خودتان استفاده کنید.
– از شبکههای امن اینترنتی برای انجام عملیات بانکی استفاده کنید.
– سطوح دسترسی اپلیکیشن ها را بررسی کنید.
– اطلاعات بانکی خود را در برنامه نوت برداری گوشی یادداشت نکنید.
– در صورت فروش یا واگذاری تلفن همراه به دیگران هرگونه اطلاعات بانکی ذخیره شده در آن را پاکسازی کنید.
– آنتی ویروس فراموش نشود.
– روی هر لینکی کلیک نکنید ممکن است در پی سرقت اطلاعات شما باشند.