یک کارشناس اقتصادی گفت: ۷۴ هزار میلیارد تومان بدهی دولت تقریبا دو برابر بودجه عمرانی کشور بوده که میتوانست صرف زیرساختهای اقتصادی و تولید شود.
به گزارش پول پرس، هادی حقشناس با اشاره به آخرین مصوبه مجمع عمومی بانکها و بدهی ۷۴ هزار میلیاردی دولت به بانکها نیز به ایسنا گفت: یکی از مهمترین بحثها در این زمینه آن است که چرا باید این بدهی با این مبلغ به وجود بیاید.
وی گفت: این مبلغ بدهی تقریبا دو برابر بودجه عمرانی سال گذشته است که اگر صرف زیرساختها میشد شاید امروز نرخ بیکاری به شش الی هفت درصد میرسید و رشد اقتصادی نیز منفی نمیشد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس هفتم گفت: در واقع این ۷۴ هزار میلیارد تومان صرف مواردی شده که منجر به تولید نبوده و صرفا موجب افزایش هزینههای جاری شده است.
حقشناس تاکید کرد: به دلیل آنکه بانک مرکزی مستقلی نداشتهایم چنین اتفاقات غلطی افتاده است. بنابراین دولت آینده باید در انتخاب افراد و همچنین استقلال بانک مرکزی بسیار دقت کند.
وی با بیان اینکه بانک مرکزی یک نهاد مهم اقتصادی برای دولت محسوب میشود، اظهار کرد: البته وزارت اقتصاد و سازمان برنامه و بودجه نقش بسیار مهمی دارند، که با روی کار آمدن افراد کارآمد یک ستاد اقتصادی کارآمد شکل خواهد گرفت و این ستاد میتواند مانند یک لوکوموتیو بقیه اجزای دولت را با سرعت مناسب جلو ببرد و رشد اقتصادی را منجر شود.
وی تصریح کرد: امروز با یک واقعیت تلخ مواجه هستیم و آن اینکه تنها چهار درصد از رشد اقتصادی مدنظر در برنامه چهارم و پنجم را به دست آوردهایم که این موضوع باید کالبدشکافی شود.
حقشناس با بیان اینکه دولت نهم و دهم با داشتن منابع مالی آن هم چند برابر پیشبینی شده و همچنین بازبودن دستش در تغییرات و جابهجایی افراد نتوانسته به رشد هشت درصد مدنظر در برنامهی چهارم و پنجم دست یابد، افزود: ما شاهد تغییر ۵۱ نفر از اعضای کابینه بودیم و ۲۱ نفر با عنوان استیضاح و یا عدل جابهجا شدند. با وجود این جابهجاییها و منابع مالی نتوانستهایم به رشد هشت درصدی برسیم.
این کارشناس اقتصادی خاطر نشان کرد: تصور آن است که با داشتن پول و اختیارات کامل میتوان به اهداف دست یافت اما اگر افراد مناسب برای جایگاهها انتخاب نشوند داشتن پول و اختیارات ما را به اهداف مدنظر نمیرساند.
انتهای پیام