بنا به گفته رییس کل بیمه مرکزی، حدود ۱۳۰میلیارد تومان خسارت برای مناطق زلزلهزده درنظرگرفته شده که تاکنون ۲۵میلیارد تومان از این مبلغ پرداخت شده است.
بنا به گفته رییس کل بیمه مرکزی، حدود ۱۳۰میلیارد تومان خسارت برای مناطق زلزلهزده درنظرگرفته شده که تاکنون ۲۵میلیارد تومان از این مبلغ پرداخت شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار پول، عبدالناصر همتی در بیست و چهارمین همایش ملی بیمه و توسعه اظهار داشت: با مذاکرات فشرده پس از برجام درصد قابل توجهی از ریسکهای فاجعهآمیز در کشور را در قالب بیمه اتکایی به خارج از کشور منتقل کردیم.
وی همچنین از رشد ۲۰ درصدی صنعت بیمه در هشت ماه سال جاری خبر داد و گفت: در این مدت، رشد خسارت هم متناسب با رشد حق بیمه بوده که نشان می دهد صنعت بیمه روند کنترل ریسک را جدی گرفته است.
همتی همچنین اظهار کرد: در دو دهه گذشته صنعت بیمه رشد خوبی داشته و رشد این صنعت، چهار برابر تولید ناخالص داخلی بوده است.
رئیس کل بیمه مرکزی افزود: وظیفه بیمه مرکزی حفظ حقوق بیمه گذاران، سهامداران و بیمه گران است و به همین دلیل، موضوع حاکمیت شرکتی، پیگیری و آیین نامه آن به تصویب رسید.
همتی با بیان این که مدیریت ریسک از الزامات اصلی حاکمیتی شرکتی به شمار می رود، افزود: این آیین نامه سبب می شود شرکت های بیمه، کنترل اثربخش و مدیریت ریسک را جدی بگیرند.
وی، فلسفه وجودی شرکت های بیمه را قبول ریسک از سوی بیمه گذاران دانست و ادامه داد: از این رو، نهاد ناظر صنعت بیمه باید بر اثربخش بودن مدیریت ریسک از سوی شرکت های بیمه نظارت کند.
رئیس کل بیمه مرکزی، نبود آموزش های دقیق و ضعف ارتباطات بین المللی در زمینه مدیریت ریسک را دو چالش صنعت بیمه برشمرد و افزود: دوستانی که به نوع خاصی از مدیریت بر بنگاه عادت کرده اند، ممکن است پذیرش حاکمیت شرکتی برایشان سخت باشد اما به نظر می رسد در بلند مدت، همه ذینفعان صنعت بیمه از منافع این نوع مدیریت بهره مند می شوند.
همتی به اقدامات بیمه مرکزی برای کنترل توانگری مالی و اعمال نظارت بر شرکت های بیمه اشاره کرد و گفت: تخصصی کردن شرکت های بیمه و تفکیک شرکت های بیمه عمر از غیر عمر، یکی از رویکردهای ماست که مقررات مورد نیاز برای آن به تصویب رسیده است.
رئیس کل بیمه مرکزی افزود: در بیمه مرکزی، مدیریت ویژه نظارت بر بیمه های عمر در هفته آینده راه اندازی می شود تا نظارت جدی و کنترل بیشتری بر این نوع بیمه ایجاد شود.
همتی اظهار کرد: آیین نامه ۹۴ با رویکرد ریسک بیمه گری تهیه شده و دیگر نمی توان ضریب خسارت در یک رشته بیمه در شرکت های بیمه رو به افزایش بوده اما قیمت بیمه نامه آن رو به کاهش باشد که این آیین نامه از سال ۹۷ در صنعت بیمه اجرایی می شود.
وی افزود: توسعه سامانه نظارت بر صنعت بیمه و اعمال «کد یکتا» برای رشته شخص ثالث اقدام دیگری بود که در آینده نزدیک در رشته های دیگری چون آتش سوزی و باربری نیز اعمال می شود و اقدامی برای کاهش تخلف در صنعت بیمه است.
رئیس کل بیمه مرکزی به تلاش برای واگذاری بیمه اتکایی به شرکت های خارجی اشاره کرد و گفت: امسال برای نخستین بار پس از نزدیک به یک دهه، ریسک های خسارت بار را به خارج از کشور منتقل کردیم که از هدررفت سرمایه ملی جلوگیری می کند.
همتی با بیان اینکه لایحه ایجاد صندوق تأمین خسارت همگانی مراحل پایانی تصویب را در مجلس می گذراند، ابراز امیدواری کرد؛ با تأسیس این صندوق، بتوان در زمان بروز حوادث کمک های بهتری به حادثه دیدگان داشته باشیم.