بازار سرمایه

ریزش بازارسهام درفضای مبهم اقتصادی

اغلب سهامداران بازار سرمایه همچون روزهای گذشته شاهد کاهش ارزش سهام موجود در پرتفوی بورسی خود بودند به‌گونه‌یی که روند نزولی قیمت سهام اکثرشرکت‌های فعال بورسی موجب تداوم افت شاخص کل شد و نمادهایی مانند تاپیکو، سرمایه‌گذاری غدیر، پارسان، مپنا و ملی مس بیشترین تاثیر منفی را بر روند جاری بازار گذاشتند و تنها دو نماد فولاد وسایپا به ترتیب ۲۳ و ۱۰ واحد تاثیر مثبت بر شاخص داشتند و به کمک شاخص کل شتافتند و کمی از شتاب شاخص کاستند.

به گزارش پول پرس، روزنامه اعتماد نوشت: در مجموع وضعیت بازار در هفت ماه قبل نشان می‌دهد که جلسات پی درپی مدیران اقتصادی دولت با مدیران بانک‌ها برای کمک به بازار، تصمیمات یک شبه مدیران بازار سرمایه در این مدت و تزریق نقدینگی به بازار هیچ کدام نتوانسته راهکاری موفق برای نجات بازار باشد.

علیرضا عسگری مارانی درباره تداوم ریزش شاخص بازار معتقد است: دولت و مجلس در این مدت هیچ کمک واقعی و موثری به حل مشکلات فعلی بازار سرمایه که ریشه‌یی می‌شود، ‌نکرد‌ه‌اند.

وی رکود حاکم بر بازار را ناشی از وضعیت کل اقتصاد دانست و به تصمیم‌گیرندگان توصیه کرد که برای از بین بردن رکود درسیستم اقتصادی روان‌سازی باید انجام شود چرا که درحال حاضر مدت‌هاست شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی با مشکلات عدیده‌یی از جمله مباحث مربوط به مالیات و ثبت صورتجلسات مواجه هستند.

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: قوانین دست و پاگیر و سختگیرانه دولتی باید هرچه زودتر حذف شوند چرا که درشرایط رکودی وجود چنین قواعد سختگیرانه‌یی منجر به تداوم رکود می‌شود.

از سوی دیگر دهکردی نماینده کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی نیز افت‌های پی‌در‌پی و مکرر قیمت سهام در بازار سرمایه را عاملی برای سلب اعتماد و عدم انگیزه جهت سرمایه‌گذاران عنوان کرد و افزود: این درحالی است که با توجه به وضعیت رکودی حاکم در فضای کل اقتصاد، ‌به کمک بازار سرمایه می‌توانستیم شاهد رونق اقتصادی در فضای کشور نیز باشیم چرا که توسعه بنگاه‌های اقتصادی در گروی اجرای طرح‌های توسعه بنگاه‌ها و توسعه توسط بازار سرمایه است.

وی تصریح کرد: نکته حایز اهمیت در بازار سرمایه این است که متاسفانه در مورد برخی سهام شاهد حباب قیمتی هستیم اما در برخی گروه‌ها از جمله پتروشیمی، فولاد و حامل‌های انرژی قیمت سهام به واقعیت نزدیک‌تر بوده و مکانیزم عرضه و تقاضا در مورد آنها قابل قبول‌تر است.
سنگینی کفه عرضه به تقاضا

همچنین حسین خزلی خرازی که از کارشناسان با سابقه بازار سهام محسوب می‌شود، علت افت‌های پی درپی بازار را نبود خبر مثبت برای بازار سرمایه دانست و گفت: در صورت حمایت، رونق به بورس بازمی‌گردد ضمن اینکه در روزهای گذشته خبر منفی نیز برای بازار سهام وجود نداشت.

این تحلیلگر بازار سهام با اشاره به اینکه سرمایه‌گذاران بازار سرمایه در حال حاضر در حالت انتظار و مشاهده هستند، گفت: در شرایط کنونی حجم معاملات بازار سهام زیاد و قابل مشاهده نیست.

وی افزود: در حال حاضر برخی بنگاه‌ها و سرمایه‌گذاران به نقدینگی برای پرداخت اقساط خود یا پرداخت حقوق و دستمزد یا افزایش سرمایه نیاز دارند و این موضوع باعث شده تا در هفته‌های گذشته در بورس کفه عرضه به تقاضا بچربد.

این کارشناس بازار سرمایه اضافه کرد: با این حال به‌دلیل نبود خبرهای منفی، جای نگرانی در مورد روند کنونی معاملات بازار سرمایه وجود ندارد و بازار سرمایه منتظر رویدادها و خبرهای خوش است.

وی با برشمردن عوامل مهم در بهبود شرایط بورس گفت: نزول نرخ تورم به ۲۰ درصد تا پایان سال و نیز پیش بینی رشد اقتصادی کشور به دو درصد تا آخر امسال از جمله مواردی هستند که با توجه به وعده‌های دولت در حال تحقق است که این دو عامل در صورت عملی شدن می‌تواند بر معاملات بازار سرمایه اثرات مثبتی داشته باشد.

بازار به دنبال تک سهم‌ها

کارشناس بازار سهام با تشریح دلایل افت شاخص بورس طی ماه‌های اخیر به کمبود نقدینگی و ابهام در تصمیم‌گیری‌ کلان اقتصادی اشاره کرد و گفت: اکنون سرمایه‌گذاران بیشتر به دنبال تک‌سهم‌ها و شرکت‌های کوچک‌تر هستند.

ابوالفضل داوود‌آبادی با اشاره به اینکه در شرایط کنونی بازار سهام، در قیمت‌های آستانه بالای روزانه، فروشنده بیشتری پیدا می‌شود، گفت: این امر موجب می‌شود تا قیمت‌ها در مسیر افزایشی با چالش مواجه شوند.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: بازار سهام این روزها پس از خرید در قیمت‌های جذاب به دنبال فروش در قیمت‌های بالاتر با سود حداقلی است و همین امر موجب حرکت در جای شاخص طی ماه‌های اخیر شده است و به نظر می‌رسد دیدگاه کوتاه‌مدت جایگزین فرهنگ سهامداری شده است.

این کارشناس بازار سهام با تاکید بر اینکه در حال حاضر گسترش فرهنگ خرید و فروش بر اساس اطلاعات تاریخی (تکنیکال) و رفتار جمعی نسبت به سیگنال‌های این نوع تحلیل در پی افزایش شبکه ارتباطی فعالان بازار از طریق نرم‌‌افزارهای پیام‌رسان گروهی و دوری جستن از تحلیل بنیادی شرکت‌ها موجب تلاطم بیشتر قیمت سهام در بورس شده است، تصریح کرد: اکنون کلیات بازار به خاطر کمبود نقدینگی و ابهام در تصمیم‌گیری‌ کلان اقتصادی به علاوه مذاکرات سیاسی پیش‌رو، روند نزولی فرسایشی در پیش گرفته است اما به دلیل کمبود نقدینگی تمایل فعالان بازار به سمت سهام شرکت‌های کوچک‌تر و با آینده رشد سودآوری بیشتر شده است.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: موضوع مذاکرات هسته‌یی نیز عامل سومی است که امیدواریم با شکستن حلقه تحریم و محاصره اقتصادی در آبان امسال اتفاق بیفتد و این عامل نیز می‌تواند رونق را به معاملات بورس برگرداند.

وی اضافه کرد: در صورتی که این سه روند تاثیرگذار در بورس اتفاق بیفتد در نیمه دوم امسال اثر خود را بر بازار سرمایه خواهد گذاشت و بورس از رکود و نزول اندکی که شاخص این روزها دارد خارج می‌شود. به‌علاوه اینکه عملی شدن اهداف بسته خروج از رکود غیرتورمی دولت در سال ۹۴ هم می‌تواند در این زمینه اثرگذار باشد.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا