خبر

اشتغال «ناقص» ۱/۸میلیون ایرانی

طبق بررسی‌های مرکز آمار و اطلاعات راهبردی وزارت تعاون، کار و رفاه در سال ۹۱، تعداد یک‌میلیون‌و۸۰۰‌هزارنفر در کشور دارای اشتغال ناقص بوده‌اند. در عین حال، نرخ اشتغال ناقص در شهرها نسبت به روستاها تقریبا دوبرابر بوده است. اشتغال ناقص که به‌عنوان شاخص مکمل در کنار نرخ بیکاری می‌تواند وضعیت اشتغال کشور را به نحو بهتری بازگو کند به سه نوع تقسیم می‌شود. اشتغال با ساعت کاری کم (اشتغال ناقص زمانی)، اشتغال با دریافتی کم (اشتغال ناقص درآمدی) و اشتغال با ناهماهنگی مهارتی (اشتغال ناقص مهارتی). این گزارش می‌افزاید: بر اساس آخرین بررسی میدانی انجام‌شده از طریق طرح آمار‌گیری نیروی کار در کشور در سال ۱۳۹۱ حدود ۹/۸درصد از شاغلان ۱۰ساله و بیشتر، یعنی بیش از ۸/۱میلیون‌نفر دارای اشتغال ناقص بوده‌اند که این نسبت در بین مردان ۸/۹درصد و در بین زنان ۳/۴درصد بوده و بیش از یک‌میلیون‌نفر این افراد در بخش صنعت کشور فعالیت داشته‌اند. در بین استان‌های کشور استان گلستان با سهم اشتغال ناقص ۷/۱۹درصد دارای بیشترین و استان‌های تهران و یزد با سه‌درصد دارای کمترین سهم اشتغال ناقص زمانی هستند. نرخ اشتغال ناقص زمانی نیز نشان می‌دهد ۸/۷درصد از جمعیت فعال اقتصادی ۱۰ساله و بیشتر دارای اشتغال ناقص زمانی هستند. این شاخص در بین مردان ۸/۸درصد و در بین زنان ۴/۳درصد و همچنین در نقاط شهری ۵/۶درصد و در نقاط روستایی ۱۱‌درصد بوده است.
تابستان ۹۲، ۸/۶درصد اشتغال ناقص داشتند
گزارش‌های مرکز آمار نیز نشان می‌دهد در تابستان ۹۲ اشتغال ناقص ۸/۶درصد از جمعیت فعال اقتصادی ۱۰ساله و بیشتر بوده است. این شاخص در بین مردان ۶/۷درصد و در بین زنان ۲/۳درصد و همچنین در نقاط شهری ۸/۵درصد و در نقاط روستایی ۳/۹درصد بوده است. سهم اشتغال ناقص نشان می‌دهد چند‌درصد جمعیت شاغل دارای اشتغال ناقص هستند. بر اساس نتایج به‌دست‌آمده ۶/۷درصد از شاغلان دارای اشتغال ناقص بوده‌اند. این نسبت در بین مردان ۳/۸درصد و در بین زنان چهاردرصد و همچنین در نقاط شهری ۶/۶درصد و در نقاط روستایی ۹/۹درصد بوده است. نرخ مقدار اشتغال ناقص نیز نشان می‌دهد چند‌درصد از زمان بالقوه کار شاغلان را مقدار اشتغال ناقص تشکیل می‌دهد. نتایج به‌دست‌آمده نشان می‌دهد ۷/۲درصد زمان بالقوه کار شاغلان را مقدار اشتغال ناقص تشکیل می‌دهد. این شاخص در بین مردان ۷/۲درصد و در بین زنان ۳/۲درصد و همچنین در نقاط شهری ۳/۲درصد و در نقاط روستایی ۴/۳درصد بوده است.
۴۳‌درصد شاغلان کار شایسته نمی‌کنند
با بررسی آمارهای این مرکز دیده می‌شود که ۵/۴۳درصد از شاغلان کشور با ساعت کار معمول ۴۹ساعت و بیشتر به‌طور معمول بیشتر از ۴۹ساعت در هفته کار می‌کنند. این شاخص که یکی از نماگرهای کار شایسته است نشان می‌دهد در کشور سهم زیادی از شاغلان بیشتر از استاندارد کار می‌کنند.
گزارش مرکز آمار ایران و بررسی نرخ بیکاری جوانان ۱۵ تا ۲۴ساله حاکی از آن است که ۹/۲۳درصد از جمعیت فعال این گروه سنی بیکار بوده‌اند. این شاخص در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بیشتر بوده است. بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری جوانان ۱۵ تا ۲۴ساله کل کشور نشان می‌دهد که این شاخص نسبت به فصل مشابه در سال گذشته ۹/۲درصد کاهش و نسبت به فصل قبل یک‌درصد افزایش یافته است.

منبع: شرق

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا