چشمنوازی بانک ملت در بورس

در این روز که بیش از ۹۶۶ میلیون انواع سهام و سایر اوراق بهادار به ارزش سههزارو ۱۴۷میلیاردریال در بورس و فرابورس معامله شد، رقم شاخص کل را به عدد ۷۹هزارو ۶۵۸.۹ واحد رساند.
بانک ملت که در هفتههای اخیر شرایط مساعدی نداشت، علاوه بر اینکه نماد آن، بیشترین بازدیدکننده را میان سهام بورسی داشت، تأثیرگذارترین سهم در رشد شاخص نیز با ۵۶ واحد بود.
پس از آن معاملات فولاد مبارکه اصفهان و شرکت ملی مس ایران که این روزها از رشد قیمت جهانی فلزات اساسی سود میبرند درمجموع به رشد بیش از ۷۰ واحدی شاخص کمک کردند. شاخص قیمت نیز با افزایش ۴۹.۸۱واحدی عدد ۲۶هزارو ۵۴۴.۶واحد و شاخص آزاد شناور نیز با افزایش ۲۶۰.۰۶واحدی عدد ۸۷هزارو ۲۹۳ واحد را به ثبت رساندند.
در معاملات روز شنبه بورس تهران، ۷۰۸ میلیون سهم و حق تقدم به ارزش دوهزارو ۲۳ میلیاردریال دادوستد شد. عرضه بلوکی ۱۵۵میلیون سهمی فولاد مبارکه اصفهان به ارزش ۲۳۴ میلیاردریال، بیشترین حجم معاملات و عرضه ۳۷ میلیون سهمی سهام گروه صنعتی پاکشو در بازار عادی با ارزش ۴۶۵ میلیاردریال بیشترین ارزش معاملات بازار را رقم زدند.
در بازار فرابورس نیز ۲۵۸ میلیون انواع سهام و سایر اوراق بهادار به ارزش هزارو ۱۲۳میلیارد ریال معامله شد که از این میزان، ۴۳۸ هزار ورقه بدهی به ارزش ۴۳۲ میلیاردریال در بازار اوراق با درآمد ثابت دادوستد شد. همچنین با تأثیر مثبت معاملات «میدکو»، شاخص این بازار با افزایش ۲.۲ واحدی به رقم ۹۱۱.۴ واحدی رسید.
در معاملات این روز اکثر سهام گروه انبوهسازی مثبت و پرحجم معامله شدند. همچنین اکثر شرکتهای حوزه رایانه و فعالیتهای وابسته به آن نیز شاهد معاملات پرحجم بود؛ اما برخلاف روزهای گذشته معاملات خودروییها چندان مناسب نبود و اغلب نماد شرکتهای آن با کاهش قیمت مواجه شدند. بیشترین افزایش قیمت معاملات دیروز را «کساوه» با ۷.۵۲ درصد به ثبت رساند که پس از آن «کرازی» با ۵.۵۴ درصد و «شلعاب» با ۵.۴۲ درصد افزایش، در صدر شرکتهایی با بیشترین افزایش قیمت قرار داشتند. بیشترین کاهش قیمت را نیز حق تقدم شرکتهای نیروترانس و سیمان ارومیه و همچنین نمادهای «حفارس»، «کدما» و «فرآور» تجربه کردند.
معاملات روز شنبه در حالی آغاز شد که در روزهای گذشته اعلام جدیتری از سوی مقامات ارشد اقتصادی و گاهی بانکی در رابطه با کاهش نرخ سود مطرح شده بود و به نظر میرسد بهزودی تغییراتی در نرخهای موجود ایجاد شود. از نظر بیشتر فعالان اقتصادی، کاهش دستوری نرخ سود بانکی امکانپذیر نخواهد بود مگر آنکه شرایط اجرای آن از سوی شبکه مهیا باشد، تعدیل نرخ اندوخته قانونی، کاهش نرخ جریمه اضافهبرداشت بانکها از بانک مرکزی و همچنین فعالیت مؤثر بانک مرکزی در بازار بینبانکی از شروط اصلی خواهد بود.
از سوی دیگر در روز جمعه شاخص تورم آمریکا برخلاف پیشبینیها کمتر از رقم ۱.۷ درصد و برابر با ۱.۶ درصد اعلام شد. این کاهش شاخص قیمتی مصرف منجر به تضعیف شاخص دلار و تقویت قیمت جهانی کامودیتیها شده است. این کاهش نرخ تورم، کار را برای رشد نرخ بهره این کشور در مراحل بعدی سختتر خواهد کرد.
منبع: شرق