اخبار ویژهبانک

بانک‌های بدهکار نمی‌توانند وام ۶۰ میلیونی مسکن بدهند

بانک‌های بدهکار به بانک مرکزی فعلا نمی‌توانند وارد فرایند پرداخت تسهیلات ۶۰ میلیون تومانی خرید مسکن شوند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار پول(poolpress.ir) به نقل از فارس، بعد از ابلاغ بخشنامه پرداخت تسهیلات ۶۰ میلیون تومانی خرید مسکن به بانک‌ها، پیگیری‌ ما حاکی از عدم عملیاتی کردن این مصوبه در برخی بانک‌های دولتی و غیردولتی بود.

علت عدم اجرای این مصوبه با وجود ابلاغ مصوبه شورای پول و اعتبار توسط بانک مرکزی را از برخی بانک‌ها جویا شدیم.

ماحصل این پرس و جوها این شد که بانک‌های بدهکار به بانک مرکزی ابتدا باید بدهی خود را به بانک مرکزی تسویه کنند و بعد از آن مبادرت به پرداخت وام ۶۰ میلیون تومانی خرید مسکن کنند.

بنابراین بسیاری از بانک‌های دولتی و غیردولتی که هم‌اکنون به بانک‌ مرکزی بدهی دارند و طبق مقررات بانک مرکزی معادل ۳۴ درصد حجم کل بدهی مشمول باید به بانک مرکزی جریمه پرداخت کنند، فعلا به وارد حوزه پرداخت تسهیلات خرید مسکن نخواهند شد.

طبق آخرین آمار بانک مرکزی میزان بدهی بانک‌ها و موسسات اعتباری به بانک مرکزی در پایان بهمن ماه سال گذشته ۸۴ هزار و ۹۶۸ میلیارد تومان بوده است.

از این میزان بدهی بانک‌های تجاری دولتی ۱۰ هزار و ۳۸۰ میلیارد تومان، بدهی بانک‌های دولتی تخصصی ۵۵ هزار و ۱۳۸ میلیارد تومان (بخش عمده این بدهی مربوط به تامین مالی مسکن مهر توسط بانک مسکن است) و بدهی بانک‌ها غیردولتی و موسسات اعتباری ۱۹ هزار و ۴۴۹ میلیارد تومان است.

با توجه به این آمار و ارقام به نظر می‌رسد بخش عمده بانک‌های کشور حتی در صورت تمایل به پرداخت تسهیلات ۶۰ میلیون تومانی خرید مسکن نمی‌توانند این تسهیلات را پرداخت کنند.

گزارش‌ها از روند پرداخت تسهیلات خرید کالا، خودرو و مسکن از بانک‌ها کشور، نشان می‌دهد بانک‌های بزرگ که بخش عمده منابع بانکی را در اختیار دارند، تاکنون اقدامی در جهت پرداخت تسهیلات خرید خودرو و مسکن نکرده‌اند و حتی بخشنامه آن به شعب ابلاغ نشده است.

اتنهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا