خبر

لیزینگ مسکن دوباره می‌آید

معاون امور مسکن و ساختمان از مجوز بانک مرکزی به شرکت‌های لیزینگ مسکن برای ورود به بازار خبر داد و گفت: بانک مرکزی برای چگونگی فعالیت شرکت‌های لیزینگ‌کننده مسکن تصمیم‌گیری کرده و امیدواریم به‌زودی اجرایی شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبارپول(poolpress.ir)، حامد مظاهریان در گفت‌وگو با ایلنا در پاسخ به این سؤال که سود اقساط در خرید لیزینگی چند درصد درنظر گرفته شده، اظهار کرد: اعلام جزئیات تصمیم بانک مرکزی درباره فعالیت لیزینگی‌ها به‌دلیل تعیین نرخ سود بانکی به تأخیر افتاد.

به هر حال لیزینگ اساسا تسهیلات گران‌قیمت است و برای اقشار متوسط رو به ‌بالاست و نرخ سود طبق دستورالعمل ابلاغیه بانک مرکزی خواهد بود.معاون وزیر راه در حالی از تأیید بانک مرکزی بر فعالیت لیزینگ مسکن خبر داده که سال گذشته درخواست این وزارتخانه از بانک مرکزی برای فعالیت لیزینگ‌ها بدون پاسخ مانده بود. هنوز هم بانک مرکزی این خبر را تأیید نکرده و اطلاعیه‌ای در این زمینه صادر نکرده، اما معاون وزیر راه از این تصمیم پرده برداشته است.

وزارت راه و شهرسازی به همراه درخواست برای افزایش مبلغ وام مسکن، از بانک مرکزی خواسته است اجازه فعالیت شرکت‌های لیزینگ مسکن را ارائه دهد تا از این طریق قدرت خرید برای متقاضیان افزایش یابد. عباس آخوندی معتقد است که با تقویت قدرت خرید متقاضیان می‌توان به تحریک تقاضا در بازار مسکن پرداخت و از این طریق رونق را به معاملات تزریق کرد. بر این اساس وزارت راه و شهرسازی قصد دارد زمینه را برای گردش پول در این بازار فراهم کند تا تولیدکنندگان توان بیشتری برای تولید پیدا کنند. سال گذشته بانک مرکزی با درخواست‌های وزارت راه برای انبساط تسهیلاتی در بخش مسکن مخالفت کرد و دلیل این امر را جلوگیری از سیاست‌های تورم‌زا اعلام کرد. اختلاف وزارت راه و بانک مرکزی در همین نقطه قرار دارد.

وزارت راه به‌دنبال سیاست انبساطی برای ایجاد رونق است اما بانک مرکزی رویه انقباضی برای کنترل تورم را در اولویت قرار داده است. با وجود این به‌نظر می‌رسد دولت انتخاب خود را در بخش مسکن به‌عنوان بخش پیشران اقتصادی میان این دو سیاست انجام داده است چراکه سخنگوی قوه مجریه در گردهمایی مدیران بانک مسکن با اشاره به اینکه سیاست دولت در اقتصاد شتاب بخشیدن به خروج از رکود است، گفت: خروج از رکود همیشه با سیاست‌های انبساطی اعم از سیاست‌های انبساط پولی و مالی همراه است اما ما باید به‌گونه‌ای عمل کنیم که برای شرایط تورمی عمدتاً از سیاست‌های انقباضی برخوردار باشیم.

محمدباقر نوبخت ادامه داد: بخش‌هایی که نیازمند انبساط و انقباض پولی و مالی هستند در سیاست‌های دولت تعیین شده است. رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی با اشاره به اینکه دولت مصمم است در سال ۱۳۹۴به تولید مسکن توجه کند گفت: برنامه دولت در سال‌جاری ساخت یک میلیون و ۸۰۰هزار واحد مسکونی است. وی افزود: درسال ۱۳۹۴اگر همگرایی کافی و وافی بین سیاست‌های دولت و دستگاه‌ها و نهادهایی که این سیاست‌ها را اجرا می‌کنند وجود داشته باشد، می‌توانیم به سیاست‌های مورد توجه هیأت وزیران و رئیس‌جمهور و انتظارات مردم دست پیدا کنیم.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا